Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
Snovik_02_Archive_Snovik_Spa.JPG

Danes se odpirajo termalni bazeni v Termah Snovik

Datum: ponedeljek, 7. junij, 2021

 Iz Term Snovik prihaja nova fantastična novica, ki smo jo vsi že dolgo pričakovali. Danes, 7. 6. 2021 se odpirajo notranji termalni bazeni tudi za dnevne obiskovalce. 


Plavali in uživali boste lahko na vodnih atrakcijah vsak dan od 9. do 20. ure, na nočno kopanje v mesecu juniju pa vabljeni ob petkih in sobotah od 20. do 22. ure.  Zunanji termalni bazeni se odpirajo v drugi polovici junija, uradno odprtje je predvideno za nedeljo, 20. 6. 2021- Že sedaj vabljeni na celodnevni dogodek »Skok v poletje«, ki bo potekal na dan odprtja od 10. do 18. ure.

Po trenutnem (po)koronskem obdobju bo termalna voda v Snoviku blagodejno vplivala na naše zdravje. Je vir zdravja in ima blagodejne balneološke značilnosti. Primerna je za plavanje in pitje, blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. Vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov. Prim. prof. dr. Krašovec pravi, da je voda primerna za kurativne in preventivne namene. Pomaga zlasti pri kroničnih degenerativnih obolenjih hrbtenice in gibal, revmatizmu, artrozi in po operativnih posegih. Vodne atrakcije pa bodo vplivale na povečano prekrvavitev, sproščanje in manjšo napetost vaših mišic.

Za popolno sprostitev in krepitev zdravja obiščite Svet savn od petka, 11. 6. 2021 od 13. do 20. ure. Za razvajanje v Wellness centru je potrebno prehodno rezervirati želeni tretma ali masažo glede na razpoložljive proste termine. Za popolno harmonijo telesa in duha v termah potekajo nove skupinske zvočne kopeli z gongi. V juniju se lahko pridružite 14., 21. in 28. 6. 2021.

Z lakoto bodo opravili v restavraciji Potočka z raznoliko hrano z dnevnimi ali a la carte miniji in Kneippovimi zajtrki za celodnevno moč za prav vse okuse, velike in male. Restavracija in zunanja terasa je odprta vsak dan od 7:30 do 20:00 med delovnikom, od petka do nedelje do 21. ure. Za spoznavanje lokalnih kamniških piv pa se bo v Snoviku letos prvič odvijal Festival lokalnih kamniških piv, zato si rezervirajte sobotni večer, 26. junija 2021 za druženje.

Za varen obisk je potrebno izpolnjevati enega izmed PCT pogojev (hitri ali PCR test, prebolevnost ali cepljenost zoper Covid-19), skladih z veljavnimi vladnimi ukrepi. V Termah Snovik bodo v skrbi za vse goste, zaposlene, okolje in naravo delovali s skupno zavezo trajnostnega delovanja ter skrbnim izvajanjem visokih zdravstvenih in higienskih standardov za preprečevanje širjenja okužb Covid-19. Kot zeleni ponudnik v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjajo pogoje za varen oddih in obisk skladno z znakom Green & Safe Slovenske turistične organizacije in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
sreda, 28. julij 2021

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

letalski_potniki.jpg
torek, 20. julij 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 19. julij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Nova platforma UNWTO Jobs Factory

turist.JPG
petek, 16. julij 2021

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je z namenom pomoči turističnemu gospodarstvu lansirala novo spletno platformo UNWTO Jobs Factory.

Legendarne Plečnikove vizije

plečnik
četrtek, 8. julij 2021

Turizem Ljubljana predstavlja novo igrificirano doživetje Plečnikove vizije, ki s pomočjo mobilne aplikacije Nexto uporabnika popelje na sprehod po neuresničenih delih Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Nova krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Kranjska Gora
ponedeljek, 5. julij 2021

Pretekli teden je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani potekala uradna otvoritev nove krožne turnokolesarske poti Juliana Bike. Pot sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

logarska.jpg
petek, 2. julij 2021

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Pestro poletno dogajanje v Zeliščarskem centru JV Slovenije

Zelišča
četrtek, 1. julij 2021

v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan se obeta pestro poletno dogajanje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije