Koristne informacije

Kaj prinaša smučarska sezona 2016/ 2017?

Krvavec
petek, 28. oktober 2016

V Sloveniji se nahaja več sodobno urejenih smučišč, ki se lahko pohvali z več kot 300 km smučarskih prog in 280 km tekaških stez. Med najbolj poznane smučarske centre se uvrščajo Kranjska Gora, ki bo 4. in 5. marca 2017 prizorišče pokala Vitranc, Mariborsko Pohorje, na katerem bo 7. in 8. januarja 2017 potekala Zlata lisica, Rogla, ki bo gostila tekmo Svetovnega pokala v deskanju na snegu 28. januarja 2017, Krvavec, Cerkno, Vogel, Golte, Kope in Stari vrh. Pozabiti pa ne smemo niti na več kot trideset preostalih smučišč, ki vsako leto privabljajo na tisoče smučarjev.

Na voljo Turistični barometer UNWTO za september 2016

unwto.jpg
petek, 28. oktober 2016

V prvi polovici leta 2016 je Svetovna turistična organizacija (UNWTO) zabeležila 561 milijonov mednarodnih turističnih prihodov, kar predstavlja 4 % rast glede na enako obdobje v 2015.

Izmenjava oblačil v Novi Gorici

izmenjava oblačil
torek, 25. oktober 2016

Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša oblačila (za odrasle in otroška), ki jih ne nosite več ali jih sploh nikoli niste oblekli, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim’ kosom oblačila. Prav tako lahko zamenjate obutev in modne dodatke.

Pravljični sprehod skozi Brežice

Gvido_Brezice
torek, 25. oktober 2016

Veveričji škrat Gvido vas popelje na pravljični sprehod skozi Brežice.

Odlična ideja za darila

snovik_kolaz.jpg
petek, 21. oktober 2016

Prihaja tisti čas v letu, ko se vsi sprašujemo, kaj podariti. Privoščite svojim najdražjim najboljše - Kapljice zdravja Term Snovik.

V Slovenski planinski muzej s Požgancem

Planinski muzej
sreda, 19. oktober 2016

Slovenski planinski muzej predstavlja NOV produkt, ki vam bo pomagal do edinstvenega doživljanja naših gora skozi oči gorskega vodnika in velikega prijatelja Jakoba Aljaža – skozi oči Požganca.

Dan fotografije

foto oprema
torek, 18. oktober 2016

Celodnevni dogodek, ki je namenjen vsem fotografom, ne glede na to, na katero blagovno znamko prisegajo in v katero kategorijo fotografov se uvrščajo.

Lajnarji v ljubljanskem starem mestnem jedru

Festival_Lajnarjev_25.JPG
sreda, 12. oktober 2016

Lajnarji v tradicionalnih meščanskih nošah bodo na ljubljanskih ulicah pričarali vzdušje preteklih časov v soboto, 15.10. od 9:30 do 12:00.

Dan odprtih vrat letališča Portorož

Portorož
četrtek, 6. oktober 2016

V soboto 8. oktobra 2016, s pričetkom ob 9. uri, bo na letališču Portorož potekal DAN ODPRTIH VRAT.

Še ne veste kje boste preživeli krompirjeve počitnice?

krompirjeve_olimia.jpg
sreda, 5. oktober 2016

V Termah Olimia pripravljajo vrsto zanimivosti za vaše najmlajše, za povrh pa je tu še vedno zabavno čofotanje v vodi, kateremu v Termah Olimia nikoli ni konca.

Srednjeveški dan

Srednjeveški dan v Ljubljani
petek, 30. september 2016

Tradicionalni ljubljanski Srednjeveški dan vključuje nastope skupin v srednjeveških nošah, ustva…

Gratis vozovnice ob Bajtarskem prazniku na Veliki planini

bAjtarski praznik
ponedeljek, 26. september 2016

V soboto, 1.10.2015 ob 11.uri, vabljeni v pastirsko naselje na Veliki planini na otvoritev bajtarske sezone, kjer bodo v skladu z dolgoletno 86-letno tradicijo "bajtarji" prevzeli ključ planine in čez zimo pazili na pastirske stanove.

Slovenija država partnerica na turistični borzi ITB Berlin 2017

feel_309835.jpg
četrtek, 22. september 2016

Slovenija bo prihodnje leto na največji turistični borzi ITB Berlin med 8. in 12. marcem pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) država partnerica, in sicer »Convention & Culture Partner«, kar za Slovenijo predstavlja odlično priložnost za predstavitev naše dežele kot privlačne zelene, aktivne in zdrave destinacije s poudarkom na trajnostnem razvoju in bogati slovenski kulturi.

Fotonatečaj Alpe z druge perspektive

alpe.JPG
torek, 13. september 2016

Ali ste preživeli poletje v Alpah in opazili kaj novega in zanimivega? Če ste izkusili drugačno perspektivo v Alpah in to tudi fotografirali, pošljite svojo fotografijo in sodelujte v foto natečaju. Rok za sodelovanje v foto natečaju »Alpe z druge perspektive« je 25. september 2016.

Dnevi Harmonije Mengeš, središče ugodja

harmonija
ponedeljek, 12. september 2016

Od 15.  do 25. 09. bo Harmonija Mengeš ponudila vrsto prireditev, predstavitev, popustov, nagradnih iger ob bogati gostinski ponudbi.

Z ELANOM DO ZVEZD - Elan in njegovi predhodniki

elan_amphibio.jpg
petek, 9. september 2016

V četrtek, 15. septembra 2016, vas ob 18. uri vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na odprtje občasne razstave »Z ELANOM DO ZVEZD, Elan in njegovi predhodniki«.

Srečajte se z zmajčkom in spoznajte okuse Ljubljane

Ljubljana dragon
četrtek, 25. avgust 2016

Pridružite se nam na Odprti kuhni. Ta petek boste imeli priložnost spoznati slavnega ljubljanskega zmaja, se z njim slikati in brezplačno okušati tradicinalne ljubljanske jedi ali pa lokalno nefiltrirano pivo.

Poletna Animateka

animateka
ponedeljek, 1. avgust 2016

Poletna Animateka se vrača na ljubljanske ulice, trge in parke. Na različnih lokacijah glavnega mesta se bodo odvile projekcije animiranih filmov za otroke in odrasle, v poznih popoldanskih urah pa se boste lahko udeležili vedno zanimivih delavnic animiranega filma.

Avtokampi.si kamping kartica

kartica_avtokampi
petek, 15. julij 2016

Na portalu Avtokampi.si so letos uvedli kamping kartico, ki vam prinaša popuste v več kot 90-ih kampih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in tudi v Srbiji.

V poletnih večerih bo vstop v kobilarno Lipica brezplačen

Lipicanci
ponedeljek, 11. julij 2016

Kobilarna Lipica je odprla novo možnost obiska, namenjeno družinam in prijateljem lipicanca: prost vstop v park od 18. ure do 22. ure. Od 9. ure do 18. ure bodo odraslim obiskovalcem na voljo posebno ugodne vstopnice za obisk parka, za otroke bo vstop prost.

Najnovejše v tej rubriki

Pravljična dežela Gorajte

gorajte
četrtek, 7. december 2017

V gozdičku v Gorajtah pri Škofji Loki bo letos v predbožičnem času že osmič zapored oživela Pravljična dežela Gorajte. Zablestela bo v povsem novi preobleki, saj so se letos v njej naselili novi pravljični liki. Poleg ličnih lesenih domovanj že znanih pravljičnih junakov iz prejšnjih let so letos v Gorajtah čudezno zrasle čisto prave gobe velikanke.

Mineralfest Ljubljana

mineralfest
sreda, 6. december 2017

V čarobnem decembru bo vrata ponovno odprl MineralFest - sejem  mineralov, fosilov in nakita. Združite obisk  MineralFesta  in praznične Ljubljane!

Pionirski dom pripravlja številne delavnice za otroke na Kongresnem trgu

bozickov_vlak.jpg
torek, 5. december 2017

V času od 3. do 23. decembra 2017, od 16.30 do 19. ure, vabljeni v paviljon na Kongresnem trgu na pravljično-čarobne in ustvarjalne delavnice za otroke z bogatim spremljevalnim programom. V čarobnem vzdušju pod zvezdnim nebom paviljona bodo predstavniki Pionirskega doma vsak dan skupaj ustvarjali izdelke, ki vam bodo polepšali praznične dni.

Simbioza BTC City Lab: vrata v informacijsko družbo za starejše

simbioza otvoritev
četrtek, 30. november 2017

Včeraj je zaživelo inovativno stičišče tehnologij za starejše: Simbioza BTC City Lab. Gre za prvi tovrstni prostor v Sloveniji, ki je v spodnji etaži Emporiuma v BTC Cityju Ljubljana nastal v partnerskem sodelovanju družbe BTC in Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana. Poleg otvoritve prostora so na dogodku potekale že prve delavnice uporabe pametne tehnologije. Brezplačni programi za starejše od 50 let se sicer začenjajo 4. decembra 2017.

Dobrodelni SILA Bazar

sila.jpg
četrtek, 30. november 2017

Tradicionalni mednarodni Dobrodelni SILA-IWCL Bazar, ki ga organizirajo članice Mednarodnega združenja žensk SILA–IWCL, vabi svoje obiskovalce 3. decembra od 10-16h, v dvorane Grand Hotela Union, na svojo letošnjo 24. izdajo, katere dobrodelni namen bo posvečen otrokom, ki trpijo zaradi avtizma ali izjemno težkih socialnih in finančnih pogojih življenja ter rabijo psihosocialno terapevtsko pomoč, pravno pomoč ali finančno podporo ob šolanju. Letošnji Bazar bo slavnostno odprla ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic v Sloveniji.

Potrjen Program dela Slovenske turistične organizacije 2018-2019

feel_309835.jpg
ponedeljek, 27. november 2017

Aktivnosti Slovenske turistične organizacije bodo v letih 2018 in 2019 usmerjene v povečevanje prepoznavnosti Slovenije kot "zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi".

Odprtje sezone v Kranjski Gori

skislopes_behind_hotel_larix_kranjska_gora.JPG
četrtek, 23. november 2017

Obveščamo vas, da bo smučišče Kranjska Gora začelo s smučarsko sezono 2017/2018 jutri, v petek 24.11.2017. Obratovala bovlečnica Mala Mojca in smuka bo za vse prve smučarske navdušence brezplačna.

Skupna promocijska aktivnost vseh smučarskih centrov Pohorja in Zavoda za turizem Maribor - Pohorje

Rogla
torek, 21. november 2017

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je v sodelovanju s petimi smučarskimi centri Pohorja; Mariborsko Pohorje, Rogla, Kope, Trije Kralji in Ribniško Pohorje, ter Agencijo MOPA d.o.o. pripravil skupno promocijsko zloženko.

Strokovno srečanje za starše otrok z ADHD

adhd druzina
ponedeljek, 20. november 2017

Vabljeni na Strokovno srečanje za starše otrok z ADHD, ki bo v soboto, 25. 11. 2017 na OŠ Medvode. Vsi, ki imajo otroke s specifičnimi težavami ali delajo z njimi, zadnje čase vidijo vedno večjo potrebo po programih za podporo staršem. Zato so v Zavodu Mavrični bojevniki pripravili odprt dogodek, kjer se bo srečalo veliko staršev ter pester nabor strokovnjakov, tako profesionalcev kot prostovoljcev.

Projekt night light - Delavnice o svetlobnem onesnaženju

night
petek, 17. november 2017

Zmanjševanje svetlobne onesnaženosti pozitivno vpliva na ohranitev biodiverzitete, trajnostni razvoj zavarovanih območij, prispeva k ohranitvi zdravja prebivalcev, k uporabi sodobnih trajnostnih tehnologij in razvoju trajnostnega turizma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije