Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
letalski_potniki.jpg

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

Datum: torek, 20. julij, 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

 

Ker se letalski potniki zavedajo ogljičnega odtisa, ki ga povzročajo potovanja z letali, imajo letališča odlično priložnost, da prevzamejo vodilno vlogo in ponudijo pomembne podnebne rešitve. Vsi letalski prevozniki namreč svojim potnikom ne omogočajo rešitev za zmanjševanje emisij ogljika, pa tudi kakovost tistih, ki to možnost ponujajo, ni primerljiva.

CarbonClick uporablja certificirana nadomestila za zmanjševanje vpliva letalske dejavnosti na podnebje s pomočjo etičnih, preglednih in popolnoma sledljivih Gold standard projektov pogozdovanja in obnovljive energije. To vsem potnikom, ki se odločijo za izravnavo ogljičnih emisij, ki jih povzročijo z letalskimi potovanji, omogoča natančen vpogled v to, kje in kako se vlagajo njihova nadomestila.

»Svojim potnikom dajemo možnost za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje. To je skladno z našim trajnostnim delovanjem in zavezo, da bomo delovali na način, ki ne ogroža naravnega in družbenega okolja, in da bomo s pomočjo različnih aktivnosti v okolju, v katerem delujemo, sobivali, mu vračali in ga bogatili,« je dejal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija. Osredotočili so se na to, da je program enostaven za uporabo, skupaj s CarbonClick pa so ustvarili rešitev, ki potnikom omogoča preprosto skeniranje QR kode, prikazane na različnih mestih po vsem letališču. Tako lahko hitro izračunajo odtis svojega leta in ga s plačilom za izbrane projekte nadomestijo. Glede na trenutni obseg prometa na ljubljanskem letališču lahko program izravna 5 milijonov kg CO2 in 80 milijonov kilometrov letenja na leto.

Dave Rouse, predsednik uprave CarbonClick je ob lansiranju produkta povedal: »Z lažjim in preglednejšim pobotom lahko potnikom omogočimo takojšnje ukrepanje glede njihovega ogljičnega odtisa. Spodbujanje potnikov, da letijo na način, ki omejuje njihov vpliv na okolje, je pomemben del okrevanja letalske industrije in pomeni, da lahko pobudo prevzamemo že preden nam bodo na voljo čistejše tehnologije.«

O CarbonClick
CarbonClick podjetjem in njihovim strankam omogoča, da se s preprostim klikom spoprimejo s podnebnimi spremembami in pomagajo več kot 600 podjetjem v 35 državah in več kot 66.000 posameznikom, ki izvajajo podnebne ukrepe. CarbonClick za potrebe izravnave ogljika uporablja portfelj certificiranih visokokakovostnih in mednarodnih projektov. Več informacij najdete na spletnem mestu www.carbonclick.com

Vir in več informacij: Fraport Slovenija 

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
sreda, 28. julij 2021

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

letalski_potniki.jpg
torek, 20. julij 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 19. julij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Nova platforma UNWTO Jobs Factory

turist.JPG
petek, 16. julij 2021

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je z namenom pomoči turističnemu gospodarstvu lansirala novo spletno platformo UNWTO Jobs Factory.

Legendarne Plečnikove vizije

plečnik
četrtek, 8. julij 2021

Turizem Ljubljana predstavlja novo igrificirano doživetje Plečnikove vizije, ki s pomočjo mobilne aplikacije Nexto uporabnika popelje na sprehod po neuresničenih delih Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Nova krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Kranjska Gora
ponedeljek, 5. julij 2021

Pretekli teden je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani potekala uradna otvoritev nove krožne turnokolesarske poti Juliana Bike. Pot sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

logarska.jpg
petek, 2. julij 2021

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Pestro poletno dogajanje v Zeliščarskem centru JV Slovenije

Zelišča
četrtek, 1. julij 2021

v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan se obeta pestro poletno dogajanje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije