Koristne informacije

Podaljšan rok prijav za nagrado Jakob

torek, 12. januar 2016

Razpis za nagrado Jakob v okviru sejma Natour Alpe-Adria 2016 je podaljšan do 15. januarja 2016.

Kam z ovojnim papirjem?

darilo_papir.jpg
torek, 29. december 2015

Morda je letošnji prednovoletni čas priložnost, da storite prvi korak k potrošnji, ki je bolj trajnostno usmerjena oz. prijazna do okolja.

Počitnice z Mladimi zmaji

drsanje.jpg
sreda, 23. december 2015

V Javnem zavodu Mladi zmaji med božično-novoletnimi počitnicami pripravljajo počitniško kopanje, drsanje in druge zanimive aktivnosti.

Top 3 pravice, ki jih je dobro poznati pri decembrskih nakupih

darilo.jpg
četrtek, 10. december 2015

Decembra večina potrošnikov opravi več nakupov za darila. Seveda pa se lahko pri nakupu daril tudi zaplete: darilo na primer obdarovancu ni prav oz. ni po okusu obdarovanca, ob nakupu prek spleta smo dobili poškodovan izdelek oz. izdelek nima obljubljenih lastnosti. Da bo reševanje morebitnih zapletov ob nakupih `decembrskih dobrih mož´ lažje, so na ZPS zbrali nekaj nasvetov.

Decembrske novice in nasveti EPC

epc.jpg
ponedeljek, 7. december 2015

V zadnjih letošnjih Novicah EPC vas opozarjajo na pasti »ugodnih ponudb«, ki jih v decembru ne bo manjkalo, in vas hkrati vabijo, da si ogledate »video poročilo« o akciji Kje vas čevelj žuli, ki so jo izvedli junija letos:

Prenovljen turistični portal destinacije Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniško

visitdolenjska.jpg
ponedeljek, 9. november 2015

Od oktobra letos je jugovzhodna regija bogatejša za prenovljen turistični portal destinacije Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniško (visitdolenjska.eu).

Začenja se cepljenje proti gripi

cepljenje.png
ponedeljek, 5. oktober 2015

Ta teden se začenja cepljenje proti sezonski gripi. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) cepljenje priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam.

Torek - Dan za wellness v Termah Olimia

Wellness_Orhidelia_finnish_sauna-2353_(2).jpg
petek, 2. oktober 2015

Izkoristite torkove wellness kupone, s popusti vse do 50%!

Nezgodna zavarovanja za otroke

zavarovanje_solarjev.jpg
petek, 4. september 2015

Vsak starš si želi, da bi bil njegov otrok ustrezno zavarovan tudi, ko pride do nepredvidenih situacij. A v široki in raznoliki ponudbi nezgodnih zavarovanj za otroke ni enostavno izbrati takšnega, ki bo glede na vplačan denar nudilo najboljše možno varstvo.

"Mazanje" je šele tretja raven zaščite

soncenje152.jpg
torek, 4. avgust 2015

V preteklih letih so pred poletjem na ZPS preverili kakovost sredstev za zaščito pred soncem. Letos so naredili premor, zato je morda zdaj čas, da preverimo, kaj smo se naučili iz preteklih testov in kako pravilno ter zdravo uživati v sončnih dneh.

Koliko letos stane kampiranje v slovenskih kampih?

četrtek, 23. julij 2015

Nekoč je kampiranje pomenilo cenejšo obliko dopusta, danes pa to ni več tako. Dokaz so primerjave cen, ki jih vsakoletno objavljajo na spletnem portalu www.avtokampi.si in iz katerih je razvidno, da so cene kampiranja tudi v slovenskih kampih vsako leto višje. Letos se je podražila tudi turistična taksa.

Vročinski val in visoke koncentracije ozona

vreme.jpg
petek, 17. julij 2015

Ob koncu tedna in predvidoma tudi naslednji teden bo zelo vroče. Toplotna obremenitev bo velika in se bo zaradi nadaljevanja vročinskega vala še stopnjevala. Najvišje dnevne  bodo večinoma presegale 35 stopinj C. V naslednjih dneh pričakujemo tudi visoke koncentracije ozona, ki lahko predvsem na Primorskem presežejo opozorilno urno vrednost 180 μg/m3.

V Grand hotelu Bernardin nudijo možnost polnjenja električnih vozil

električni avto
ponedeljek, 6. julij 2015

Družba Hoteli Bernardin je strateško zavezana k načelu trajnostnega razvoja in s tem odgovornosti do okoljskih poslovnih odločitev, povezanih z vlaganji na tem področju. V hotelih postopno in vztrajno vpeljuje trajnostne rešitve na področju energetske učinkovitosti.

Obvezen pripomoček na vašem potovanju v EU: prenovljena aplikacija “Travel”

ECC_NET_smartphone_Topic_SL.jpg
sreda, 24. junij 2015

Vsako leto, ko se odpravljamo na dopust,  želimo, da bi počitnice potekale čim bolj po načrtih in brez negativnih presenečenj.

MOBOFF - Slovenski turistični vodnik je nadgrajen

moboff.jpg
torek, 9. junij 2015

Napredna mobilna aplikacija Moboff združuje podatke o turistični ponudbi širšega področja na enem mestu. Aplikacija je na voljo že nekaj časa, sedaj pa je nadgrajena z možnostjo klicanja, pisanja ali prikaza poti do izbranega  turističnega ponudnika.

Primerjave cen kampiranja v kampih na Hrvaškem

torek, 9. junij 2015

Pred izbiro kampa za letošnji dopust spletni portal www.avtokampi.si svetuje tudi ogled cen kampiranja. Pripravili so primerjavo cen kampiranja v kampih v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji, skupno objavljajo cene za 88 kampov.

Naravne kopalne vode v Sloveniji - priporočila za kopalce

sansimon1.JPG
ponedeljek, 8. junij 2015

Pred pričetkom kopalne sezone, ki na celinskih vodah traja od 15. 6. do 31. 8., na morju pa od 1. 6. do 15. 9., je Nacionalni inšitut za javno zdravje objavil priporočila za kopanje na naravnih kopalnih vodah (rekah, jezerih, morju).

Napotki za ravnanje v vročini

sencnik.jpg
četrtek, 4. junij 2015

Vročina v okolju ima lahko številne neprijetne posledice za zdravje, zlasti za občutljivejše skupine prebivalstva. Nacionalni inštitut za javno zdravje je zato izdal napotke za ravnanje v času visokih temperatur, s katerimi lahko zmanjšamo tveganje, ki ga prinašajo.

Kopalne vode ustrezne kakovosti, na morju odlične!

petek, 29. maj 2015

Ob začetku kopalne sezone je Agencija RS za okolje (ARSO) objavila podatke o kakovosti kopalnih voda v Sloveniji.

S kuponom ceneje do masaže, poletnih počitnic?!

s_kuponom_do_cenejse_masaze_pocitnic2.jpg
torek, 19. maj 2015

Številni potrošniki so kupone prepoznali kot enostaven, hiter in pogosto (vsaj na prvi pogled) cenovno privlačen nakup. Danes, pet let kasneje, je ponudnikov kuponov manj, potrošniki pa se zanje še vedno zanimajo, a njihove izkušnje so zelo različne, dobre in slabe.

Najnovejše v tej rubriki

Teden športa v Ljubljani

teden športa
ponedeljek, 4. september 2017

Med 9. in 15. septembrom bo na ogled postavljena gibalna, rekreativna in športna ponudba v mestu.

Na burger za dober namen

dobrodelni burger
petek, 1. september 2017

Pri najljubšem prodajalcu burgerjev izberite burger z oznako Dobrodelni burger in 1 evro od vašega nakupa bo prodajalec namenil za dober namen eni od izbranih nevladnih organizacij. No, v resnici boste denar za dober namen podarili kupci, ki se boste odločili za #dobrodelniburgerji

Prva obletnica Muzeja iluzij

muzej iluzij
četrtek, 31. avgust 2017

Muzej iluzij v Ljubljani praznuje prvo obletnico delovanja. Praznovali bodo 1. septembra, na 1. šolski dan,  od 9. do 22. ure,  in na ta dan pripravljajo pestro dogajanje za vse obiskovalce, posebej šolarje in dijake.

Festival britanskega kraft piva Ljubljana

pivo
četrtek, 31. avgust 2017

16 britanskih kraft pivovarn / 70 različnih okusov - samo 3 dnevi.

Mednarodna noč netopirjev

rtemagicc_netopir.jpg.jpg
torek, 29. avgust 2017

Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) vas vabi, da se udeležite številnih predavanj, fotografskih razstav, ustvarjalnih delavnic in večernih sprehodov z opazovanjem in poslušanjem netopirjev v sklopu dogodka Mednarodna noč netopirjev 2017 (MNN 2017).

Pajki

spders
torek, 29. avgust 2017

Le še do 3. septembra lahko v Piranu obiščete razstavo največjih ptičjih pajkov in škorpijonov na svetu. Palača Trevisini Piran, 1.7. - 3.9.2017, Vsak dan od 10:00 do 13:00 in od 15:00 do 20:00.

Dan borilnih veščin v NMS

Borilne veščine
četrtek, 24. avgust 2017

Ob razstavi POTI SAMURAJEV. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem vabljeni na brezplačno prireditev Dan borilnih veščin!

Prekolesarimo svet 2017

57_kolesarjenje.jpg
petek, 18. avgust 2017

Že četrto leto zapored simbolična podpora kolesarjev ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora 2017.

V Ljubljano prihajajo najboljši hotelirji JV Evrope

Ljubljana
četrtek, 17. avgust 2017

28. in 29. avgusta bo v hotelu Lev potekala konferenca Conventa Crossover, ki bo posvečena prihodnosti MICE (meetings, incentives, conferences & exhibitions) in turističnega marketinga.

Kino pod zvezdami v Piranu

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
četrtek, 17. avgust 2017

Vabljeni na filmske predstave "Kino pod zvezdami", ki bodo potekale vsako sredo v juliju in avgustu v Pastoralno-kulturnem centru Georgios v Piranu, vse do 23.8., ob 21:00 /21.30.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije