Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
btc_ms_otroci.jpg

5 otroških iger za na plažo

Datum: torek, 25. julij, 2017

Počitnice na obali so lahko čudovito družinsko doživetje, zato posvetite precej časa otrokom in poskrbite, da bodo v polni meri uživali. Dobro razmislite, kako boste na počitnicah “zaposlili” otroke, zato potrebujete načrt in seznam dejavnosti in iger, ki bodo vaše otroke kratkočasile in zabavale.

Bodite pripravljeni in opremljeni z vedri, lopatkami in drugimi raznimi pripomočki. Zelo pomembna je izbira plaže in dostop do morja. Izberite raje peščeno plažo, kjer je voda dovolj nizka, da se lahko otroci igrajo tudi v morju. Za igro na prostem sta pesek in voda že sama po sebi vabljiva kombinacija za prosto igro, ki v večini otrok sproži domišljijo za ustvarjanje ter neusmerjeno igro in dejavnosti.

Naštete igre in dejavnosti na plaži so zabavne, otrokom pa pomagajo razvijati njihove osnovne motorične spretnosti, v njih pa bo uživala cela družina:


1. Iz peska oblikujte grad, žival

Odličen način za aktiviranje in sodelovanje celotne družine. Pustite otrokom domišljijo in naj sami ustvarjajo svoje zabavne peščene zamisli. Pravo oblikovanje figure iz peska zahteva že precej spretnosti, od ravno prave “mokrote” peska do ročnih spretnosti. Naj se zabava začne!


2. Mini golf na plaži

Najprej oblikujete svoje mini golf igrišče v pesku, nato pa bo zabavna še sama igra mini golfa. Igralci naj igrajo izmenično s plastično palico za golf in žogico, ali čimerkoli, kar imate pri roki, zato je dobrodošla improvizacija. Igra je primerna za skoraj vse starosti, takoj ko otrok shodi in zna dokaj kontrolirano zamahniti z golf palico do tistih starejših. To je igra, pri kateri ni pomembna le spretnost, ampak tudi “srečna roka”, predvsem pa je zelo zabavna, z veliko smeha.


3. Vodne dirke

Otroci obožujejo dirke z vedri in vodo. Vsak otrok naj dobi v roke plastično skodelico, žlico, ali veliko lopatko, s katero teče do vode, jo napolni z vodo in teče nazaj, da izprazne v vedro. Otroci uživajo v izzivu, ko poskušajo obdržati vodo v pripomočku, da se ne bi razlila, preden jo izlijejo v vedro.


4. Bowling na plaži

Zabavna in aktivna igra, ki se lahko igra kjerkoli; v zaprtih prostorih, dvoriščih, parkih ali na plaži. V linijo oziroma trikotno formo postavite prazne plastenke, ki jih na daljavo podirate z žogico. Je igra za vse starosti, le da je za mlajše potrebna prilagoditev s krajšo razdaljo. Igra je super za izboljšanje usklajevanja rok in oči otroka ter motoričnih sposobnosti.


5. Milni mehurčki

Plaža je odličen velik odprt prostor za pihanje in lovljenje milnih mehurčkov. Predvsem pa je praktično, da se igra dogaja na plaži, saj lahko v primeru razlitja mehurčkov, preprosto skočite v vodo in se sperete. Milne mehurčke lahko naredite tudi doma, kar bo precej ceneje, le pravo formulo za mešanico morate poznati.

 

Vir: Potovanja.Over.net

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Smučarski sejem Snežinka

Sejem_Snezinka_2011-12_SasoDomijan-020-300x199.jpg
torek, 19. november 2019

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 50. po vrsti, bo med 21. in 24. novembrom 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

V Postojnski jami so zamenjali legendarne vlakce

Postojnska jama
torek, 19. november 2019

Ob jubilejni 200. obletnici turizma v Postojnski jami, so po skoraj štirih desetletjih zamenjali rumene vlakce, ki bodo po novem udobnejši in varnejši ter trajnostno naravnani in okolju prijazni.

Postanite ponudnik morskih prevozov Wayv

izola-1.JPG
ponedeljek, 18. november 2019

Aplikacija Wayv bo omogočila iskanje in ponujanje morskih prevozov z različnih točk slovenske obale. Prvo brezplačno strokovno usposabljanje za ponudnike prevozov bo 26. novembra v Izoli.

Osrednji Turistično informacijski center v Kočevju

hostel bearlog
sreda, 13. november 2019

Hostel Bearlog v mestu Kočevje zastopa vlogo osrednjega turistično informacijskega centra destinacije Kočevsko, kjer vam izobraženi turistični informatorji nudijo kopico informacij o lokalni turistični ponudbi in nasvetih za izlete.

November Gourmet Ljubljana

kulinarika-2.jpg
torek, 5. november 2019

Uživajte v vzdušju kulinaričnega novembra v izbranih restavracijah, ki bodo ponujale November Gourmet meni z lokalno lokalno pridelanimi jedmi, značilnimi za sezono ob martinovanju, ter izbrana vina slovenskih vinarjev.

Novo doživetje Ljubljane: sprehod po tržnici z Ljubljanskim zajtrkom

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
petek, 25. oktober 2019

Osrednja ljubljanska tržnica je že desetletja živahno prizorišče nakupov in srečevanja številnih Ljubljančanov. Novo doživetje Turizma Ljubljana – ogled tržnice z Ljubljanskim zajtrkom pa bo utrip tržnice približalo tudi obiskovalcem mesta. Doživetje je eden izmed finalistov Snovalca 2019.

Maribor bo dobil prvo fontano vina

Vino
petek, 25. oktober 2019

Na posestvu Sončni raj v naselju Vodole pri Mariboru postavljajo fontano vin. Po vzoru priljubljene fontane piv v Žalcu bo ponujala šest vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka. Testni zagon fontane bo v začetku novembra, uradno odprtje pa napovedujejo v naslednjem letu.

3. Tačkov tek v Mariboru

pes na dopustu
četrtek, 24. oktober 2019

Tačkov tek bo v znamenju dobrodelne note. Za dober namen bodo tekli ali se udeležili nordijske hoje tako tekači, rekreativci, družine, znane osebnosti, otroci, s svojimi kužki ali brez, dobrodošli so pa tudi vsi, ki želijo prireditev le obiskati in izraziti podporo. Sredstva bodo namenjena delovanju centra in za šolanje psa pomočnika.

Novosti v zimskem voznem redu letov z Brnika

letalo.jpg
petek, 18. oktober 2019

Prihod na ljubljansko letališče so za zimski vozni red že napovedali prevozniki Lufthansa, SWISS in Brussels Airlines z leti v Frankfurt, München, Zürich in Bruselj, obstoječi prevozniki pa bodo obseg letenja občutno povečali.

Z Nomago InterCity do Salzburga, Gradca, Zagreba in Beljaka že za 1 evro

mladi.jpg
torek, 15. oktober 2019

Nomago začenja z akcijo »Potuj po Evropi za samo 1 €«, v okviru katere bo potnikom na mednarodnih linijah Nomago InterCity na razpolago 1000 vozovnic po 1 evro. Potniki iz okolice Ljubljane, Maribora in Bleda bodo lahko z Nomago InterCity po posebni ceni med drugim potovali v Zagreb, Beljak, Gradec in Salzburg.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije