Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
TravelSIM_small.png

Brezplačno prejemanje klicev v tujini

TravelSIM: ena kartica za cel svet

Datum: ponedeljek, 27. februar, 2012

TravelSIM je predplačniška SIM kartica, ki omogoča velike prihranke uporabnikom mobilne telefonije, ko se nahajajo v tujini.  Iz več kot 190 držav boste klicali do 90% ugodneje, v preko 120-ih državah pa celo brezplačno prejemali telefonske klice. V EU, Hrvaški in Turčiji boste tudi na prenosu podatkov prihranili do 90%. Skratka: če potujete, je nepogrešljiva.

Kje je trik, da so klici tako poceni?

Nobenega trika ni! TravelSIM deluje kot običajna mobilna predplačniška SIM kartica. Razlika je v tem, da se ob odhodnem klicu izvede povratni klic (ang. ‘call back’). Kličete torej želeno številko in čez nekaj trenutkov vam zazvoni telefon. Sprejmete klic in počakate nekaj sekund, da se vzpostavi povezava s klicano številko. Povratni klic ne predstavlja nobenih stroškov za osebo, ki jo kličete. Za 'pametne' telefone je na voljo aplikacija, ki zakrije povratni klic.

Ohranite svojo mobilno številko?

Da. S prevezavo klicev iz vašega mobilnega telefona na  TravelSIM številko boste obdržali svojo mobilno številko za vse dohodne klice. Prevezava je ugodnejša za T2 in Tušmobilove naročnike ali če jo opravite preko stacionarnega VoIP telefona.  Po želji vam lahko vaš TravelSIM sprogramirajo na način, da se ob dohodnemu klicu pri osebi, ki jo kličete, izpiše vaša osebna mobilna številka, namesto estonske TravelSIM številke.

Strošek klica na TravelSIM

Klici na estonsko TravelSIM številko se obračunajo po mednarodnih tarifah in stanejo od 0,25 EUR/min iz fiksnih omrežij, iz mobilnih pa od 0,29 oz. 0,33 EUR/min (T2 in Tušmobil) do 1 EUR/min. Klici med dvema TravelSIM karticama so posebno ugodni v državah z brezplačnimi dohodnimi klici in stanejo le 0,23 EUR/min. Če boste uporabili preusmeritev klica iz svojega mobilnega telefona na TravelSIM, bo klic klicočega obračunan kot, da bi vas klical na vašo številko, vi pa plačate prevezavo po tarifi vašega operaterja za klic v Estonijo. Čeprav je strošek prevezave največkrat bistveno  nižji od stroška, ki bi ga imeli, če bi v tujini prejeli klic, ga lahko še dodatno znižate, če svoj mobilni aparat preusmerite na stacionarni VoIP telefon, le tega pa na vašo TravelSIM kartico. 

Pokritost s signalom v tujini

Pokritost je odlična. Kartica TravelSIM deluje v več kot 190 državah in 320 omrežjih. Pozorni morate biti le na frekvenčno območje omrežja, ki je v uporabi v državi, kamor potujete (900 MHz, 1800 MHz, 3G) in temu primerno izbrati ustrezen telefon.

Nakup in polnjenje kartice

TravelSIM kartico lahko kupite in polnite na spletni strani. Na strani naročite želeno kartico ali znesek dobroimetja. Na vaš elektronski naslov bo v trenutku prispel predračun. Po prejemu plačila bo kartica poslana oz. dobroimetje naloženo na kartico v roku enega delovnega dne.

POZOR! TravelSIM ne deluje v mobilnikih, ki so zaklenjeni na domačega operaterja. Operater bo odklep mobilnika na zahtevo uporabnika izvršil na svoje stroške.

Več informacij: www.travelsim.si

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Nihalka na Veliko planino začne obratovati danes

velika_planina.jpg
petek, 15. maj 2020

15. maja bo ponovno začela obratovati nihalka na Veliko planino. Tega dne bodo obiskovalci deležni posebne ugodnosti.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

morski lev ZOO
torek, 28. april 2020

ZOO Ljubljana je včeraj ponovno odprl svoja vrata med 9. in 19. uro. Zaposleni in živali se veselijo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled so prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Zaradi državnega odloka, ki omejuje potovanja v druge občine, ga bodo sprva lahko obiskali le občani Mestne občine Ljubljana, vendar le na zunanjih površinah.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

V predprodaji cenejše vozovnice za nihalko na Veliko planino

velika_planina.jpg
ponedeljek, 30. marec 2020

Še nekaj mesecev nas loči do poletne sezone, ko bo planina ponovno zaživela. V družbi Velika planina, d. o. o. so se odločili, da vsem obiskovalcem Velike planine ponudijo možnost nakupa povratnih vozovnic po ugodnejši ceni. Cena vozovnice v preprodaji je le 10 EUR.

Novo družinsko doživetje: Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu

druzina.jpg
četrtek, 26. marec 2020

Med Vrhniko in Logatcem, kjer se proti Zaplani vije najdaljši rimski spomenik v Sloveniji, Ajdovski zid, je Zavod Škrateljc ustvaril novo družinsko doživetje: Smaragdno dogodivščino ob Ajdovskem zidu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije