Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
avtodom

Občina Krško podpisala Zeleno zavezo

Datum: sreda, 30. junij, 2021

Občina Krško je bogatejša za novo postajališče za avtodome v bližini stadiona Matije Gubca z dvanajstimi parkirnimi mesti s popolno oskrbo. Župan je podpisal tudi Zeleno zavezo slovenskega turizma, s katero se Občina Krško zavezuje trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave.

 

Avtodomarski turizem na območju občine Krško je del strategije turizma z vizijo, da želi očina Krško postati odlična, privlačna, zelena, aktivna destinacija za nekajdnevni oddih. Naložba, vredna okoli 180.000 evrov, je del širšega projekta Doživi energijo Save, sofinanciranega iz EU sklada za pomorstvo in ribištvo. V projektu Doživi energijo reke Save, katerega vodilni partner je Občina Krško z naložbo novega avtodomarskega postajališča, sodeluje tudi Center za podjetništvo in turizem Krško, ki se je projektu pridružil z namenom razvoja turistične ponudbe, specializirane za avtodomarje. Zanje je značilen aktiven oddih v naravi in spoznavanje lokalnih kulinaričnih posebnosti. Med njimi imajo v Posavju vse bolj posebno mesto ribe in ribji izdelki. K sodelovanju so povabili še Ribiško družino Brestanica, kot izredno zanimivo in inovativno ribogojnico pa Ribogostvo Colarič. Podjetje Agro Posavje, ki že upravlja Tržnico Videm, bo preučilo tudi upravljanje postajališče za avtodome, prav tako pa je njegova vloga v projektu, da promovira ribomat na tržnici, prodajo ribiških kart in prostoživeče ribe v posavskih vodah.

Poleg izgradnje postajališča za avtodome, kjer je urejen tudi skupni družabni prostor ter kamini in kurišča za pripravo rib, so v okviru projekta med drugim uredili dva ribomata z izdelki ribogojstva Colarič na tržnici Krško in na tržnici v Brežicah. Ribe – afriški som – bodo obiskovalci lahko naročili kot dostavo na postajališče za avtodome. Oblikovali bodo edinstveno turistično doživetje z ribiškim vodnikom na reki Savi, možna bo izposoja ribiške opreme. Izdelali bodo tudi regijske dvojezične turistične kolesarske karte s turami zahtevnosti in turistično ponudbo na poti v vseh posavskih občinah, umestili bodo šest energijskih točk ob Savi in med drugim organizirali tudi avtodomarsko karavano.

Razvoj zelenega turizma sovpada tudi z zeleno zavezo, h kateri pristopa Občina Krško. Postopek pridobitve certifikata vodi Center za podjetništvo in turizem Krško. Aktivnosti potekajo v sklopu projektne skupine članov, ki jih je imenoval župan mag. Miran Stanko. Župan je na dogodku ob predaji novega postajališča za avtodome podpisal listino in jo predal koordinatorki zelene sheme Tanji Levstik Levičar s Centra za podjetništvo in turizem Krško.

Zelena zaveza bo Krško kot destinacijo s tem podpisom zavezovala k spoštovanju desetih trajnostnih načel, ki slonijo na globalnih (GSTC) indikatorjih trajnostnega razvoja destinacij in pospešujejo tri stebre razvoja - okoljskega, družbenega in ekonomskega. S tem se bo skupaj s ponudniki trudila za nenehen trajnostni razvoj. S podpisom dokumenta je občina Krško naredila še en velik korak k vstopu v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobitvi znaka Slovenia Green Destination.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
sreda, 28. julij 2021

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

letalski_potniki.jpg
torek, 20. julij 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 19. julij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Nova platforma UNWTO Jobs Factory

turist.JPG
petek, 16. julij 2021

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je z namenom pomoči turističnemu gospodarstvu lansirala novo spletno platformo UNWTO Jobs Factory.

Legendarne Plečnikove vizije

plečnik
četrtek, 8. julij 2021

Turizem Ljubljana predstavlja novo igrificirano doživetje Plečnikove vizije, ki s pomočjo mobilne aplikacije Nexto uporabnika popelje na sprehod po neuresničenih delih Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Nova krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Kranjska Gora
ponedeljek, 5. julij 2021

Pretekli teden je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani potekala uradna otvoritev nove krožne turnokolesarske poti Juliana Bike. Pot sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

logarska.jpg
petek, 2. julij 2021

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Pestro poletno dogajanje v Zeliščarskem centru JV Slovenije

Zelišča
četrtek, 1. julij 2021

v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan se obeta pestro poletno dogajanje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije