Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
btc_ms_otroci.jpg

5 otroških iger za na plažo

Datum: torek, 25. julij, 2017

Počitnice na obali so lahko čudovito družinsko doživetje, zato posvetite precej časa otrokom in poskrbite, da bodo v polni meri uživali. Dobro razmislite, kako boste na počitnicah “zaposlili” otroke, zato potrebujete načrt in seznam dejavnosti in iger, ki bodo vaše otroke kratkočasile in zabavale.

Bodite pripravljeni in opremljeni z vedri, lopatkami in drugimi raznimi pripomočki. Zelo pomembna je izbira plaže in dostop do morja. Izberite raje peščeno plažo, kjer je voda dovolj nizka, da se lahko otroci igrajo tudi v morju. Za igro na prostem sta pesek in voda že sama po sebi vabljiva kombinacija za prosto igro, ki v večini otrok sproži domišljijo za ustvarjanje ter neusmerjeno igro in dejavnosti.

Naštete igre in dejavnosti na plaži so zabavne, otrokom pa pomagajo razvijati njihove osnovne motorične spretnosti, v njih pa bo uživala cela družina:


1. Iz peska oblikujte grad, žival

Odličen način za aktiviranje in sodelovanje celotne družine. Pustite otrokom domišljijo in naj sami ustvarjajo svoje zabavne peščene zamisli. Pravo oblikovanje figure iz peska zahteva že precej spretnosti, od ravno prave “mokrote” peska do ročnih spretnosti. Naj se zabava začne!


2. Mini golf na plaži

Najprej oblikujete svoje mini golf igrišče v pesku, nato pa bo zabavna še sama igra mini golfa. Igralci naj igrajo izmenično s plastično palico za golf in žogico, ali čimerkoli, kar imate pri roki, zato je dobrodošla improvizacija. Igra je primerna za skoraj vse starosti, takoj ko otrok shodi in zna dokaj kontrolirano zamahniti z golf palico do tistih starejših. To je igra, pri kateri ni pomembna le spretnost, ampak tudi “srečna roka”, predvsem pa je zelo zabavna, z veliko smeha.


3. Vodne dirke

Otroci obožujejo dirke z vedri in vodo. Vsak otrok naj dobi v roke plastično skodelico, žlico, ali veliko lopatko, s katero teče do vode, jo napolni z vodo in teče nazaj, da izprazne v vedro. Otroci uživajo v izzivu, ko poskušajo obdržati vodo v pripomočku, da se ne bi razlila, preden jo izlijejo v vedro.


4. Bowling na plaži

Zabavna in aktivna igra, ki se lahko igra kjerkoli; v zaprtih prostorih, dvoriščih, parkih ali na plaži. V linijo oziroma trikotno formo postavite prazne plastenke, ki jih na daljavo podirate z žogico. Je igra za vse starosti, le da je za mlajše potrebna prilagoditev s krajšo razdaljo. Igra je super za izboljšanje usklajevanja rok in oči otroka ter motoričnih sposobnosti.


5. Milni mehurčki

Plaža je odličen velik odprt prostor za pihanje in lovljenje milnih mehurčkov. Predvsem pa je praktično, da se igra dogaja na plaži, saj lahko v primeru razlitja mehurčkov, preprosto skočite v vodo in se sperete. Milne mehurčke lahko naredite tudi doma, kar bo precej ceneje, le pravo formulo za mešanico morate poznati.

 

Vir: Potovanja.Over.net

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

shopping
četrtek, 27. februar 2020

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe. Slovenskim podjetjem je od tega tedna naprej omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

Posebno vrtinčenje v savnah Atlantisa

Wellness Atlantis
ponedeljek, 24. februar 2020

V nedeljo, 1. marca 2020 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trst.

Ljubljana išče nove turistične vodnike

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 24. februar 2020

Turizem Ljubljana od 17. marca do 24. aprila letos organizira tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika. Po končanem tečaju opravite teoretični in praktični preizkus znanja.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Posodobitev in nadgradnja mobilne različice slovenskega turističnega portala Slovenia.info

feel_309835.jpg
torek, 18. februar 2020

V začetku februarja je bila izvedena posodobitev in nadgradnja mobilne različice slovenskega turističnega portala Slovenia.info. Rezultati posodobitve se bodo pokazali kot povečan obisk na posameznih straneh in povečana dolžina obiska mobilnih uporabnikov.

Deset brezplačnih vodenj po najlepših kotičkih Istre

secovlje.jpg
ponedeljek, 17. februar 2020

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov bo organiziranih deset brezplačnih vodenj po Piranu, Strunjanu, Izoli, Kopru in Krajinskem parku Sečoveljske soline. Strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike bo potekal od 12. do 15. marca.

Zimske počitnice v Medgeneracijskem centru Bled

otroci.jpg
petek, 14. februar 2020

V času zimskih počitnic pripravljajo v Medgeneracijskem centru na Bledu pester počitniški program.

Nadgradnja aplikacije Urbana za sistem Bicikelj

bicikelj.jpeg
sreda, 12. februar 2020

Uporabniki sistema izposoje koles Bicikelj, bodite pozorni. Od dnes dalje,bo zaradi zahtev operacijskega sistema Android na voljo nova različica mobilne aplikacije Urbana, zaradi česar se bo spremenila ID-številka mobilne Urbane. Uporabniki izposoje koles Bicikelj bodo po posodobitvi morali mobilno Urbano ponovno povezati s sistemom Bicikelj.

Objavljen poziv za naziv Snovalec 2020

Snovalec
torek, 11. februar 2020

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv za naziv Snovalec 2020, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Za najboljše ideje je na voljo 30.000 evrov bruto nepovratnih sredstev.

Zvočni SPA s Tjašo Cepuš v Atlantisovi Deželi san

Wellness Atlantis
četrtek, 6. februar 2020

Brezplačni program Kristalnih zvočnih kopeli v Deželi savn - Zvočna alkimistka Tjaša Cepuš nam bo s čarobnostjo kristalnih posod, kristalne lire, vokala in drugih kristalnih instrumentov pričarala nepozabno izkušnjo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije