Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
thermana_maj.jpg

Obisk slovenskih naravnih zdravilišč v prvih treh mesecih 2016

Datum: četrtek, 14. april, 2016

V letošnjih prvih treh mesecih so bili obisk in ustvarjene prenočitve v slovenskih naravnih zdraviliščih nad pričakovanji. Predvsem v marcu so pri tujih gostih (še posebej pri Italijanih), zabeležili res visoke rasti; te so povezane z letošnjo veliko nočjo, ki je bila letos nekoliko bolj zgodaj, že konec marca.

Indeksi italijanskih gostov so res izjemni, tako so v prvih treh mesecih zabeležili kar za 38 % več gostov in 35 % več prenočitev. Podatki nedvomno kažejo, da se je italijanski trg ne samo prebudil, temveč stopa na pota stare slave. Vendar so k dobrim skupnim rezultatom v prvih treh mesecih prispevali tudi gostje s Hrvaške (gostje + 26 %, nočitve + 20 %) ter gostje iz Nemčije (gostje + 7 %, nočitve + 12 %). Po zbranih informacijah dobro kaže tudi za cel mesec april, zato upravičeno pričakujejo, da bodo v času prvomajskih praznikov ponovno beležili odlične rezultate in polno zasedenost predvsem hotelskih kapacitet. Tradicionalno v tem času odpirajo svoja vrata tudi zunanja termalna kopališča in vodni doživljajski parki - njihov obisk pa je seveda odvisen predvsem od vremena.

Sadovi, ki jih žanjejo v letošnjem letu, so nedvomno rezultat številnih uspešnih aktivnosti, ki so jih izvedli tekom celotnega lanskega leta, izdatnega dodatnega oglaševanja Slovenske turistične organizacije ter ciljno usmerjene kampanje predvsem na področju socialnih medijev in internetnega oglaševanja, ki predstavlja čedalje močnejše orodje za doseganje pravih rezultatov.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Obvestilo o nedelovanju nihalke na Veliko planino

Velika planina
torek, 10. december 2019

Iz Velike planine obveščajo, da bo nihalka do sredine januarja prihodnjega leta zaradi menjave nosilnik vrvi zaprta.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
ponedeljek, 9. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Otvoritev odgovorne trgovine Natura

ecology
torek, 3. december 2019

Združenje Socialna ekonomija Slovenije je odprlo prvo naravno trgovino pod blagovno znamko Kupujem odgovorno v Ljubljani. Zero waste trgovina brez plastične embalaže Natura je vrata odprla 27. novembra.

Otvoritev nove stalne razstave o Francetu Prešernu v Prešernovi rojstni hiši v Vrbi

preseren_celje.jpg
ponedeljek, 2. december 2019

V Gorenjskem muzeju pred obletnico Prešernovega rojstnega dneva odpirajo novo stalno razstavo o Francetu Prešernu.

Dobrodelni SILA bazar

sila.jpg
četrtek, 28. november 2019

Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana SILA IWCL letos organizira 26. mednarodni dobrodelni bazar Sila, ki bo ponovno potekal v središču Ljubljane, tokrat 1. decembra v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

Smučarski sejem Snežinka

Sejem_Snezinka_2011-12_SasoDomijan-020-300x199.jpg
torek, 19. november 2019

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 50. po vrsti, bo med 21. in 24. novembrom 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

V Postojnski jami so zamenjali legendarne vlakce

Postojnska jama
torek, 19. november 2019

Ob jubilejni 200. obletnici turizma v Postojnski jami, so po skoraj štirih desetletjih zamenjali rumene vlakce, ki bodo po novem udobnejši in varnejši ter trajnostno naravnani in okolju prijazni.

Postanite ponudnik morskih prevozov Wayv

izola-1.JPG
ponedeljek, 18. november 2019

Aplikacija Wayv bo omogočila iskanje in ponujanje morskih prevozov z različnih točk slovenske obale. Prvo brezplačno strokovno usposabljanje za ponudnike prevozov bo 26. novembra v Izoli.

Osrednji Turistično informacijski center v Kočevju

hostel bearlog
sreda, 13. november 2019

Hostel Bearlog v mestu Kočevje zastopa vlogo osrednjega turistično informacijskega centra destinacije Kočevsko, kjer vam izobraženi turistični informatorji nudijo kopico informacij o lokalni turistični ponudbi in nasvetih za izlete.

November Gourmet Ljubljana

kulinarika-2.jpg
torek, 5. november 2019

Uživajte v vzdušju kulinaričnega novembra v izbranih restavracijah, ki bodo ponujale November Gourmet meni z lokalno lokalno pridelanimi jedmi, značilnimi za sezono ob martinovanju, ter izbrana vina slovenskih vinarjev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije