Koristne informacije

Čistilna akcija v Tolminskih koritih

Tolminska korita
petek, 15. april 2016

LTO Sotočje vas v soboto, 16. aprila, ob 10. uri vabi v Tolminska korita na čistilno akcijo. Vsi udeleženci čistilne akcije boste prejeli brezplačno letno karto za obisk Tolminskih korit.

Obisk slovenskih naravnih zdravilišč v prvih treh mesecih 2016

thermana_maj.jpg
četrtek, 14. april 2016

V letošnjih prvih treh mesecih so bili obisk in ustvarjene prenočitve v slovenskih naravnih zdraviliščih nad pričakovanji. Predvsem v marcu so pri tujih gostih (še posebej pri Italijanih), zabeležili res visoke rasti; te so povezane z letošnjo veliko nočjo, ki je bila letos nekoliko bolj zgodaj, že konec marca.

Luksuzno uživanje in poslovanje daleč od vrveža

Campa_berry
torek, 12. april 2016

28. aprila 2016 luksuzni kamp BIG BERRY Lifestyle odpira svojo prvo lokacijo na Primostku na slovensko-hrvaški meji, ob reki Kolpi. Luksuzne mobilne hiške so obdane z naravo in daleč od množic, s skoraj zasebno plažo ob reki.

Mobilna aplikacija Urbana

urbana
torek, 12. april 2016

Uporabniki mestne kartice Urbana lahkopo novem z mobilno aplikacijo Urbana plačujejo vožnjo z avtobusi (LPP), storitve parkirišč (JP LPT), prevoz z vzpenjačo (Ljubljanski grad), storitve BicikeLJ (Europlakat) in uporabo storitve SMS parking (JP LPT).

Ob svetovnem dnevu zdravja posebni popusti za obisk razstave Naše telo

Naše telo
sreda, 6. april 2016

Ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, so na razstavi človeške anatomije NAŠE TELO za vse, ki kakorkoli delujejo na humanitarnem področju v Sloveniji, pripravili posebno ugodnost. Vsem, članom profesionalnih ali prostovoljnih gasilskih društev, reševalnih postaj, gorskih reševalnih postaj, civilne zaščite, Rdečega križa, Karitasa, zdravstvenih organizacij, policije, vojske in drugih društev in klubov, ki delujejo na človekoljubnem področju, podarjajo za petino nižjo vstopnino.

4. Dnevi meroslovja

tms-v-bistri.jpg
torek, 5. april 2016

Od srede, 6. 4., do petka, 8. 4. 2016, ste med 9. in 13. uro vabljeni v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na 4. Dneve meroslovja.

Poseben program za upokojence v Tehniškem muzeju Slovenije

Tehnični muzej Slovenije
petek, 1. april 2016

V Tehniškem muzeju Slovenije vsak petek ob 13.00 vabijo upokojence na voden ogled muzeja. Vodenje bo na ta dan brezplačno, plačati boste morali le vstopnino za muzej (za upokojence 1,60 €). Na ta dan vam nudijo tudi 10% popust pri nakupu v muzejski trgovini.

Počitniško varstvo v času prvomajskih počitnic v Atlantisu

aktivne-poletne-pocitnice-v-atlantisu.jpg
četrtek, 31. marec 2016

Aktivne, zabavne in sproščene počitnice. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse tri dni varstva, priznajo 10% popust. Vključen adrenalinski park!

Celoletna grajska vstopnica

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
četrtek, 31. marec 2016

Javni zavod Ljubljanski grad predstavlja novost v njihovi ponudbi – celoletno grajsko vstopnico z vzpenjačo, ki vključuje tudi neomejen vstop do vseh stalnih vsebin na Ljubljanskem gradu in druge ugodnosti.

Vadbe dojenčkov in malčkov v vodi

Atlantis
sreda, 30. marec 2016

V Atlantisu so pričeli z zbiranjem prijav za nove termine vadbe dojenčkov in malčkov v vodi za mesec april 2016.

Prehajamo na poletni čas. Ne pozabite prestaviti ure!

ura
petek, 25. marec 2016

V nedeljo bomo prešli z zimskega na poletni čas in kazalce na uri premaknili za eno uro naprej.

Voden ogled stalne razstave Naš dragi avto

nalepse_starinski_avto.jpg
petek, 18. marec 2016

Vabimo vas na voden ogled nove stalne razstave  Tehniškega muzeja Slovenije NAŠ DRAGI AVTO, Prvo stoletje avtomobilizma na Slovenskem, ki bo v nedeljo, 20.3.2016 ob 15.00.

Obvestilo o zaporah cest - Planica 2016

planica2011.jpg
sreda, 16. marec 2016

Aktualne novice o prometu in dostopu do Planice lahko spremljate 24 ur na dan, od petka, 18.3, do nedelje, 20.3., na Twitter profilu @OCPlanica, planiški Facebook strani in na Val 202.

Poslikavanje belokranjskih pisanic

Pirhi
torek, 15. marec 2016

Pobarvana in okrašena jajca spremljajo veliko noč. So simbol novega življenja in prebujajoče se narave. Na Slovenskem jih imenujemo pisanice, pisanke, pirhi, remenke, rumenice. Ene izmed najlepših in bolj znanih pri nas so belokranjske pisanice, za katere je značilno, da se geometrični in stilizirani okraski rišejo (pišejo) s posebno pisalko in segretim voskom ter barvajo.

Vegafriday v Zagorju

vegaFridaY
torek, 15. marec 2016

Vegafriday bo tokrat gostoval v Mladinskem centru v Zagorju. Predavala bosta Dani Sušnik in Jadranka Juras. Poskrbljeno bo seveda tudi za veganske prigrizke.

Pravljice danes - pripovedovalski festival

voda_330633.jpg
ponedeljek, 14. marec 2016

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi, da prisluhnete zgodbam VODÁ z območij, ki jih pokriva Pokrajinski muzej Kočevje, v torek, 15. marca 2016, ob 18. uri.

Za Snovalca le še slab mesec časa

Snovalec
četrtek, 10. marec 2016

Slovenska turistična organizacija razpisuje podelitev priznanja Snovalec, ki prinaša denarni sklad v višini 15 tisoč evrov bruto. Nagrajena bo inovativna ideja oziroma invencija na področju turizma, prijavijo pa jo lahko vsi, ki nameravajo eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 10. novembra 2016.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja velja tudi v Bosni in Hercegovini

kartica_ekzz.jpg
četrtek, 25. februar 2016

Na podlagi dogovora od 1. januarja 2016 dalje evropska kartica velja tudi v Bosni in Hercegovini in je zamenjala papirnati obrazec SI/BIH 3 - Potrdilo o pravici do zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem v Bosni in Hercegovini.

Letalski potniki le s težavo do odškodnine

letalski_potniki.jpg
torek, 26. januar 2016

Ali letalski potniki prejmejo odškodnino, do katere so upravičeni, in če jo, za kakšno ceno?

Podaljšan rok prijav za nagrado Jakob

torek, 12. januar 2016

Razpis za nagrado Jakob v okviru sejma Natour Alpe-Adria 2016 je podaljšan do 15. januarja 2016.

Najnovejše v tej rubriki

Prihaja jesenski Festival nakupov in zabave!

shopping
sreda, 18. oktober 2017

Pred nami je že tradicionalni jesenski Festival nakupov in zabave, ko se bodo BTC City Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota ponovno spremenili v največja mesta popustov, saj bodo trgovine za vse obiskovalce in kupce pripravile številne ugodnosti in akcije. Nakupovalno mrzlico bo spremljal otroški, športni, kulturni in zabavni program na različnih prizoriščih!

»DROBTINICA« Izola

rdeči križ
četrtek, 12. oktober 2017

Čas v katerem živimo, je čas, v katerem smo odvisni drug od drugega. Med nami so v tem času tudi in žal številne družine, ki potrebujejo našo pomoč. V teh družinah so otroci - otroci naših prijateljev, sosedov, znancev, kolegov, sodelavcev, krajanov, občanov, mogoče celo naši otroci, ali naši vnuki. Vedno in zgolj le otroci, ki si želijo sprejemljivih življenjskih razmer.

Oblikovalski natečaj "DIABETESA NI. AMPAK JE."

diabetes
četrtek, 12. oktober 2017

Deveti natečaj za oblikovanje mestnega plakata Plaktivat se dotika bolezni, ki za sodobno družbo predstavlja vse bolj prežečo nevarnost. Natečaj z naslovom "DIABETESA NI. AMPAK JE." v sodelovanju z Zavodom Diabetes organizira družba TAM-TAM. Prijave so odprte do vključno 3. novembra 2017, plakat z zmagovalno idejo pa bo objavljen na 500 plakatnih mestih širom Slovenije in prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival (SOF) in Bienale vidnih sporočil Slovenije.

Predstava s pravljičnimi junaki v Muzeju iluzij

muzej iluzij
torek, 10. oktober 2017

Vabljeni v Muzej iluzij v četrtek, 12. oktobra ob 18h, ko za vaše otroke pripravljajo posebno predstavo s pravljičnimi junaki KUKUC gledališče - Najlepše predstave s poslanstvom.

Terme Zreče so postale mednarodno akreditirano zdravilišče

Terme Zreče
torek, 10. oktober 2017

Terme Zreče so v tem tednu pridobile Mednarodni akreditacijski standard za zdravstvene organizacije AACI. Razvojni načrti Unior Turizma so usmerjeni v razvoj produktov z visoko kakovostjo, namenjeni obiskovalcem, ki prisegajo na zdrav in aktiven življenjski slog. V prihodnosti imajo v načrtu tudi standardizacijo poslovanja pri izvajanju programov in storitev.

1. sejem Konoplja & Zdravje

konoplja
ponedeljek, 9. oktober 2017

Prihodnji teden, od 12. - 15. oktobra 2017 se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal prvi konopljin sejem v Sloveniji z imenom Konoplja & Zdravje. Potekal bo v okviru sejma Narava & Zdravje, ki ima že 48-letno tradicijo in vsako leto privabi več kot 25.000 obiskovalcev.

Nova priložnost za star papir

star papir
četrtek, 5. oktober 2017

V tednu, ko obeležujemo svetovni dan živali, jim lahko pomagate – s starim papirjem! Ta ni zgolj odpadek, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. V soboto, 7. oktobra, organizirajo že 20. akcijo zbiranja papirja v pomoč živalim. Med 8. in 18. uro lahko pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinesete star papir in hrano ter opremo za živali.

S kolesom na avtobus

s kolesom na bus
sreda, 4. oktober 2017

Odslej greste lahko s kolesom na medkrajevni avtobus! Trije avtobusi, ki vozijo na liniji številka 51 Ljubljana–Dobrova–Polhov Gradec, so po novem opremljeni z nosilci za kolesa, na vsakem pa je prostora za 6 koles.

Akcija: Rešimo zavržena kolesa

kolo1.jpeg
torek, 3. oktober 2017

Imate kolo, ki ga več ne uporabljate? Bi želeli v kleti ali kolesarnici imeti več prostora? Ste že razmišljali, da bi rabljeno a še vedno vozno kolo komu podarili?

ABC izdelovanja naravne kozmetike

sivka.jpg
ponedeljek, 2. oktober 2017

Komu je delavnica namenjena?
Popolnim začetnikom in tudi tistim z nekaj izkušnjami, ki želijo spoznati, kako enostavno je izdelati odličen preparat iz naravnih sestavin. Delavnica je namenjena udeležencem starejšim od 15 let.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije