Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
kulinarika-2.jpg

Festival November Gourmet Ljubljana tudi letos

Datum: ponedeljek, 16. november, 2020

Tudi letošnji november je v Ljubljani kulinarično obarvan, saj so se pri Turizmu Ljubljana kljub razmeram odločili, da izpeljejo festival November Gourmet. Iz ljubljanskih ulic in restavracij so se dogodki letos prestavili na splet in v domače kuhinje – na spletu delijo zanimive posebne ponudbe v ljubljanskih restavracijah, ki ponujajo dostavo ali osebni prevzem, okusna obdarovanja, intervjuje in recepte vrhunskih ljubljanskih chefov in še več.

Na Instagram profilu Gourmet_Ljubljana  v novembru vsak teden poteka nova nagradna igra, kjer spodbujajo letos še posebej potrebno solidarnost ("Sharing is caring"), nagrade pa prispevajo vrhunski ljubljanski chefi. Na spletni strani Gourmet Ljubljana objavljajo recepte ljubljanskih chefov v želji, da si vrhunsko kulinarično doživetje lahko ustvarimo v domači kuhinji dokler so restavracije še zaprte. V času festivala objavljajo tudi zanimive intervjuje z zvezdami ljubljanske kulinarične scene, kmalu pa sledijo video zgodbe regionalnih pridelovalcev in proizvajalcev. V okviru festivala je na ogled tudi inovativna virtualna razstava Okusi Ljubljane, ki nam lahko služi kot navdih za ustvarjanje v domači kuhinji. Razkriva tradicionalne ljubljanske okuse in nas nostalgično spomni na preteklost, čeprav so danes jedi pripravljene na sodoben način. 

Gostinski ponudniki, ki so zaradi letošnje situacije na robu preživetja, poskušajo z inovativnimi pristopi in prizadevnostjo rešiti svoj posel. Pripravili so posebne ponudbe kulinaričnih doživetij, ki so možne za dostavo ali prevzem. Več informacij je sproti na voljo na Facebook in Instagram profilu Gourmet Ljubljana. V tem tednu je poudarek na martinovih jedeh, sledijo še objave vsebin o pivu, kavi in posebnih ponudbah s strani lokalnih gostincev ter informacije, kje je je možno naročiti pizze November gourmet.

Tradicionalni festival November Gourmet Ljubljana letos poteka v drugačni obliki, večji tradicionalni dogodki so prestavljeni na naslednje leto. Turizem Ljubljana, ki na gastronomiji kot strateškem cilju gradi že leta, na tak način znamko Gourmet Ljubljana ohranja naprej, saj bo naslednje leto ključna - Slovenija bo namreč nosilka naziva Evropska gastronomska regija.

Vir: Turizem Ljubljana

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

60. Pokal Vitranc bo dobrodelen

vitranc.jpg
sreda, 3. marec 2021

Eden najlegendarnejših športnih dogodkov na svetu, Pokal Vitranc, letos praznuje okroglih 60 let. Po vitranški strmini se bodo 13. in 14. marca 2021 spustili najboljši smučarji sveta. Športni navdušenci si vrhunskih predstav žal ne bodo mogli ogledati v živo, bodo pa navijači lahko pomagali tistim mladim športnikom, ki so se znašli v stiski.

Gradnja Južne razbremenilne ceste na Bledu že jeseni

bled_pomlad.jpg
ponedeljek, 1. marec 2021

Na Občini Bled so se razveselili odločitve Vlade RS, ki je sledila predlogu Občine in projekt Južna razbremenilna cesta potrdila kot prostorsko ureditev državnega pomena. Projekt Južna razbremenilna cesta na Bledu je prostorska ureditev državnega pomena, so še zapisali. 

Sejem Alpe-Adria letos junija

Alpe-Adria (14).jpg
sreda, 24. februar 2021

32. sejem Alpe-Adria – sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning bo izveden na Gospodarskem razstavišču v terminu od 3. do 6. junija 2021. 

WiFree Ljubljana

ljubljana_kolesarja.jpeg
petek, 19. februar 2021

Brezžično internetno omrežje WiFree Ljubljana vam omogoča 60 minut brezplačnega dostopa do interneta na dan v ožjem središču mesta. S Turistično kartico Ljubljane lahko prek omrežja WiFree Ljubljana dostopate do interneta za 24 ur.

Borza ITB Berlin letos v digitalni obliki

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
četrtek, 18. februar 2021

Zaradi svetovne epidemije in vseh ukrepov, ki jih države v zvezi z epidemijo sprejemajo, se je ena od največjih svetovnih borz, ITB Berlin, odločila za povsem digitalni format letošnjega dogodka. Digitalna oblika borze, ITB Berlin Now, bo potekala od 9. do 12. marca 2021.

BBC Travel predstavlja zgodbo o Ani Roš

ana_roš
sreda, 17. februar 2021

Eden najbolj vplivnih britanskih medijev BBC je pripravil obširno zgodbo o Ani Roš, od njenih začetkov, naziva najboljše kuharske mojstrice na svetu, do prejema prestižnih Michelinovih zvezdic, opišejo pa tudi slovensko gastronomsko sceno in kulturo, ki premika meje.

Prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

izola_kolesarji.jpg
ponedeljek, 15. februar 2021

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 bo na aplikaciji Rouvy, ki je ena od vodilnih ponudnikov storitev za virtualno sobno kolesarjenje, potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem.

Sodelujte v kvizu in se potegujte za koledar Luke Dončića!

Doncic
petek, 12. februar 2021

Slovenska turistična organizacija tudi letos nadaljuje uspešno sodelovanje z vrhunskim mladim košarkarjem Luko Dončićem, ki ljubiteljem Slovenije in njegovih košarkarskih čarovnij poklanja 45 stenskih koledarjev.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
sreda, 10. februar 2021

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

V letu 2020 skupno 3 milijone prihodov in 9 milijonov prenočitev

Hotel Slon
ponedeljek, 1. februar 2021

V lanskem letu smo v Sloveniji zabeležili dobre 3 milijone turističnih prihodov in nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev; od tega so tuji gostje ustvarili 1,21 milijonov prihodov in 3,35 milijonov prenočitev, domači pa 1,85 milijonov prihodov in 5,85 milijonov turističnih prenočitev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije