Koristne informacije

Turistični avtobus destinacije Kranjska Gora

kranjska_gora__spikova.jpg
sreda, 22. junij 2016

Turistični avtobus destinacije Kranjska Gora bo pričel z vožnjami po Občini Kranjska Gora v petek, 01.07.2016.

Slovenska filharmonija vabi k vpisu abonmajev za sezono 2016/17

filharmonija
ponedeljek, 20. junij 2016

K vpisu v novo abonmajsko sezono vas vabijo med 20. in 24. junijem 2016 od 11. do 13. in od 15. do 17. ure v Slovenski filharmoniji, Kongresni trg 10.

Pred potovanjem v tujino pravočasno preverite veljavnost potnega lista oziroma osebne izkaznice

potni list
četrtek, 16. junij 2016

Do konca leta 2016 bo potekla veljavnost nekaj več kot 34.000 potnim listom in nekaj več kot 61.000 osebnim izkaznicam. Ministrstvo za notranje zadeve državljanom priporoča, da ob načrtovanju poletnih dopustov v tujino pravočasno preverijo, ali imajo ustrezen in veljaven dokument za potovanje v tujino.

FlixBus vstopa na slovenski trg: pametna in zelena mobilnost do evropskih mest

Flixbus
ponedeljek, 13. junij 2016

Tudi Slovenija bo kmalu postala del zelene vizije FlixBusa, nekdanjega nemškega start-upa, ki je v letu 2015 po Evropi popeljal 20 milijonov potnikov.

V Aqualuno z muzejskim vlakom

muzejski vlak
sreda, 8. junij 2016

Pustite avto doma in se v Aqualuno pripeljite s čisto tapravo parno lokomotivo. Izkušnja bo zelo zanimiva, z vozovnico pa vam priznajo tudi do 50% popusta za nakup vstopnice.

Si želite, da vas »odpeljemo« na počitnice?

horizont_nov.jpg
torek, 7. junij 2016

Naročite PROMOCIJSKI PAKET treh številk revije za potovanja in turizem HORIZONT. Cena znaša le 5,99 evra in že vključuje poštnino.

Živela evolucija

zivela evolucija
petek, 3. junij 2016

Na interaktivni razstavi spoznate kako je evolucija oblikovala neizmerno raznolikost življenja na Zemlji v več kot treh in pol milijardah let.

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 30. maj 2016

Kar 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov.

Nova publikacija o naravnih parkih Slovenije

naravni parki
četrtek, 26. maj 2016

Izšla je monografija z naslovom Naravni Parki Slovenije, delo kar 57 avtorjev in 54 fotografov. Knjiga zajema 290 fotografij, 51 ilustracij in pregledno karto, na voljo pa je v sloveski in angleški jezikovni različici.

Nova letalska povezava Ljubljana - Atene z Aegean Airlines

torek, 24. maj 2016

S 15. junijem bo Aegean Airlines povezal Ljubljano in Atene z direktnim letom. Leteli bodo dvakrat tedensko, ob sredah in sobotah, zadnji let bo 24. septembra 2016.

Poletni tabori z jahanjem, pravljicami in pustolovščinami

Poletni tabori senkova domacija
torek, 24. maj 2016

Otroci, ali si želite poletje, polno doživetij, barv, mask, kostumov, živali, jahanja, iger in dogodivščin? Ste pripravljeni sodelovati in ustvarjati najbolj nepozabno dogajanje, o katerem boste še dolgo pripovedovali? Pridite na Šenkovo domačijo, kjer za vas organizirajo 5-dnevni pravljični ali pustolovski poletni tabor.

»Zdrav & srečen« Slovenija - 1. Sejem dobrega počutja na prostem v Sloveniji

Spa&Wellness Terme Čatež
sreda, 18. maj 2016

Med 4. in 5. junijem bo potekal 1. Sejem dobrega počutja na prostem v Sloveniji – 1. »Zdrav & srečen« Slovenija, ki ga prirejajo na Koroškem, v občini Muta, pri Mitnici na Spodnji Muti.

Začetek projekta za nadgradnjo turizma v EDEN destinacijah odličnosti

srce_slovenije1.jpg
torek, 17. maj 2016

V Idriji je prejšnji teden potekalo uvodno srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga kot vodilni partner koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru evropskega programa COSME. Gre za program, ki spodbuja konkurenčnost malih in srednje velikih podjetij, projekt pa se bo ukvarjal z razvojem novih turističnih produktov v EDEN destinacijah odličnosti.

Sporazum o sodelovanju za novo rast turizma na Krasu

Lipica-Stud-Farm-2 (2).jpg
petek, 13. maj 2016

Ugodnosti za obiskovalce, skupna informacijska telefonska številka in razvojni projekti za črpanje evropskih sredstev bodo prvi konkretni koraki sodelovanja med Kobilarno Lipica, Parkom vojaške zgodovine Pivka in Parkom Škocjanske jame.

Vadbe dojenčkov in malčkov v vodi!

plavanje_dojencki_atlantis.jpg
petek, 13. maj 2016

V Atlantisu so pričeli z zbiranjem prijav za nove termine vadbe dojenčkov in malčkov v vodi za mesec MAJ 2016.

Start-up vikend na temo turizma v okviru festivala Soča Outdoor

soca.jpg
torek, 10. maj 2016

13. maja se pričenja Soča Outdoor Festival, ki bo letos potekal skoraj tri mesece. V okviru festivala bodo v Posoškem razvojnem centru v sodelovanju z občinami Bovec, Kobarid in Tolmin priredili prvi start-up vikend na temo turizma.

Sedaj na voljo tudi angleška različica spletne prodaje izdelkov I feel Slovenia

feel_309835.jpg
torek, 3. maj 2016

Slovenija ima blagovno znamko z zgovornim sporočilom I feel Slovenia. Izbrani izvajalec za njihovo ekskluzivno trženje je podjetje URAL prodaja, d.o.o. Z letošnjim aprilom je poleg slovenske različice spletne strani prodaje izdelkov vzpostavil tudi angleško.

Plečnikova kolesarska pot

kolo1.jpeg
ponedeljek, 25. april 2016

V okviru Kolesarskega festivala 2016 je zaživela nova tematska kolesarska pot – Plečnikova pot.

Na železniški postaji v Bohinjski Bistrici na voljo parkirišče za avtodome

avtodom
ponedeljek, 25. april 2016

Slovenske železnice so ta teden na železniški postaji v Bohinjski Bistrici odprle sodobno parkirišče za avtodome, na katerem je na voljo 22 parkirnih mest. V destinaciji Bohinj nameravajo s tem obogatiti in zapolniti vrzel v bohinjski turistični ponudbi.

Znani so inovativni projekti, prejemniki naziva Snovalec 2016

Snovalec
ponedeljek, 18. april 2016

Znani so inovativni projekti, prejemniki naziva Snovalec 2016, ki bodo skupaj prejeli 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi in promociji. Najbolj inovativne ideje in projekti, Snovalci 2016 so: Fontana Zeleno zlato, Sladkorna čipka in Sredi fantastičnega ničesar.

Najnovejše v tej rubriki

Z malo sreče na obisk butične čokoladnice Lucifer

cokolada.JPG
sreda, 15. november 2017

Čokolada je ena izmed številnih sladkih pregreh, ki si jih radi privoščimo ob različnih priložnostih. Pa vas je kdaj zanimalo, kako nastane? Kaj vse je potrebno, da pridemo do slastne tablice vrhunske čokolade? Butična čokoladnica Lucifer iz Velenja vam z obiskom pri njih omogoči, da se na lastne oči prepričate, kako izdelujejo najboljše praline in čokolade.

Smučaj brezplačno v Kranjski Gori

skislopes_behind_hotel_larix_kranjska_gora.JPG
četrtek, 9. november 2017

Kranjska Gora vam ponuja edinstveno priložnost za uživanje na smučiščih, bivanje v hotelih in apartmajih - z vključeno smučarsko vozovnico!

Adria Airways prehaja na zimski vozni red

petek, 27. oktober 2017

V nedeljo, 29. oktobra 2017, Adria Airways prehaja na zimski vozni red. V zimski sezoni, ki traja do 24.3.2018, Adria Airways povečuje število tedenskih povezav na svojih linijah.

Savna je lahko zabavna!

Wellness Atlantis
četrtek, 26. oktober 2017
V Vodnem mestu Atlantis so pripravili zelo ugodno ponudbo za savnanje za študente - za štiriurno vstopnico bodo odšteli le 15,00 evrov.

Bled Green Ways

bled_otok.jpg
četrtek, 26. oktober 2017

Vabljeni k uporabi sistema za izposojo koles »Bled Green Ways« v Občini Bled.

Preživite jesenske počitnice v Kamniku

Arboretum jeseni
sreda, 25. oktober 2017

Jesenske ali krompirjeve počitnice, kot je ljudski izraz za njih, so zaradi toplih jesenskih barv nekaj posebnega. Tudi v Kamniku. Da pa se otroci in odrasli te dni ne bi dolgočasili, so številni kamniški ponudniki poskrbeli za zanimivo dogajanje.

Vodnik po Mariboru za mlade popotnike

maribor.jpg
petek, 20. oktober 2017

Vse informacije temeljijo na subjektivnih izbirah in pogledih ekipe, ki je zasnovala vodnik. Če te zanimajo zgodovinska dejstva in faktografski podatki, boš v njem pogrešal/-a marsikatero informacijo o Mariboru, ki je odstopila svoj prostor tistim, ki jih ne najdeš v drugih vodnikih po mestu.

Slovenski poročni sejem Brdo odpira vrata

poroka.jpg
četrtek, 19. oktober 2017

Na Brdu pri Kranju, se bo 21. in 22. oktobra 2017, odvijal prav poseben dogodek – Slovenski poročni sejem z vodilnimi ponudniki poročnih storitev.

Čarobna jesen v Termah Olimia

olimia_jesen15.jpg
četrtek, 19. oktober 2017

Prebudite svoje čute v čarobni jeseni. Obarvajte svoje življenje v Termah Olimia.

Gasilski obisk v Europarku

gasilci
četrtek, 19. oktober 2017

Oktober je mesec požarne varnosti, zato bodo mariborski gasilci tudi letos poskrbeli za različne aktivnosti, povezane s to tematiko. Njihov osrednji dogodek, namenjen ozaveščanju občanov, bo potekal v petek, 20. oktobra 2017, ko se bo Europark za en dan prelevil v pravšnje gasilsko prizorišče.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije