Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
active koper

Active Koper znova odpira vrata

Datum: sreda, 1. julij, 2020

Od danes dalje bo ljubiteljem morja in aktivnega preživljanja prostega časa v Žusterni ponovno na voljo pestra izbira vodnih športov in ostalih aktivnosti v sklopu parka vodnih športov Active Koper.

Letos se bo obisk parka še posebej izplačal občankam in občanom Mestne občine Koper, ki bodo upravičeni do posebnega, kar 50 odstotnega popusta na izposojo plovil in drugih rekvizitov.

Sicer je letošnja novost Active Koper Junior s ponudbo aktivnih počitnic in plavalnega tečaja za najmlajše, prav tako bo v sklopu Active Koper možno praznovanje otroških rojstnih dnevov.

V sklopu aktivnosti Active Koper boste lahko slovensko Istro po novem raziskali tudi z električnim kolesom na vodenem izletu v Krkavče, dvakrat tedensko pa bo na voljo tudi program vodne aerobike. Ostalim ljubiteljem vodnih aktivnosti bodo na voljo še številne druge aktivnosti iz redne ponudbe, kot so potapljanje, jadranje na deski, kajak, SUP, vodni park, tečaj plavanja, vodno kolo, vožnja s čolnom, premetavanje v zorbing žogi in najem koles.

Zdaj je čas, je letošnji slogan, ki se navezuje na vseslovensko kampanjo Slovenske turistične organizacije (STO) in vabi k raziskovanju in preživljanju dopusta v Sloveniji. Iz tega razloga se je Mestna občina odločila, da vse občane povabi k preživljanju dopusta na domačih plažah in jim vodne športe približa tudi s subvencioniranjem najema plovil. Za uveljavljanje bo treba predložiti osebni dokument in podpisati izjavo.

Delovni čas centra bo vsak dan, do 31. avgusta 2020, od 8. do 12. ure in popoldne od 16. do 20. ure, podrobnosti o ponudbi in cenah pa najdete na www.activekoper.si.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Dan odprtih vrat v Slovenskem etnografskem muzeju

slovenski etnografski muzej
četrtek, 30. julij 2020

V Slovenskem etnografskem muzeju vsako prvo nedeljo v mesecu vabijo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte kulture.

Brezplačen voden ogled Radovljice

Radovljica
ponedeljek, 27. julij 2020

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

V poletnem času ne pozabite na varnost

tat
petek, 24. julij 2020

Julij in avgust sta običajno meseca odhoda na zaslužen dopust in potovanja. Občutek varnosti je subjektivne narave in ga vsak posameznik doživlja na podlagi lastnih izkušenj. Prav vsak posameznik pa lahko tudi največ stori za lastno varnost, in sicer z oblikami samozaščitnega ravnanja, s katerimi zmanjša možnost, da postane žrtev kaznivega dejanja.

Kljub trudu največjega sejemskega dogodka, 53. MOS-a, letos ne bo

MOS
sreda, 22. julij 2020

MOS bi letos zabeležil svojo 53. obletnico delovanja. Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije, 53. MOS, so letos zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami primorani dokončno odpovedati.

Mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož

ptuj.jpg
petek, 17. julij 2020

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je v okviru projekta City Cooperation II s pomočjo partnerskih turističnih destinacij in zunanjega izvajalca razvilo tri mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož. Na aplikacijah so turistične aplikacije teh treh krajev z okolico, ponujajo pa interaktivno sodelovanje ponudnikov in uporabnikov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije