Koristne informacije

Voden ogled stalne razstave Naš dragi avto

nalepse_starinski_avto.jpg
petek, 18. marec 2016

Vabimo vas na voden ogled nove stalne razstave  Tehniškega muzeja Slovenije NAŠ DRAGI AVTO, Prvo stoletje avtomobilizma na Slovenskem, ki bo v nedeljo, 20.3.2016 ob 15.00.

Obvestilo o zaporah cest - Planica 2016

planica2011.jpg
sreda, 16. marec 2016

Aktualne novice o prometu in dostopu do Planice lahko spremljate 24 ur na dan, od petka, 18.3, do nedelje, 20.3., na Twitter profilu @OCPlanica, planiški Facebook strani in na Val 202.

Poslikavanje belokranjskih pisanic

Pirhi
torek, 15. marec 2016

Pobarvana in okrašena jajca spremljajo veliko noč. So simbol novega življenja in prebujajoče se narave. Na Slovenskem jih imenujemo pisanice, pisanke, pirhi, remenke, rumenice. Ene izmed najlepših in bolj znanih pri nas so belokranjske pisanice, za katere je značilno, da se geometrični in stilizirani okraski rišejo (pišejo) s posebno pisalko in segretim voskom ter barvajo.

Vegafriday v Zagorju

vegaFridaY
torek, 15. marec 2016

Vegafriday bo tokrat gostoval v Mladinskem centru v Zagorju. Predavala bosta Dani Sušnik in Jadranka Juras. Poskrbljeno bo seveda tudi za veganske prigrizke.

Pravljice danes - pripovedovalski festival

voda_330633.jpg
ponedeljek, 14. marec 2016

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi, da prisluhnete zgodbam VODÁ z območij, ki jih pokriva Pokrajinski muzej Kočevje, v torek, 15. marca 2016, ob 18. uri.

Za Snovalca le še slab mesec časa

Snovalec
četrtek, 10. marec 2016

Slovenska turistična organizacija razpisuje podelitev priznanja Snovalec, ki prinaša denarni sklad v višini 15 tisoč evrov bruto. Nagrajena bo inovativna ideja oziroma invencija na področju turizma, prijavijo pa jo lahko vsi, ki nameravajo eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 10. novembra 2016.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja velja tudi v Bosni in Hercegovini

kartica_ekzz.jpg
četrtek, 25. februar 2016

Na podlagi dogovora od 1. januarja 2016 dalje evropska kartica velja tudi v Bosni in Hercegovini in je zamenjala papirnati obrazec SI/BIH 3 - Potrdilo o pravici do zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v Bosni in Hercegovini.

Letalski potniki le s težavo do odškodnine

letalski_potniki.jpg
torek, 26. januar 2016

Ali letalski potniki prejmejo odškodnino, do katere so upravičeni, in če jo, za kakšno ceno?

Podaljšan rok prijav za nagrado Jakob

torek, 12. januar 2016

Razpis za nagrado Jakob v okviru sejma Natour Alpe-Adria 2016 je podaljšan do 15. januarja 2016.

Kam z ovojnim papirjem?

darilo_papir.jpg
torek, 29. december 2015

Morda je letošnji prednovoletni čas priložnost, da storite prvi korak k potrošnji, ki je bolj trajnostno usmerjena oz. prijazna do okolja.

Počitnice z Mladimi zmaji

drsanje.jpg
sreda, 23. december 2015

V Javnem zavodu Mladi zmaji med božično-novoletnimi počitnicami pripravljajo počitniško kopanje, drsanje in druge zanimive aktivnosti.

Top 3 pravice, ki jih je dobro poznati pri decembrskih nakupih

darilo.jpg
četrtek, 10. december 2015

Decembra večina potrošnikov opravi več nakupov za darila. Seveda pa se lahko pri nakupu daril tudi zaplete: darilo na primer obdarovancu ni prav oz. ni po okusu obdarovanca, ob nakupu prek spleta smo dobili poškodovan izdelek oz. izdelek nima obljubljenih lastnosti. Da bo reševanje morebitnih zapletov ob nakupih `decembrskih dobrih mož´ lažje, so na ZPS zbrali nekaj nasvetov.

Decembrske novice in nasveti EPC

epc.jpg
ponedeljek, 7. december 2015

V zadnjih letošnjih Novicah EPC vas opozarjajo na pasti »ugodnih ponudb«, ki jih v decembru ne bo manjkalo, in vas hkrati vabijo, da si ogledate »video poročilo« o akciji Kje vas čevelj žuli, ki so jo izvedli junija letos:

Prenovljen turistični portal destinacije Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniško

visitdolenjska.jpg
ponedeljek, 9. november 2015

Od oktobra letos je jugovzhodna regija bogatejša za prenovljen turistični portal destinacije Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniško (visitdolenjska.eu).

Začenja se cepljenje proti gripi

cepljenje.png
ponedeljek, 5. oktober 2015

Ta teden se začenja cepljenje proti sezonski gripi. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) cepljenje priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam.

Torek - Dan za wellness v Termah Olimia

Wellness_Orhidelia_finnish_sauna-2353_(2).jpg
petek, 2. oktober 2015

Izkoristite torkove wellness kupone, s popusti vse do 50%!

Nezgodna zavarovanja za otroke

zavarovanje_solarjev.jpg
petek, 4. september 2015

Vsak starš si želi, da bi bil njegov otrok ustrezno zavarovan tudi, ko pride do nepredvidenih situacij. A v široki in raznoliki ponudbi nezgodnih zavarovanj za otroke ni enostavno izbrati takšnega, ki bo glede na vplačan denar nudilo najboljše možno varstvo.

"Mazanje" je šele tretja raven zaščite

soncenje152.jpg
torek, 4. avgust 2015

V preteklih letih so pred poletjem na ZPS preverili kakovost sredstev za zaščito pred soncem. Letos so naredili premor, zato je morda zdaj čas, da preverimo, kaj smo se naučili iz preteklih testov in kako pravilno ter zdravo uživati v sončnih dneh.

Koliko letos stane kampiranje v slovenskih kampih?

četrtek, 23. julij 2015

Nekoč je kampiranje pomenilo cenejšo obliko dopusta, danes pa to ni več tako. Dokaz so primerjave cen, ki jih vsakoletno objavljajo na spletnem portalu www.avtokampi.si in iz katerih je razvidno, da so cene kampiranja tudi v slovenskih kampih vsako leto višje. Letos se je podražila tudi turistična taksa.

Vročinski val in visoke koncentracije ozona

vreme.jpg
petek, 17. julij 2015

Ob koncu tedna in predvidoma tudi naslednji teden bo zelo vroče. Toplotna obremenitev bo velika in se bo zaradi nadaljevanja vročinskega vala še stopnjevala. Najvišje dnevne  bodo večinoma presegale 35 stopinj C. V naslednjih dneh pričakujemo tudi visoke koncentracije ozona, ki lahko predvsem na Primorskem presežejo opozorilno urno vrednost 180 μg/m3.

Najnovejše v tej rubriki

Prva obletnica Muzeja iluzij

muzej iluzij
četrtek, 31. avgust 2017

Muzej iluzij v Ljubljani praznuje prvo obletnico delovanja. Praznovali bodo 1. septembra, na 1. šolski dan,  od 9. do 22. ure,  in na ta dan pripravljajo pestro dogajanje za vse obiskovalce, posebej šolarje in dijake.

Festival britanskega kraft piva Ljubljana

pivo
četrtek, 31. avgust 2017

16 britanskih kraft pivovarn / 70 različnih okusov - samo 3 dnevi.

Mednarodna noč netopirjev

rtemagicc_netopir.jpg.jpg
torek, 29. avgust 2017

Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) vas vabi, da se udeležite številnih predavanj, fotografskih razstav, ustvarjalnih delavnic in večernih sprehodov z opazovanjem in poslušanjem netopirjev v sklopu dogodka Mednarodna noč netopirjev 2017 (MNN 2017).

Pajki

spders
torek, 29. avgust 2017

Le še do 3. septembra lahko v Piranu obiščete razstavo največjih ptičjih pajkov in škorpijonov na svetu. Palača Trevisini Piran, 1.7. - 3.9.2017, Vsak dan od 10:00 do 13:00 in od 15:00 do 20:00.

Dan borilnih veščin v NMS

Borilne veščine
četrtek, 24. avgust 2017

Ob razstavi POTI SAMURAJEV. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem vabljeni na brezplačno prireditev Dan borilnih veščin!

Prekolesarimo svet 2017

57_kolesarjenje.jpg
petek, 18. avgust 2017

Že četrto leto zapored simbolična podpora kolesarjev ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora 2017.

V Ljubljano prihajajo najboljši hotelirji JV Evrope

Ljubljana
četrtek, 17. avgust 2017

28. in 29. avgusta bo v hotelu Lev potekala konferenca Conventa Crossover, ki bo posvečena prihodnosti MICE (meetings, incentives, conferences & exhibitions) in turističnega marketinga.

Kino pod zvezdami v Piranu

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
četrtek, 17. avgust 2017

Vabljeni na filmske predstave "Kino pod zvezdami", ki bodo potekale vsako sredo v juliju in avgustu v Pastoralno-kulturnem centru Georgios v Piranu, vse do 23.8., ob 21:00 /21.30.

Razpis za turistične vodnike destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 16. avgust 2017

Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje organizira strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike, ki je osnova za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika na tem območju ter za vpis v register turističnih vodnikov za destinacijo Kočevsko.

Na Rogli nov turistični produkt

cutna pot rogla
sreda, 16. avgust 2017

Čutna pot, kakor se imenuje nov turistični produkt, je zasnovana tako, da prebudi vseh pet čutov, in sicer na nekoliko drugačen način.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije