Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
koncert.jpg

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov

Datum: četrtek, 15. oktober, 2020

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

 

Čas prenosa: petek, 16. oktober 2020 ob 19.30

Vabljeni k ogledu in poslušanju!

Več o koncertu:


PASTORALNA SIMFONIJA LJUBLJANI
Orkester Slovenske filharmonije
Philipp von Steinaecker - dirigent
Aleksandra Dovgan - klavir

Uvodni koncert bo zazvenel pod taktirko nemškega dirigenta Philippa von Steinaeckerja, ki je bil po več uspešnih sodelovanjih z Orkestrom Slovenske filharmonije s sezono 2019/20 imenovan za glavnega gostujočega dirigenta orkestra. Je tudi umetniški vodja orkestra Mahlerjeve akademije v Bocnu. Enako prepričljiv je tako v nemškem romantičnem repertoarju kot tudi v glasbenih delih druge dunajske šole, ob veliki ljubezni in globokem razumevanju slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja pa je ustanovil zasedbo Musica Saeculorum.

Našemu občinstvu se bo tokrat prvič predstavila mlada, izjemno nadarjena pianistka Aleksandra Dovgan. Rojena je bila leta 2007 v glasbeni družini v Moskvi. S študijem klavirja je začela pri rosnih štirih letih in pol, pri petih letih pa že opravila sprejemne izpite na Moskovskem državnem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega, kjer trenutno študira pri priznani učiteljici Miri Marčenko. Kljub svoji mladosti je dobitnica številnih prestižnih klavirskih nagrad in priznanj. Tako je z enajstimi leti osvojila veliko nagrado na drugem mednarodnem klavirskem tekmovanju mladih pianistov v Moskvi (pod umetniškim vodstvom Denisa Macujeva).

V svoji kratki koncertantni karieri je nastopila v nekaterih najprestižnejših koncertnih dvoranah po Evropi. Med drugim se je lani predstavila v Berlinski filharmoniji in v veliki dvorani Concertgebouwa v Amsterdamu, svoj razkošni pianistični talent pa predstavila tudi občinstvu Salzburškega festivala.

Z Beethovnovim Koncertom za klavir in orkester št. 2 v B-duru je lani nastopila z Orkestrom Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga pod vodstvom Valerija Gergijeva ter že leto poprej pod isto dirigentsko roko skupaj z Denisom Macujevim občinstvo navdušila na otvoritvenem koncertu 13. Mednarodnega klavirskega festivala Mariinski.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, T +386 1 24 10 800, 24 10 810, E info@filharmonija.si, www.filharmonija.si

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Spremenjen delovni čas v Atlantisu

Wellness Atlantis
sreda, 21. oktober 2020

Zarado uvedbe policijske ure, bo do nadaljnega Vodno mesto Atlantis obratoval do 20. ure.

Spletna stran visitcelje.eu nominirana za prestižno nagrado

Celje VR
torek, 20. oktober 2020

Spletna stran Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje visitcelje.eu je nominirana za eno najbolj prestižnih nagrad na svetu na področju spletnih mest – Awwwards.

Dnevi slovenskega turizma letos decembra

DST2013.jpg
petek, 16. oktober 2020

Znan je novi datum Dnevov slovenskega turizma, plenarni del bo potekal 8. decembra, 67. Gostinsko turistični zbor pa 7. in 8. decembra. V razmeram prilagojenem hibridnem formatu se bomo soočili z izzivi, ki jih je prineslo leto 2020.

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov

koncert.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

Nova Knjiga Slovenija, 1000 razlogov za dopust doma

kranjska_gora_krompirjeve.jpg
torek, 13. oktober 2020

Pri mednarodni založbi The Slovenia so pripravili prav posebno izdajo knjige The Slovenia Book, posvečeno slovenskemu turizmu v obdobju med epidemijo koronavirusa in po njej. Knjiga je namenjena domačim slovenskim gostom in bo tako prvič na voljo v slovenščini.

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

ruska_kapelica.JPG
sreda, 7. oktober 2020

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Dežela savn VM Atlantis se vrača z otvoritveno akcijo 1=2!

Wellness Atlantis
sreda, 7. oktober 2020

Savne za dva po ceni za enega! Atlantisova dežela savn se vrača z otvoritveno akcijo 1=2! Dežela savn v Vodnem mestu Atlantis ponovno odpira svoja vrata 10. oktobra! Ob ponovnem odprtju so pripravili vročo ponudbo - kot naročeno za prihajajoče hladnejše dneve: Savne za dva po ceni za enega!

Začasna preusmeritev prometa na ljubljanskem letališču

letalski_potniki.jpg
ponedeljek, 5. oktober 2020

Od ponedeljka, 5. oktobra, bo začasno spremenjen dostop do potniškega terminala in ostalih spremljajočih objektov na ljubljanskem letališču. Prometna ureditev je del gradnje novega potniškega terminala, ki je v polnem teku.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Ana Roš na 18. mestu najboljših chefov v letu 2020

ana_roš
četrtek, 1. oktober 2020

Letos je razglasitev 100 najboljših chefov na svetu potekala virtualno. Ana Roš, dobitnica kar dveh Michelinovih zvezdic, je na prestižnem seznamu The Best Chef Awards 2020 zasedla 18. mesto.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije