Koristne informacije

Natečaj za Županovo vino in oljčno olje

Oljčno olje
sreda, 4. januar 2017

Mestna občina Koper tudi letos vabi lokalne oljkarje in vinarje, da se prijavijo na natečaj za Županovo vino in oljčno olje, ki sta objavljena na uradni občinski spletni strani www.koper.si.

Mineštra izmenjav

zelenjava
sreda, 28. december 2016

Podružnica vam bo za te praznike skuhala eno mineštro in vam z njo postregla 28. decembra na Mostovni. Mineštra po tem receptu: Zelemenjava, Izmenjava oblek, Knjiga za knjigo, mini #BIZAR - Izmenjava zablodelih daril + praznično presenečenje!

Brezplačno na predstavo o sponzorušah

sponzoruša
petek, 2. december 2016

Igralec in komik Andrija Milošević se po treh razprodanih predstavah o sponzorušah, 5. decembra ponovno vrača v Slovenijo. Odgovorite na nagradno vprašanje in si priborite dve vstopnici za ogled predstave!

Smučarski sejem Snežinka

Sejem_Snezinka_2011-12_SasoDomijan-020-300x199.jpg
četrtek, 1. december 2016

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 45. po vrsti, bo med 1. in 4. decembrom 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

Tržnica Domžale v decembru z novo gostinsko ponudbo Smoker Star

smoker
sreda, 30. november 2016

Petki in sobote v decembru 2016 bodo na tržnici Domžale v znamenju sveže gostinske ponudbe. Smoker Star bo v peči za pečenje in dimljenje mesa, imenovani smoker, po načelu »low and slow« na licu mesta pekel svinjska rebra.

Previdno pri nakupu novoletnih lučk

novoletne lučke
ponedeljek, 28. november 2016

Novoletne lučke so sezonski proizvodi, ki jih potrošniki množično uporabljajo v času okrog novega leta. V večini primerov so po namestitvi neposredno dostopni in v kolikor niso ustrezno grajeni ter v zadostni meri zaščiteni pred nevarnostjo električnega udara, se lahko kaj hitro zgodi nezgoda, katera pa lahko v posebnih okoliščinah povzroči tudi smrt.

Slovenija uvrščena na seznam varnih destinacij

slovenia.jpg
petek, 25. november 2016

Daily Mail Online je objavil prispevek z zemljevidom The Travel Risk Map za leto 2017, ki so ga pripravili strokovnjaki s področja medicine in varnosti International SOS and Control Risks, kjer so razporedili države v 5 različnih kategorij, in sicer glede na stopnjo tveganja.

Bliža se Magični december v Kopru

bozicek_web.jpg
četrtek, 24. november 2016

Letos so niz decembrskih dogodkov in prireditev v Kopru združili pod skupno ime Magični december. Razgibano praznično dogajanje, ki se bo začelo 2. decembra, bo zaznamovalo vse dni v mesecu. 

Nočni mega nakupi v BTC City Ljubljana

btc_city-640x480.jpg
sreda, 23. november 2016

V petek, 25. novembra bo na celotnem območju v BTC City Ljubljana čas za nočne nakupe. Tega dne bodo namreč trgovine in gostinski lokali v BTC CIty Ljubljana za kupce odprti do polnoči.

Praznična dekoracija sladic

bozic
torek, 22. november 2016

Bi radi letos pripravili zanimive praznične sladice?
Pridite na celodnevni brezplačen dogodek v hotel Betnava v Mariboru, 26.11.2016. Pester program bo trajal od 10. do 19. ure, obiskovalci bodo spoznali različne tehnike peke in dekoracije prazničnih sladic.

32. Slovenski knjižni sejem

Knjige
ponedeljek, 21. november 2016

Veliko je razlogov, zakaj obiskati najstarejši, največji in najpomembnejši knjižni dogodek pri nas. Eden je najpomembnejši – branje. Branje odpira vrata. S tem, ko beremo, ne pokažemo le kdo smo, ampak, kaj želimo postati. Julian Barnes pravi, da je branje edina prava stvar na svetu! Ne verjamete? Obiščite 32. Slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu od 23. do 27. novembra.

Dnevi računalništva

Tehnični muzej Slovenije
ponedeljek, 21. november 2016

Vabljeni v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec na 3. Dneve računalništva, ki jih pripravljamo v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Potekali bodo od torka, 22. 11., do četrtka, 24. 11. 2016.

Novo leto v Termah Olimia

brazilska vročoca olimia
petek, 18. november 2016

Naj bo silvestrovo to leto posebno in drugačno od prejšnjih…….čarobno in polno presenečenj. Za vas so v Termah Olimia pripravili posebna doživetja.

Slovenija najuspešnejša država pri ohranjanju naravnega okolja

kranjska_gora2.jpg
četrtek, 17. november 2016

Po izračunih londonskega inštitut Legatum se je Slovenija uvrstila na prvo mesto pri ohranjanju naravnega okolja. Pri izračunu indeksa se sicer upošteva različna področja, kot so gospodarstvo, podjetništvo, izobraževanje, zdravje, varnost, osebna svoboda, socialni kapital, upravljanje ter ohranjanje in varovanje naravnega okolja.

4. vseslovenska razstava cvetja iz krep papirja

roze_krep
sreda, 16. november 2016

Že četrtič se bodo v športni dvorani na Vranskem zbrale izdelovalke cvetja iz krep papirja iz cele Slovenije. Pridružite se jim lahko v soboto,19.11., od 10:00 ure dalje. Morda tudi vas naučijo, kako si izdelati lastno cvetje...

Hit Alpinea z zgodbo gorskega Ledenca na Mesecu oblikovanja

ledeniski_wellness_novo_0.jpg
sreda, 16. november 2016

V okviru Meseca oblikovanja je že osmič potekala predstavitev kulinaričnih izdelkov v turizmu, tokrat v povezavi z zgodbami z destinacij. V sredo je v nekdanji tiskarni Mladinske knjige v Ljubljani zaživel tudi »Ledenc«. V družbi Hit Alpinea iz Kranjske Gore so sodelovanje na letošnji »Oblikovalski okuševalnici« osnovali na povesti o Špikovem Ledencu in inovativnem spletu turističnih produktov, ki jih povezuje skupni imenovalec – ledeniška voda. Ledeniški wellness je tudi kandidiral za sejalca 2016 in se uvrstil v finale.

Volkswagen predstavil novega Golfa

Golf
torek, 15. november 2016

Volkswagen je pretekli teden v Wolfsburgu v stolpnici z novim imenom Markenhochhaus predstavil temeljito prenovljenega Golfa. Zaznamujejo ga osvežen dizajn, nove motorne tehnologije, novi asistenčni sistemi in nova generacija multi­medijskih sistemov.

Sejma Ambient Ljubljana in Dom Plus

hiša
sreda, 9. november 2016

Danes na Gospodarskem razstavišču (GR) odpirajo vrata sejmu pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana, ki so mu dodali jesensko različico našega največjega sejma Dom. Ambient Ljubljana  predstavlja ponudbo pohištva in notranje opreme, Dom Plus pa stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko in montažne hiše.

Terme Olimia – čarobni svet popolnega ugodja in brezskrbnosti

olimia
sreda, 9. november 2016

Vstopite v svet udobja, dobrega počutja in sprostitve v osrčju neokrnjene, v jesenske barvo odete narave in doživite neprecenljivo izkušnjo. Na svoj, a poseben način. Terme Olimia za tiste, ki želite občutiti čarobnost življenja. Z vso pozornostjo, ker si jo zaslužite.

5. Veganska kuhna v Kranju

zelenjava
ponedeljek, 7. november 2016

V sredo, 9.11.2016 od 18.00 do 22.00 v Kranju (Trainstation SubArt, Kolodvorska cesta 8).

Najnovejše v tej rubriki

Šolar na smuči

Krvavec_smučišče
petek, 19. januar 2018

Akcija Šolar na smuči je slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič,takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da vašim učencem omogočite brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo.

10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI

bobri.jpg
četrtek, 18. januar 2018

Konec januarja in začetek februarja bosta minila v znamenju 10. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Osrednja tema bo tokrat poezija. Obiskovalci jo bodo spoznavali z različnih perspektiv, se z njo poigrali, iskali rime, kovali verze. Spoznavali bodo slovenske pesnike, tako tiste, ki jih ni več med nami, a so pomembno zaznamovali področje pesništva za otroke, kot te, ki nas s svojim pisanjem in nastopi razveseljujejo še danes.

Kako pravilno postrežemo peneče vino?

sampanjec
petek, 29. december 2017

Peneče vino mora biti ohlajeno na 6°C do 8°C. Rosé penine si lahko privoščijo kakšno stopinjo več, nikakor pa ne topleje.

Na izlet v Lipico z električnim kolesom

Lipicanci
torek, 19. december 2017

Obiskovalci Kobilarne Lipica lahko zeleno lipiško posestvo doživijo med prijetnim sproščenim sprehodom ali vožnjo s kočijo. V novem letu pa se bodo lahko po najlepših zgodovinskih drevoredih Lipice prvič popeljali tudi z električnimi kolesi.

Mobilna aplikacija Explore Slovenia -Travel Guides

mobilna_aplikacija.jpeg
torek, 19. december 2017

Prenesite si brezplačno mobilno aplikacijo in prelistajte digitalizirane produktne turistične publikacije, ki so vam zdaj poleg tiskanih izdaj na voljo tudi preko mobilne aplikacije Explore Slovenia – Travel Guides.

Božični Art Market

artish_siska_018 mala - foto Matej Povse.jpg
petek, 15. december 2017

Art Market vam ponuja priložnost za nakup povsem izvirnih in domiselnih umetniških izdelkov. Na nj…

Prazen koš, polna denarnica

ekologi.jpg
torek, 12. december 2017

Na brezplačnih praktičnih delavnicah “Prazen koš, polna denarnica” boste izvedeli, kako prihraniti s preudarnimi nakupi in kako je mogoče bolj kakovostno živeti z manj embalaže.

Adria Airways v prihodnjem letu na 7 novih destinacij

ponedeljek, 11. december 2017

Adria Airways bo v prihodnjem letu ljubljansko letališče povezala s sedmimi novimi destinacijami. Kot napoveduje letalski prevoznik, bodo s poletnim voznim redom, ki stopi v veljavo 25. marca 2018, nadaljevali z leti v ukrajinsko prestolnico Kijev, hkrati pa Slovenijo povezali s šestimi novimi evropskimi mesti in priljubljenimi letoviškimi destinacijami.

Prazniki 2018: Koliko dni bomo lahko doma?

praznik
petek, 8. december 2017

V letu 2018 bo trinajst dela prostih dni na delovni dan, kar je več kot v letošnjem letu. Kako so torej razporejeni prazniki 2018?

Ogledi Rudnika Sitarjevec Litija bodo v decembru BREZPLAČNI

rudnik litija
četrtek, 7. december 2017

Občina Litija je v nedeljo, 3. decembra 2017, s slavnostnim prerezom traku odprla Rudnik Sitarjevec Litija za turistične namene.
Na prireditvi se je zbralo več kot tisoč obiskovalcev, ki so prišli z namenom, da si bodo lahko ogledali podzemlje enega najstarejših rudnikov na Slovenskem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije