Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
thermana_maj.jpg

Obisk slovenskih naravnih zdravilišč v prvih treh mesecih 2016

Datum: četrtek, 14. april, 2016

V letošnjih prvih treh mesecih so bili obisk in ustvarjene prenočitve v slovenskih naravnih zdraviliščih nad pričakovanji. Predvsem v marcu so pri tujih gostih (še posebej pri Italijanih), zabeležili res visoke rasti; te so povezane z letošnjo veliko nočjo, ki je bila letos nekoliko bolj zgodaj, že konec marca.

Indeksi italijanskih gostov so res izjemni, tako so v prvih treh mesecih zabeležili kar za 38 % več gostov in 35 % več prenočitev. Podatki nedvomno kažejo, da se je italijanski trg ne samo prebudil, temveč stopa na pota stare slave. Vendar so k dobrim skupnim rezultatom v prvih treh mesecih prispevali tudi gostje s Hrvaške (gostje + 26 %, nočitve + 20 %) ter gostje iz Nemčije (gostje + 7 %, nočitve + 12 %). Po zbranih informacijah dobro kaže tudi za cel mesec april, zato upravičeno pričakujejo, da bodo v času prvomajskih praznikov ponovno beležili odlične rezultate in polno zasedenost predvsem hotelskih kapacitet. Tradicionalno v tem času odpirajo svoja vrata tudi zunanja termalna kopališča in vodni doživljajski parki - njihov obisk pa je seveda odvisen predvsem od vremena.

Sadovi, ki jih žanjejo v letošnjem letu, so nedvomno rezultat številnih uspešnih aktivnosti, ki so jih izvedli tekom celotnega lanskega leta, izdatnega dodatnega oglaševanja Slovenske turistične organizacije ter ciljno usmerjene kampanje predvsem na področju socialnih medijev in internetnega oglaševanja, ki predstavlja čedalje močnejše orodje za doseganje pravih rezultatov.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Dan odprtih vrat v Slovenskem etnografskem muzeju

slovenski etnografski muzej
četrtek, 30. julij 2020

V Slovenskem etnografskem muzeju vsako prvo nedeljo v mesecu vabijo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte kulture.

Brezplačen voden ogled Radovljice

Radovljica
ponedeljek, 27. julij 2020

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

V poletnem času ne pozabite na varnost

tat
petek, 24. julij 2020

Julij in avgust sta običajno meseca odhoda na zaslužen dopust in potovanja. Občutek varnosti je subjektivne narave in ga vsak posameznik doživlja na podlagi lastnih izkušenj. Prav vsak posameznik pa lahko tudi največ stori za lastno varnost, in sicer z oblikami samozaščitnega ravnanja, s katerimi zmanjša možnost, da postane žrtev kaznivega dejanja.

Kljub trudu največjega sejemskega dogodka, 53. MOS-a, letos ne bo

MOS
sreda, 22. julij 2020

MOS bi letos zabeležil svojo 53. obletnico delovanja. Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije, 53. MOS, so letos zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami primorani dokončno odpovedati.

Mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož

ptuj.jpg
petek, 17. julij 2020

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je v okviru projekta City Cooperation II s pomočjo partnerskih turističnih destinacij in zunanjega izvajalca razvilo tri mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož. Na aplikacijah so turistične aplikacije teh treh krajev z okolico, ponujajo pa interaktivno sodelovanje ponudnikov in uporabnikov.

Nomago vključuje električna vozila v mestni potniški promet

nomago
petek, 17. julij 2020

Nomago nadaljuje z razvojem in implementacijo električne mobilnosti v javni potniški promet. Ta teden so v mestni potniški promet Nove Gorice testno vključili električni avtobus Mercedes Benz eCitaro. V mestnem potniškem prometu v Celju vozijo avtobusi, ki jih poganja zemeljski plin, v krožnem potniškem prometu v BTC City Ljubljana pa potnike prevaža popolnoma električno vozilo.

Brezplačen avtobus na Roglo in v Žičko kartuzijo

Zicka kartuzija
četrtek, 16. julij 2020

Turistična destinacija Rogla-Pohorje svoje občanke in občane ter obiskovalke in obiskovalce destinacije tudi letos prijazno vabi na brezplačne vožnje s turističnim avtobusom, ki bo od 11. 7. do vključno 22. 8. 2020 vozil ob sobotah na relaciji Slovenske Konjice – Zreče – Rogla – Žička kartuzija.

ETC: domači in bližnji trgi bodo v letošnjem letu ključni za oživitev evropskega turizma

dostopni_turizem.jpg
sreda, 15. julij 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila kvartalno poročilo o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi globalne epidemije, saj je v prvih štirih mesecih leta 2020 zabeležil 44-odstotni padec mednarodnih turističnih prihodov v primerjavi z istim obdobjem predhodnega leta. Domači in bližnji trgi bodo letos ključni za oživitev evropskega turizma.

Turistica v novo študijsko leto s prenovljenim programom

Turistica
torek, 14. julij 2020

Portoroška UP FTŠ Turistica, ki letos praznuje 25. obletnico svojega delovanja, bo v novo študijsko leto vstopila s prenovljenim dodiplomskim študijskim programom. S prenovo, v katero so bili vključeni vsi deležniki: študenti, učitelji in delodajalci, so želeli študij prilagoditi sodobnim trendom ter še bolj okrepiti konkurenčnost svojih diplomantov na trgu dela.

STO išče nove informatorje slovenskega turizma

Logo STO
ponedeljek, 13. julij 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) išče nove informatorje slovenskega turizma za predstavitev v tujini na sejmih, borzah in drugih predstavitvah.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije