Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
ptuj.jpg

Mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož

Datum: petek, 17. julij, 2020

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je v okviru projekta City Cooperation II s pomočjo partnerskih turističnih destinacij in zunanjega izvajalca razvilo tri mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož. Na aplikacijah so turistične aplikacije teh treh krajev z okolico, ponujajo pa interaktivno sodelovanje ponudnikov in uporabnikov.

V okviru aktivnosti so izdelali funkcionalni IT sistem za pametne telefone in implementirali digitalni sistem ugodnosti, v povezavi s storitvami mest (programi mobilnosti, kulturne prireditve in dogodki, gastronomska ponudba in druga lokalna ponudba) kot inovativni instrument za pridobivanje novih kupcev in povečanje potrošnje, za območje/mesta vključena v projekt (Ptuj, Ormož in Lenart). 

Mednarodno sodelovanje v projektu vključuje poleg Slovenije tudi Madžarsko in Avstrijo. Aplikacije so narejene tako, da bo lahko uporabnik hitro našel podatke o ponudbi v teh treh občinah in tudi okolici.

VISIT PTUJ

Uradna aplikacija predstavlja utrip, vzdušje in kulturo, ki ga Ptuj, starodavna zakladnica tisočerih zgodb, skriva v sebi. Aplikacija uporabnika pobliže seznani s celotno zgodovinsko, kulturno, kulinarično in drugo ponudbo Ptuja.

»Aplikacija turiste seznani o turistični ponudbi mesta in okolice, o dnevnih dogodkih, namestitvenih in gostinskih kapacitetah ter preostali atraktivni ponudbi. Iz uporabniškega vidika je zelo priročna za novo generacijo turistov, ki mesto raziskujejo s pomočjo digitalnih tehnologij. Ob načrtovanju aplikacije smo razmišljali tudi o drugem vidiku uporabe, torej informiranosti domačega prebivalstva, saj imajo slednji možnost pridobiti neposredne informacije o dogajanju v mestu ter posebni ponudbi in popustih posameznih ponudnikov. V sklopu enega izmed modulov smo namreč vključili tudi kupone in popuste, s čimer imajo ponudniki možnost pospeševati prodajo na svojem področju dela,« Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Javnega zavoda za turizem Ptuj.

VISIT LENART

Uradna aplikacija predstavlja pestro tradicijo, kulturo in zgodovino krajev občine Lenart. Uporabnika popelje skozi čisto, neokrnjeno naravo, do najlepših in najbolj skritih kotičkov. Ponuja ideje, kje okusiti tradicionalne kulinarične dobrote in katere edinstvene dogodke je možno obiskati. Doživite utrip modernega podeželskega mesta.

Občinska uprava Občine Lenart: »Lenart skriva presenečenja. Ponuja doživetja za sprostitev duha in poživitev srca, pašo za oči in kulinarične užitke, ki osvajajo. Kje jih najdemo? Aplikacija Visit Lenart odkriva Lenart kot na dlani, samo »na klik«, vse je dostopno na enem mestu. Za mlade in malo starejše, za vse, ki so radovedni in svoje poti iščejo »s kliki na touch«. Dobrodošli v Lenartu, ne le na klik, pridite tudi v živo«.

VISIT ORMOŽ

Aplikacija uporabnika popelje po Ormožu in okolici s slavno zgodovino, ob reki Dravi ter ga preko gričev pripelje do izvrstnih vin in odlične kulinarike in mu namigne, katera nepozabna doživetja pripravljajo za obiskovalce v mestu Ormož in njegovi okolici.

»Kot pove že ime projekta, gre za sodelovanje mest, krajev, velikih in manjših in kadar govorimo o turizmu in turizmu podpornih vsebinah in dejavnostih, je povezovanje temeljna paradigma. Platforma Visit povezuje mesta skozi enoten vizual, na nivoju posameznega mesta pa gre za povezovanje in mreženje vsega, kar imamo – ponudnikov, dogodkov, posebnosti, vse to pa prispeva k občutku skupnosti, po drugi strani pa tudi h kritični presoji lastnih vsebin,« Andreja Brglez, v. d. direktorice Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož.

Projekt City Cooperation II se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija‐Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran s strani EU v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Projektno partnerstvo projekta zraven vodilnega partnerja Die Oststeirische Städtekooperation (Združenje osmih vzhodnoštajerskih mest) sestavljajo še slovenski partnerji, in sicer ZRS Bistra Ptuj, Razvojni center Murska Sobota in PORA, razvojna agencija Gornja Radgona. Projekt je nadaljevanje že vzpostavljenega sodelovanja 24-ih mest – 9 slovenskih (Beltinci, Gornja Radgona, Lenart, Lendava, Ljutomer, Murska Sobota, Ormož, Ptuj in Radenci), 8 avstrijskih in 7 madžarskih.

Cilj projekta je dvig čezmejnega sodelovanja med občinami, predvsem pa krepitev mest, kar želijo doseči z ustreznim profiliranjem in večjo medregijsko prepoznavnostjo. Po drugi strani pa si partnerji projekta in mesta sama želijo z razvojem in implementacijo inovativnih sistemov pridobivanja kupcev doseči povečanje potrošnje v mestnih središčih. In vse to ob zavedanju izzivov, ki se pojavljajo z digitalnimi novostmi in spremembami.

Vir: Nataša Mršek, ZRS Bistra Ptuj

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Juliana Trail jeseni z novimi etapami

soča
torek, 15. september 2020

V mesecu oktobru bodo uradno odprte štiri nove etape daljinske pohodniške poti Juliana Trail. Na voljo je mobilna aplikacija Juliana Trail.

Razstava ob jezeru: Bled nekoč

bled.jpg
četrtek, 10. september 2020

Ob blejskem jezeru bo vse do 15. septembra postavljena na ogled fotografska razstava Bled nekoč. Niko Mučič iz podjetja CUT Bled in župan Janez Fajfar sta v sodelovanju s Turizmom Bled predstavila podobo Bleda od druge polovice 19. stoletja do 80. let prejšnjega na starodobnih fotografijah.

V Kopru pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij

vinograd.png
četrtek, 10. september 2020

S koncem avgusta se končuje poletna kampanja deset tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper v jeseni pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij.

Hotel Grof Vransko – nova zelena nastanitev v dolini zelenega zlata

hotel grof
sreda, 9. september 2020

Ob lokalno in mednarodno prepoznavnem gostišču v Savinjski dolini se je v mesecu juliju odprl nov 4* hotel Grof. Z zavezanostjo trajnostnemu razvoju je hotel pridobil trajnostni certifikat Zeleni ključ.

STO vabi k prijavi za nove informatorje slovenskega turizma

Logo STO
torek, 8. september 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) išče nove informatorje slovenskega turizma za predstavitev v tujini na sejmih, borzah in drugih predstavitvah. Rok prijave le še do 14. septembra.

Barvita jesen v Termah Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 7. september 2020

Že od 51 € naprej na osebo na dan z vključeno klasično masažo. Številna termalna in aktivna jesenska doživetja v Tuhinjski dolini.

Fotografska razstava Pohodne poti v Ljubljani in Regiji Osrednja Slovenija

pohod_lokve.jpg
torek, 1. september 2020

Ljubljana, očarljiva in živahna slovenska prestolnica, je eno najbolj zelenih mest na svetu. Mreža pohodnih poti se začenja razpredati že v mestnem središču in postaja čedalje gosteje prepredena, ko se pomikamo na njegov rob in dlje, v razgibano zaledje mesta, v »zeleni objem« Ljubljane, regijo Osrednja Slovenija.

15. Blejski strateški forum o izzivih in priložnostih po Covid-19

bled1.jpeg
ponedeljek, 31. avgust 2020

Danes bo Bled prizorišče tradicionalnega dogodka, ki bo tokrat potekal v luči vpliva pandemije koronavirusa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije