Koristne informacije

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 30. maj 2016

Kar 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov.

Nova publikacija o naravnih parkih Slovenije

naravni parki
četrtek, 26. maj 2016

Izšla je monografija z naslovom Naravni Parki Slovenije, delo kar 57 avtorjev in 54 fotografov. Knjiga zajema 290 fotografij, 51 ilustracij in pregledno karto, na voljo pa je v sloveski in angleški jezikovni različici.

Nova letalska povezava Ljubljana - Atene z Aegean Airlines

torek, 24. maj 2016

S 15. junijem bo Aegean Airlines povezal Ljubljano in Atene z direktnim letom. Leteli bodo dvakrat tedensko, ob sredah in sobotah, zadnji let bo 24. septembra 2016.

Poletni tabori z jahanjem, pravljicami in pustolovščinami

Poletni tabori senkova domacija
torek, 24. maj 2016

Otroci, ali si želite poletje, polno doživetij, barv, mask, kostumov, živali, jahanja, iger in dogodivščin? Ste pripravljeni sodelovati in ustvarjati najbolj nepozabno dogajanje, o katerem boste še dolgo pripovedovali? Pridite na Šenkovo domačijo, kjer za vas organizirajo 5-dnevni pravljični ali pustolovski poletni tabor.

»Zdrav & srečen« Slovenija - 1. Sejem dobrega počutja na prostem v Sloveniji

Spa&Wellness Terme Čatež
sreda, 18. maj 2016

Med 4. in 5. junijem bo potekal 1. Sejem dobrega počutja na prostem v Sloveniji – 1. »Zdrav & srečen« Slovenija, ki ga prirejajo na Koroškem, v občini Muta, pri Mitnici na Spodnji Muti.

Začetek projekta za nadgradnjo turizma v EDEN destinacijah odličnosti

srce_slovenije1.jpg
torek, 17. maj 2016

V Idriji je prejšnji teden potekalo uvodno srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga kot vodilni partner koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru evropskega programa COSME. Gre za program, ki spodbuja konkurenčnost malih in srednje velikih podjetij, projekt pa se bo ukvarjal z razvojem novih turističnih produktov v EDEN destinacijah odličnosti.

Sporazum o sodelovanju za novo rast turizma na Krasu

Lipica-Stud-Farm-2 (2).jpg
petek, 13. maj 2016

Ugodnosti za obiskovalce, skupna informacijska telefonska številka in razvojni projekti za črpanje evropskih sredstev bodo prvi konkretni koraki sodelovanja med Kobilarno Lipica, Parkom vojaške zgodovine Pivka in Parkom Škocjanske jame.

Vadbe dojenčkov in malčkov v vodi!

plavanje_dojencki_atlantis.jpg
petek, 13. maj 2016

V Atlantisu so pričeli z zbiranjem prijav za nove termine vadbe dojenčkov in malčkov v vodi za mesec MAJ 2016.

Start-up vikend na temo turizma v okviru festivala Soča Outdoor

soca.jpg
torek, 10. maj 2016

13. maja se pričenja Soča Outdoor Festival, ki bo letos potekal skoraj tri mesece. V okviru festivala bodo v Posoškem razvojnem centru v sodelovanju z občinami Bovec, Kobarid in Tolmin priredili prvi start-up vikend na temo turizma.

Sedaj na voljo tudi angleška različica spletne prodaje izdelkov I feel Slovenia

feel_309835.jpg
torek, 3. maj 2016

Slovenija ima blagovno znamko z zgovornim sporočilom I feel Slovenia. Izbrani izvajalec za njihovo ekskluzivno trženje je podjetje URAL prodaja, d.o.o. Z letošnjim aprilom je poleg slovenske različice spletne strani prodaje izdelkov vzpostavil tudi angleško.

Plečnikova kolesarska pot

kolo1.jpeg
ponedeljek, 25. april 2016

V okviru Kolesarskega festivala 2016 je zaživela nova tematska kolesarska pot – Plečnikova pot.

Na železniški postaji v Bohinjski Bistrici na voljo parkirišče za avtodome

avtodom
ponedeljek, 25. april 2016

Slovenske železnice so ta teden na železniški postaji v Bohinjski Bistrici odprle sodobno parkirišče za avtodome, na katerem je na voljo 22 parkirnih mest. V destinaciji Bohinj nameravajo s tem obogatiti in zapolniti vrzel v bohinjski turistični ponudbi.

Znani so inovativni projekti, prejemniki naziva Snovalec 2016

Snovalec
ponedeljek, 18. april 2016

Znani so inovativni projekti, prejemniki naziva Snovalec 2016, ki bodo skupaj prejeli 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi in promociji. Najbolj inovativne ideje in projekti, Snovalci 2016 so: Fontana Zeleno zlato, Sladkorna čipka in Sredi fantastičnega ničesar.

Čistilna akcija v Tolminskih koritih

Tolminska korita
petek, 15. april 2016

LTO Sotočje vas v soboto, 16. aprila, ob 10. uri vabi v Tolminska korita na čistilno akcijo. Vsi udeleženci čistilne akcije boste prejeli brezplačno letno karto za obisk Tolminskih korit.

Obisk slovenskih naravnih zdravilišč v prvih treh mesecih 2016

thermana_maj.jpg
četrtek, 14. april 2016

V letošnjih prvih treh mesecih so bili obisk in ustvarjene prenočitve v slovenskih naravnih zdraviliščih nad pričakovanji. Predvsem v marcu so pri tujih gostih (še posebej pri Italijanih), zabeležili res visoke rasti; te so povezane z letošnjo veliko nočjo, ki je bila letos nekoliko bolj zgodaj, že konec marca.

Luksuzno uživanje in poslovanje daleč od vrveža

Campa_berry
torek, 12. april 2016

28. aprila 2016 luksuzni kamp BIG BERRY Lifestyle odpira svojo prvo lokacijo na Primostku na slovensko-hrvaški meji, ob reki Kolpi. Luksuzne mobilne hiške so obdane z naravo in daleč od množic, s skoraj zasebno plažo ob reki.

Mobilna aplikacija Urbana

urbana
torek, 12. april 2016

Uporabniki mestne kartice Urbana lahkopo novem z mobilno aplikacijo Urbana plačujejo vožnjo z avtobusi (LPP), storitve parkirišč (JP LPT), prevoz z vzpenjačo (Ljubljanski grad), storitve BicikeLJ (Europlakat) in uporabo storitve SMS parking (JP LPT).

Ob svetovnem dnevu zdravja posebni popusti za obisk razstave Naše telo

Naše telo
sreda, 6. april 2016

Ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, so na razstavi človeške anatomije NAŠE TELO za vse, ki kakorkoli delujejo na humanitarnem področju v Sloveniji, pripravili posebno ugodnost. Vsem, članom profesionalnih ali prostovoljnih gasilskih društev, reševalnih postaj, gorskih reševalnih postaj, civilne zaščite, Rdečega križa, Karitasa, zdravstvenih organizacij, policije, vojske in drugih društev in klubov, ki delujejo na človekoljubnem področju, podarjajo za petino nižjo vstopnino.

4. Dnevi meroslovja

tms-v-bistri.jpg
torek, 5. april 2016

Od srede, 6. 4., do petka, 8. 4. 2016, ste med 9. in 13. uro vabljeni v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na 4. Dneve meroslovja.

Poseben program za upokojence v Tehniškem muzeju Slovenije

Tehnični muzej Slovenije
petek, 1. april 2016

V Tehniškem muzeju Slovenije vsak petek ob 13.00 vabijo upokojence na voden ogled muzeja. Vodenje bo na ta dan brezplačno, plačati boste morali le vstopnino za muzej (za upokojence 1,60 €). Na ta dan vam nudijo tudi 10% popust pri nakupu v muzejski trgovini.

Najnovejše v tej rubriki

Kako tona starega papirja pomaga živalim?

star papir
četrtek, 21. september 2017

Star papir ni zgolj odpadek – z njim lahko pomagate živalim, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. V soboto, 7. oktobra, organizirajo že 20. akcijo zbiranja papirja. Med 8. in 18. uro lahko pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinesete star papir in hrano ter opremo za živali. Del zbranih sredstev bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Gotovinsko plačevanje vozovnic pri Adria Airways

četrtek, 21. september 2017

Adria Airways v skrbi za potnike nadaljuje z nadgrajevanjem svojih storitev. Potnikom bo kmalu omogočeno gotovinsko plačevanje letov, rezerviranih prek klicnega centra, nato pa tudi za rezervacije preko spleta.

Čista obala 2017

Na morje z vlakom
torek, 19. september 2017

Prijatelji narave, z veseljem vas vabimo na čistilno akcijo, ki se bo že osmič odvijala na območju slovenskih obalnih občin. Tudi to leto bo potekala v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup (ICC), pod organizacijskim okriljem Inštituta za vode Republike Slovenije in Zavodom TRI-NITI.

Brezplačni vodeni ogledi v Ljubljani v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Ljubljana
ponedeljek, 18. september 2017

Letošnji Evropski teden mobilnostii poteka od 16. do 22. septembra. Pri Turizem Ljubljana bodo ob tej priložnosti v nedeljo izvedli sedem brezplačnih vodenih ogledov, ki bodo predstavili zapuščino Jožeta Plečnika.

Čarobna jesen

Arboretum jeseni
petek, 15. september 2017

V Arboretum Volčji Potok prihaja prva Čarobna jesen. Vsi aktivni in mladi po srcu se bodo na dogodku za tretje življenjsko obdobje, ki bo 17. septembra, zabavali ob poslušanju prijetne glasbe, številnih delavnicah z izobraževalno, svetovalno in športno vsebino, odlični kulinariki … za odlično glasbeno doživetje bodo skrbeli znani glasbeniki - Alenka Godec, Pepel in kri, Nuša Derenda, Manca Izmajlova, Werner, Slavko Ivančič, Zasedba Kranjci, Robert Goter ... in še mnogi drugi.

ARTish napoved za jesen in zimo

ARTish
sreda, 13. september 2017

Letošnjo zunanjo ARTish sezono na čudovitem Gornjem trgu, kjer od maja gostujejo skoraj vsako soboto, so se odločili podaljšati pozno v jesen in upajo, da jim bo zlato sonce namenjeno vse do 21. oktobra, ko bodo še zadnjič tam. V septembru in oktobru jih lahko torej obiščete na sledeče sobote: 9.9., 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., 14.10. in 21.10. med 9.00 in 18.00.

Vege piknik v celjskem mestnem parku

zelenjava
torek, 12. september 2017

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vas 16. septembra od 10ih do 18ih vabi na Vege piknik v celjski mestni park. Pripravljali bomo slastne veganske jedi, ob prijetnem druženju v naravi boste lahko nahranili svoje trebušcke, prisluhnili predavanjem in pokusili okusne veganske dobrote ostalih ponudnikov.

8. Pirfest v Preddvoru

Pirfest
ponedeljek, 11. september 2017

Agencija Media butik iz Preddvora že tradicionalno pripravlja zabavno-glasbeni dogodek PIRFEST - PREDDVOR 2017, ki bo v petek, 15. in v soboto, 16. septembra 2017, od 21. ure dalje, pod velikim šotorom na dvorišču Jelovice v Preddvoru.

Okusi Posavja

kulinarika-2.jpg
petek, 8. september 2017

Okusi Posavja na ulice starega krškega mestnega jedra prinašajo pestro festivalsko dogajanje, ki bo postreglo z naborom izbranih in okusnih doživetij. Zato vabljeni v soboto, 9. septembra 2017, od 17. ure dalje na prijetno druženje ob zanimivem dogajanju, kjer se bo v okviru festivala vina, kulinarike in umetnosti zvrstila kopica dovršenih okusov "za vse okuse".

Festival dobrega počutja

delavnice_arboretum.jpg
četrtek, 7. september 2017

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru že četrto leto zapored organizirajo dogodek Festival dobrega počutja. Ob tej priložnosti se v botaničnem vrtu predstavijo lokalni ponudniki storitev, ki so povezane z našim psihičnim in fizičnim zdravjem ter dobrim počutjem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije