Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
Modra zastava

Modre zastave letos 13 naravnim kopališčem in marinam

Datum: četrtek, 18. junij, 2020

Okoljski znak modra zastava je letos prejelo 13 naravnih kopališč in marin. Ta okoljski znak, ki je v Sloveniji prisoten 26 let, je odslej vključen v Zeleno shemo slovenskega turizma kot trajnostni znak, ki je osnova za pridobitev znaka Green Beach.

Nad programom Modra zastava, ki si prizadeva v Sloveniji uveljavljati načela trajnostnega upravljanja in samega razvoja trajnostnega turizma, bdi društvo Doves. Kot so sporočili iz društva, so v vseh 26 letih izvajanja programa podelili 217 modrih zastav za naravna kopališča in marine ter prek 300 individualnih modrih zastav za plovila. Ta okoljski znak pa odslej podpira tudi Slovenska turistična organizacija.

"Ponosni smo na razvoj trajnostnih programov društva Doves-fee Slovenia in na dejstvo, da sta tako program Modra zastava kot tudi program Zeleni ključ kot priznana certifikacijska trajnostna znaka vključena v Zeleno shemo slovenskega turizma," je ob tem povedal nacionalni koordinator programov Modra zastava in Zeleni ključ Boris Šušmak. Največ modrih zastav bo v občini Piran, plapolala bo namreč na centralni plaži ter kopališčih Terme Krka Strunjan, Meduza, Salinera Strunjan, St. Bernardin, Vile Park Bernardin in Kampa Lucija. V Izoli bo modra zastava obešena v Simonovem zalivu, V Kopru pa na kopališču Mokra Mačka. Modre zastave sta prejela tudi Šobčev bajer v občini Radovljica in grajsko kopališče Bled. Od marin sta modri zastavi prejeli marini v Portorožu in Izoli.Tudi letos so podelili dve posebni priznanji za izvedene okoljske aktivnosti kopališč in marin, prejeli sta ju podjetje Šobec za razstavo o prostoživečih pticah in Istrabenz Turizem za aktivnost opazovanje narave in morskih živali, namenjeno otrokom.

Okoljski znak Modra zastava je pokazatelj (eko)kakovosti turistične destinacije, kot prepoznani okoljski znak pa slovenskim občinam in turističnemu gospodarstvu daje priložnost za promocijo turistične destinacije, so ob tem še zapisali v društvu in dodali: "Letošnja kopalna sezona bo sicer nekaj posebnega, saj je celoten svet prizadela pandemija in posledično bo tudi letošnja kopalna sezona najverjetneje nekoliko drugačna, kot smo jo bili vajeni do sedaj."

Vir: STA

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nov delovni čas v Termah Snovik

snovik_kolaz.jpg
petek, 14. avgust 2020

Iz Term Snovik vse ljubitelje termalnih doživetij obveščajo, da od vključno petka, 14. 8. 2020 velja nov delovni čas notranjih termalnih bazenov. Obiskovalcem bodo tako na voljo dodatne ure sproščanja in plavanja v termalni vodi. Zjutraj odpirajo uro prej, vsak dan ob 8. uri, zvečer podaljšujejo za dodatno uro do 21. ure. Nespremenjeno ob sredah, petkih in sobotah poteka nočno kopanje do 22. ure.

Konferenca Conventa Crossover konec avgusta v Ljubljani

conventa_318643.jpg
petek, 14. avgust 2020

Conventa Crossover, prvi regijski festival dogodkov in izkustvenega marketinga, bo med 27. in 28. avgustom potekal v Ljubljani. Tokrat bo v skladu s trenutnim epidemiološkim stanjem dogodek potekal v hibridni obliki - tako v živo kot po spletu.

30 let Kobariškega muzeja in 20 let Fundacije Poti miru

kobarid
četrtek, 13. avgust 2020

Kobariški muzej in Fundacija Poti miru, ki obeležujeta okrogli obletnici delovanja, s skupno komunikacijsko podobo pripravljata pester program dogodkov in aktivnosti za obiskovalce.

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Dan odprtih vrat v Slovenskem etnografskem muzeju

slovenski etnografski muzej
četrtek, 30. julij 2020

V Slovenskem etnografskem muzeju vsako prvo nedeljo v mesecu vabijo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte kulture.

Brezplačen voden ogled Radovljice

Radovljica
ponedeljek, 27. julij 2020

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije