Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
koncert.jpg

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov

Datum: četrtek, 15. oktober, 2020

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

 

Čas prenosa: petek, 16. oktober 2020 ob 19.30

Vabljeni k ogledu in poslušanju!

Več o koncertu:


PASTORALNA SIMFONIJA LJUBLJANI
Orkester Slovenske filharmonije
Philipp von Steinaecker - dirigent
Aleksandra Dovgan - klavir

Uvodni koncert bo zazvenel pod taktirko nemškega dirigenta Philippa von Steinaeckerja, ki je bil po več uspešnih sodelovanjih z Orkestrom Slovenske filharmonije s sezono 2019/20 imenovan za glavnega gostujočega dirigenta orkestra. Je tudi umetniški vodja orkestra Mahlerjeve akademije v Bocnu. Enako prepričljiv je tako v nemškem romantičnem repertoarju kot tudi v glasbenih delih druge dunajske šole, ob veliki ljubezni in globokem razumevanju slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja pa je ustanovil zasedbo Musica Saeculorum.

Našemu občinstvu se bo tokrat prvič predstavila mlada, izjemno nadarjena pianistka Aleksandra Dovgan. Rojena je bila leta 2007 v glasbeni družini v Moskvi. S študijem klavirja je začela pri rosnih štirih letih in pol, pri petih letih pa že opravila sprejemne izpite na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega, kjer trenutno študira pri priznani učiteljici Miri Marčenko. Kljub svoji mladosti je dobitnica številnih prestižnih klavirskih nagrad in priznanj. Tako je z enajstimi leti osvojila veliko nagrado na drugem mednarodnem klavirskem tekmovanju mladih pianistov v Moskvi (pod umetniškim vodstvom Denisa Macujeva).

V svoji kratki koncertantni karieri je nastopila v nekaterih najprestižnejših koncertnih dvoranah po Evropi. Med drugim se je lani predstavila v Berlinski filharmoniji in v veliki dvorani Concertgebouwa v Amsterdamu, svoj razkošni pianistični talent pa predstavila tudi občinstvu Salzburškega festivala.

Z Beethovnovim Koncertom za klavir in orkester št. 2 v B-duru je lani nastopila z Orkestrom Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga pod vodstvom Valerija Gergijeva ter že leto poprej pod isto dirigentsko roko skupaj z Denisom Macujevim občinstvo navdušila na otvoritvenem koncertu 13. Mednarodnega klavirskega festivala Mariinski.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, T +386 1 24 10 800, 24 10 810, E info@filharmonija.si, www.filharmonija.si

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Poročna doživetja v novih dvorani Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 10. junij 2021

Poročne sanje so zopet dovoljene, predvsem v luči sproščanja ukrepov preprečevanja širjenja koronavirusa. Prvo junijsko soboto, 5. 6. 2021 se je v novi večnamenski dvorani Tuhinjka v Termah Snovik odvijala čudovita poroka, prva v letošnjem letu in tako so se tudi vpisali med prelepe poročne lokacije v Sloveniji. Ponujajo celostno poročno doživetje v objemu gozdov Tuhinjske doline, tako poročni obred kot poročno slavje.

Danes se odpirajo termalni bazeni v Termah Snovik

Snovik_02_Archive_Snovik_Spa.JPG
ponedeljek, 7. junij 2021

 Iz Term Snovik prihaja nova fantastična novica, ki smo jo vsi že dolgo pričakovali. Danes, 7. 6. 2021 se odpirajo notranji termalni bazeni tudi za dnevne obiskovalce. 

Michelin posnel video o dobitnici dveh zvezdic, Hiši Franko, in kuharski mojstrici Ani Roš

ana_roš
petek, 4. junij 2021

Novinarji Michelinovega vodnika so v septembru lani obiskali Hišo Franko dobitnico dveh zvezdic in s svetovno znano kuharsko mojstrico, Ano Roš in lastnikom ter hišnim sommelierjem Hiše Franko, Valterjem Kramarjem, posneli video.

STO in Zlati boben odprla Tekmovanje za mlade kreativce

mladi.jpg
četrtek, 3. junij 2021

Slovenska turistična organizacija in Zlati boben vabita kreativce, mlajše od 30 let s celega sveta, da sodelujejo v tekmovanju za najbolj kreativne kratke videe na temo Slovenija, dežela aktivnih počitnic.

Z drobnim dejanjem naključne prijaznosti proti posledicam pandemije

kava
sreda, 2. junij 2021

Med 1. in 6. junijem bo tudi v Sloveniji potekala globalna pobuda "Recite  živjo", katere cilj je z majhnim prijaznim dejanjem omiliti posledice v pandemičnem letu izgubljenih družabnih trenutkov. Obsežna raziskava, ki so jo izvedli na pobudo dunajske pražarne kave Julius Meinl, je namreč pokazala, da je bilo takšnih izgubljenih priložnosti za stike v štirih evropskih mestih kar 13 milijard, sodelujoči pa so potrdili, da so od vseh aktivnosti med zaprtjem družbe najbolj pogrešali prav kavico s prijatelji.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
sreda, 2. junij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Kranjska Gora bo postala Šparta!

Kranjska Gora
petek, 28. maj 2021

Kranjska Gora in s tem tudi Slovenija bosta junija prvič gostila specialno izdajo najbolj sloveče svetovne znamke tekov z ovirami, katere ambasadorka je aktualna svetovna prvakinja v tem športu in bržkone tudi ena najbolj zanimivih Slovenk, Rea Kolbl.

Občina Izola in Eko turistična kmetija Ramšak nova člana Zelene sheme slovenskega turizma

izola_panorama.jpg
petek, 14. maj 2021

Destinacijam v Zeleni shemi slovenskega turizma se je z zlatim znakom Slovenia Green pridružila že 58. po vrsti, občina Izola. Znak Slovenia Green Accommodation je pridobila tudi Eko turistična kmetija Ramšak.

Z vodnikom Slovenija na prostem do številnih idej za aktivno preživljanje prostega časa

izola_kolesarji.jpg
torek, 11. maj 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v času postopnega zagona turistične panoge, v okviru vseslovenske motivacijske kampanje Zdaj je čas. Moja Slovenija., z distribucijo mednarodno nagrajenega vodnika Slovenija na prostem »Slovenia Outdoor« dodatno spodbuja domače prebivalce k raziskovanju možnosti za aktivne počitnice in odkrivanje lastne dežele.

Iberia med ciljne destinacije dodala ljubljansko letališče

Letalo
torek, 4. maj 2021

Iberia bo po rezultatih glasovanja na družbenih omrežjih med svoje ciljne destinacije dodala tudi Ljubljano.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije