Koristne informacije

Luksuzno uživanje in poslovanje daleč od vrveža

Campa_berry
torek, 12. april 2016

28. aprila 2016 luksuzni kamp BIG BERRY Lifestyle odpira svojo prvo lokacijo na Primostku na slovensko-hrvaški meji, ob reki Kolpi. Luksuzne mobilne hiške so obdane z naravo in daleč od množic, s skoraj zasebno plažo ob reki.

Mobilna aplikacija Urbana

urbana
torek, 12. april 2016

Uporabniki mestne kartice Urbana lahkopo novem z mobilno aplikacijo Urbana plačujejo vožnjo z avtobusi (LPP), storitve parkirišč (JP LPT), prevoz z vzpenjačo (Ljubljanski grad), storitve BicikeLJ (Europlakat) in uporabo storitve SMS parking (JP LPT).

Ob svetovnem dnevu zdravja posebni popusti za obisk razstave Naše telo

Naše telo
sreda, 6. april 2016

Ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, so na razstavi človeške anatomije NAŠE TELO za vse, ki kakorkoli delujejo na humanitarnem področju v Sloveniji, pripravili posebno ugodnost. Vsem, članom profesionalnih ali prostovoljnih gasilskih društev, reševalnih postaj, gorskih reševalnih postaj, civilne zaščite, Rdečega križa, Karitasa, zdravstvenih organizacij, policije, vojske in drugih društev in klubov, ki delujejo na človekoljubnem področju, podarjajo za petino nižjo vstopnino.

4. Dnevi meroslovja

tms-v-bistri.jpg
torek, 5. april 2016

Od srede, 6. 4., do petka, 8. 4. 2016, ste med 9. in 13. uro vabljeni v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na 4. Dneve meroslovja.

Poseben program za upokojence v Tehniškem muzeju Slovenije

Tehnični muzej Slovenije
petek, 1. april 2016

V Tehniškem muzeju Slovenije vsak petek ob 13.00 vabijo upokojence na voden ogled muzeja. Vodenje bo na ta dan brezplačno, plačati boste morali le vstopnino za muzej (za upokojence 1,60 €). Na ta dan vam nudijo tudi 10% popust pri nakupu v muzejski trgovini.

Počitniško varstvo v času prvomajskih počitnic v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 31. marec 2016

Aktivne, zabavne in sproščene počitnice. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse tri dni varstva, priznajo 10% popust. Vključen adrenalinski park!

Celoletna grajska vstopnica

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
četrtek, 31. marec 2016

Javni zavod Ljubljanski grad predstavlja novost v njihovi ponudbi – celoletno grajsko vstopnico z vzpenjačo, ki vključuje tudi neomejen vstop do vseh stalnih vsebin na Ljubljanskem gradu in druge ugodnosti.

Vadbe dojenčkov in malčkov v vodi

Atlantis
sreda, 30. marec 2016

V Atlantisu so pričeli z zbiranjem prijav za nove termine vadbe dojenčkov in malčkov v vodi za mesec april 2016.

Prehajamo na poletni čas. Ne pozabite prestaviti ure!

ura
petek, 25. marec 2016

V nedeljo bomo prešli z zimskega na poletni čas in kazalce na uri premaknili za eno uro naprej.

Voden ogled stalne razstave Naš dragi avto

nalepse_starinski_avto.jpg
petek, 18. marec 2016

Vabimo vas na voden ogled nove stalne razstave  Tehniškega muzeja Slovenije NAŠ DRAGI AVTO, Prvo stoletje avtomobilizma na Slovenskem, ki bo v nedeljo, 20.3.2016 ob 15.00.

Obvestilo o zaporah cest - Planica 2016

planica2011.jpg
sreda, 16. marec 2016

Aktualne novice o prometu in dostopu do Planice lahko spremljate 24 ur na dan, od petka, 18.3, do nedelje, 20.3., na Twitter profilu @OCPlanica, planiški Facebook strani in na Val 202.

Poslikavanje belokranjskih pisanic

Pirhi
torek, 15. marec 2016

Pobarvana in okrašena jajca spremljajo veliko noč. So simbol novega življenja in prebujajoče se narave. Na Slovenskem jih imenujemo pisanice, pisanke, pirhi, remenke, rumenice. Ene izmed najlepših in bolj znanih pri nas so belokranjske pisanice, za katere je značilno, da se geometrični in stilizirani okraski rišejo (pišejo) s posebno pisalko in segretim voskom ter barvajo.

Vegafriday v Zagorju

vegaFridaY
torek, 15. marec 2016

Vegafriday bo tokrat gostoval v Mladinskem centru v Zagorju. Predavala bosta Dani Sušnik in Jadranka Juras. Poskrbljeno bo seveda tudi za veganske prigrizke.

Pravljice danes - pripovedovalski festival

voda_330633.jpg
ponedeljek, 14. marec 2016

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi, da prisluhnete zgodbam VODÁ z območij, ki jih pokriva Pokrajinski muzej Kočevje, v torek, 15. marca 2016, ob 18. uri.

Za Snovalca le še slab mesec časa

Snovalec
četrtek, 10. marec 2016

Slovenska turistična organizacija razpisuje podelitev priznanja Snovalec, ki prinaša denarni sklad v višini 15 tisoč evrov bruto. Nagrajena bo inovativna ideja oziroma invencija na področju turizma, prijavijo pa jo lahko vsi, ki nameravajo eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 10. novembra 2016.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja velja tudi v Bosni in Hercegovini

kartica_ekzz.jpg
četrtek, 25. februar 2016

Na podlagi dogovora od 1. januarja 2016 dalje evropska kartica velja tudi v Bosni in Hercegovini in je zamenjala papirnati obrazec SI/BIH 3 - Potrdilo o pravici do zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v Bosni in Hercegovini.

Letalski potniki le s težavo do odškodnine

letalski_potniki.jpg
torek, 26. januar 2016

Ali letalski potniki prejmejo odškodnino, do katere so upravičeni, in če jo, za kakšno ceno?

Podaljšan rok prijav za nagrado Jakob

torek, 12. januar 2016

Razpis za nagrado Jakob v okviru sejma Natour Alpe-Adria 2016 je podaljšan do 15. januarja 2016.

Kam z ovojnim papirjem?

darilo_papir.jpg
torek, 29. december 2015

Morda je letošnji prednovoletni čas priložnost, da storite prvi korak k potrošnji, ki je bolj trajnostno usmerjena oz. prijazna do okolja.

Počitnice z Mladimi zmaji

drsanje.jpg
sreda, 23. december 2015

V Javnem zavodu Mladi zmaji med božično-novoletnimi počitnicami pripravljajo počitniško kopanje, drsanje in druge zanimive aktivnosti.

Najnovejše v tej rubriki

ARTish napoved za jesen in zimo

ARTish
sreda, 13. september 2017

Letošnjo zunanjo ARTish sezono na čudovitem Gornjem trgu, kjer od maja gostujejo skoraj vsako soboto, so se odločili podaljšati pozno v jesen in upajo, da jim bo zlato sonce namenjeno vse do 21. oktobra, ko bodo še zadnjič tam. V septembru in oktobru jih lahko torej obiščete na sledeče sobote: 9.9., 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., 14.10. in 21.10. med 9.00 in 18.00.

Vege piknik v celjskem mestnem parku

zelenjava
torek, 12. september 2017

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vas 16. septembra od 10ih do 18ih vabi na Vege piknik v celjski mestni park. Pripravljali bomo slastne veganske jedi, ob prijetnem druženju v naravi boste lahko nahranili svoje trebušcke, prisluhnili predavanjem in pokusili okusne veganske dobrote ostalih ponudnikov.

8. Pirfest v Preddvoru

Pirfest
ponedeljek, 11. september 2017

Agencija Media butik iz Preddvora že tradicionalno pripravlja zabavno-glasbeni dogodek PIRFEST - PREDDVOR 2017, ki bo v petek, 15. in v soboto, 16. septembra 2017, od 21. ure dalje, pod velikim šotorom na dvorišču Jelovice v Preddvoru.

Okusi Posavja

kulinarika-2.jpg
petek, 8. september 2017

Okusi Posavja na ulice starega krškega mestnega jedra prinašajo pestro festivalsko dogajanje, ki bo postreglo z naborom izbranih in okusnih doživetij. Zato vabljeni v soboto, 9. septembra 2017, od 17. ure dalje na prijetno druženje ob zanimivem dogajanju, kjer se bo v okviru festivala vina, kulinarike in umetnosti zvrstila kopica dovršenih okusov "za vse okuse".

Festival dobrega počutja

delavnice_arboretum.jpg
četrtek, 7. september 2017

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru že četrto leto zapored organizirajo dogodek Festival dobrega počutja. Ob tej priložnosti se v botaničnem vrtu predstavijo lokalni ponudniki storitev, ki so povezane z našim psihičnim in fizičnim zdravjem ter dobrim počutjem.

Z Adrio po novem vse do Kijeva

sreda, 6. september 2017

Naš vodilni regionalni letalski prevoznik, ki Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje z 18 destinacijami, bo novo linijo letov vzpostavil konec oktobra. Neposredni leti bodo ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International.

Visit Kranj predstavlja pogovornega (ro)bota

Kranj
torek, 5. september 2017

Visit Kranj kot prva slovenska destinacija predstavlja Facebook oz. Messenger pogovornega (ro)bota, ki ima pripravljeno kopico svežih idej za preživljanje časa v Kranju.

Teden športa v Ljubljani

teden športa
ponedeljek, 4. september 2017

Med 9. in 15. septembrom bo na ogled postavljena gibalna, rekreativna in športna ponudba v mestu.

Na burger za dober namen

dobrodelni burger
petek, 1. september 2017

Pri najljubšem prodajalcu burgerjev izberite burger z oznako Dobrodelni burger in 1 evro od vašega nakupa bo prodajalec namenil za dober namen eni od izbranih nevladnih organizacij. No, v resnici boste denar za dober namen podarili kupci, ki se boste odločili za #dobrodelniburgerji

Prva obletnica Muzeja iluzij

muzej iluzij
četrtek, 31. avgust 2017

Muzej iluzij v Ljubljani praznuje prvo obletnico delovanja. Praznovali bodo 1. septembra, na 1. šolski dan,  od 9. do 22. ure,  in na ta dan pripravljajo pestro dogajanje za vse obiskovalce, posebej šolarje in dijake.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije