Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
btc_ms_otroci.jpg

5 otroških iger za na plažo

Datum: torek, 25. julij, 2017

Počitnice na obali so lahko čudovito družinsko doživetje, zato posvetite precej časa otrokom in poskrbite, da bodo v polni meri uživali. Dobro razmislite, kako boste na počitnicah “zaposlili” otroke, zato potrebujete načrt in seznam dejavnosti in iger, ki bodo vaše otroke kratkočasile in zabavale.

Bodite pripravljeni in opremljeni z vedri, lopatkami in drugimi raznimi pripomočki. Zelo pomembna je izbira plaže in dostop do morja. Izberite raje peščeno plažo, kjer je voda dovolj nizka, da se lahko otroci igrajo tudi v morju. Za igro na prostem sta pesek in voda že sama po sebi vabljiva kombinacija za prosto igro, ki v večini otrok sproži domišljijo za ustvarjanje ter neusmerjeno igro in dejavnosti.

Naštete igre in dejavnosti na plaži so zabavne, otrokom pa pomagajo razvijati njihove osnovne motorične spretnosti, v njih pa bo uživala cela družina:


1. Iz peska oblikujte grad, žival

Odličen način za aktiviranje in sodelovanje celotne družine. Pustite otrokom domišljijo in naj sami ustvarjajo svoje zabavne peščene zamisli. Pravo oblikovanje figure iz peska zahteva že precej spretnosti, od ravno prave “mokrote” peska do ročnih spretnosti. Naj se zabava začne!


2. Mini golf na plaži

Najprej oblikujete svoje mini golf igrišče v pesku, nato pa bo zabavna še sama igra mini golfa. Igralci naj igrajo izmenično s plastično palico za golf in žogico, ali čimerkoli, kar imate pri roki, zato je dobrodošla improvizacija. Igra je primerna za skoraj vse starosti, takoj ko otrok shodi in zna dokaj kontrolirano zamahniti z golf palico do tistih starejših. To je igra, pri kateri ni pomembna le spretnost, ampak tudi “srečna roka”, predvsem pa je zelo zabavna, z veliko smeha.


3. Vodne dirke

Otroci obožujejo dirke z vedri in vodo. Vsak otrok naj dobi v roke plastično skodelico, žlico, ali veliko lopatko, s katero teče do vode, jo napolni z vodo in teče nazaj, da izprazne v vedro. Otroci uživajo v izzivu, ko poskušajo obdržati vodo v pripomočku, da se ne bi razlila, preden jo izlijejo v vedro.


4. Bowling na plaži

Zabavna in aktivna igra, ki se lahko igra kjerkoli; v zaprtih prostorih, dvoriščih, parkih ali na plaži. V linijo oziroma trikotno formo postavite prazne plastenke, ki jih na daljavo podirate z žogico. Je igra za vse starosti, le da je za mlajše potrebna prilagoditev s krajšo razdaljo. Igra je super za izboljšanje usklajevanja rok in oči otroka ter motoričnih sposobnosti.


5. Milni mehurčki

Plaža je odličen velik odprt prostor za pihanje in lovljenje milnih mehurčkov. Predvsem pa je praktično, da se igra dogaja na plaži, saj lahko v primeru razlitja mehurčkov, preprosto skočite v vodo in se sperete. Milne mehurčke lahko naredite tudi doma, kar bo precej ceneje, le pravo formulo za mešanico morate poznati.

 

Vir: Potovanja.Over.net

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Kaj morate vedeti o evropski kartici zdravstvenega zavarovanja?

kartica_ekzz.jpg
petek, 10. julij 2020

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je pri večini dopustnikov postala že obvezen del prtljage, vendar pa včasih potrošniki od nje pričakujejo več, kot jim lahko zagotovi. Še pred odhodom v tujino preverite, kaj zagotavlja kartica, da ne bo težav, če boste potrebovali zdravniško pomoč, še posebej v teh negotovih časih.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

kreme_za_soncenje.jpg
sreda, 8. julij 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Ponovno vzpostavljena letalska povezava Turkish Airlines med Ljubljano in Istanbulom

letalo.jpg
torek, 7. julij 2020

Turkish Airlines je s 1. julijem, po več kot treh mesecih, ponovno začel z operacijami letenja na Letališče Jožeta Pučnika v Ljubljani. Na začetku, predvidoma v juliju in avgustu, bo Ljubljano in Slovenijo povezoval s štirimi leti tedensko.

1 vstopnica za 11 muzejev in galerij

Narodna galerija
sreda, 1. julij 2020

Zdaj je čas za svetovne znamenitosti doma! Mednarodni grafični likovni center, Moderna galerija, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej in Slovenski šolski muzej so iz svojih zbirk izpostavili po enega glavnega protagonista svetovnega slovesa. Letošnje poletje si jih vse lahko ogledate za enotno, cenovno dostopno ceno 8,00 evrov za individualno ter 16,00 evrov za družinsko vstopnico. Akcija velja od 1. julija do 30. avgusta.

Active Koper znova odpira vrata

active koper
sreda, 1. julij 2020

Od danes dalje bo ljubiteljem morja in aktivnega preživljanja prostega časa v Žusterni ponovno na voljo pestra izbira vodnih športov in ostalih aktivnosti v sklopu parka vodnih športov Active Koper.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Uspešna doselitev barjanskega okarčka, ene najbolj ogroženih vrst metuljev v Evropi

okarček
torek, 30. junij 2020

V okviru projekta PoLJUBA, katerega osrednji cilj je obnovitev in ohranjanje mokrotnih travnikov na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje, je dr. Tatjani Čelik iz Biološkega inštituta Jovana Hadžija ZRC SAZU uspel izreden dosežek – uspešna gojitev in prenos več kot 120 osebkov barjanskega okarčka v Naravni rezervat Iški morost, kjer vesta zadnjih deset let ni bila več opažena.

Kopalne vode na Blejskem jezeru so že vrsto let odlične

sprehod_bled.jpg
ponedeljek, 29. junij 2020

Monitoring kopalnih vooda je namenjen predvsem zdravstveni zaščiti kopalcev v času kopalne sezone. Kopalne vode se na Bledu že vrsto let uvrščajo med odlične, kar pomeni da na nobeni od lokacij tudi v času največjih obremenitev ni prisotnih bakterij, ki so edini pokazatelj onesnaženja s fekalijami.

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni prestavljeno na 2022

baloni_ptuj.jpg
petek, 26. junij 2020

Organizacijski odbor Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni je sprejel odločitev, da se zaradi trenutnih razmer svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, predvideno za letošnji september, prestavi na leto 2022.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije