Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
potica.jpg

Podpora slovenskim ponudnikom: "Naročite najboljše iz Slovenije"

Datum: četrtek, 10. december, 2020

Slovenska turistična organizacija je s pomočjo predstavnikov vodilnih destinacij pripravila nabor ponudnikov, ki svojo gastronomsko ponudbo preko spletnih trgovin pošiljajo tudi v tujino.

Vrhunski chefi, vinarji, butični proizvajalci mesnin, oljarji, proizvajalci domačih marmelad, medu in sestavin za kuharske podvige so le nekateri izmed ponudnikov, preko katerih si lahko ljubitelji Slovenije iz tujine, košček te prinesejo v svoje domove. Ti imajo namreč vzpostavljene spletne trgovine v angleškem jeziku in svoje proizvode pošiljajo tudi v tujino. S svojimi vrhunskimi proizvodi so odlični promotorji Slovenije v svetu in z zbranimi informacijami na enem mestu lahko le-te ponudijo preko portala Taste Slovenia celovito. 

Ponudniki so zbrani na posebni pristajalni strani v okviru gastronomskega portala Taste Slovenia in so smiselno razdeljeni v tri vsebinske sklope:

  • Gurmanski izdelki, ki predstavljajo butične pridelovalce, kot so ribogojnica Fonda, Oljarni Lisjak in Kocbek, Piranske Soline, Hiša Franko in Biosing.
  • Vino, kjer si lahko bralci naročijo različne vrste vin vinarjev širom Slovenije, naj si bodo to naravna biodinamična ali konvencionalna.
  • Pristne domače dobrote, ki ponujajo najbolj pisano paleto proizvodov od čokolade, medu, domačih marmelad, žganja itd.

Zgodbo s povabilom k naročilu je STO že delila preko novembrske izdaje novičnika "Gastronomske zgodbe iz Slovenije" za tujo javnost in tudi na kanalih družbenih omrežij. Kot navdih tako za gastronomsko razvajanje ter tudi idejo za darilo pa bo vključena v decembrske "Zgodbe iz Slovenije", ki nagovarjajo več kot 50.000 bralcev po celem svetu.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Slovenija kot turistična destinacija ponovno izpostavljena v vplivnih tujih medijih

kulinarika.jpeg
torek, 19. januar 2021

Priznana in pomembna britanska medija The Times in The Sun sta v minulem tednu Slovenijo kot turistično destinacijo izpostavila kot nujno in vredno obiska po epidemiji, ko bodo potovanja ponovno možna.

Napovedujemo: virtualni poslovni dogodki Feel Sloveni@ Business Date 2021

feel_309835.jpg
ponedeljek, 18. januar 2021

STO v letu 2021 nadaljuje z intenzivno pripravo, izvedbo in predvsem nadgradnjo virtualnih dogodkov Feel Sloveni@ Business Date. Za predstavitev turistične ponudbe Slovenije tujim organizatorjem potovanj in turističnim agentom bodo izvedeni Feel Sloveni@ Webinarji.

Virtualno kulinarično potovanje in doživetje za ljubitelje slovenske kulinarike na nemškem trgu

potica.jpg
torek, 12. januar 2021

Nemški organizator potovanj Genussreisen je v sodelovanju s predstavništvom STO v Nemčiji pripravil edinstveno virtualno kulinarično doživetje za ljubitelje slovenske kulinarike.

Evalvacija nacionalne turistične strategije

zemlja.jpg
torek, 12. januar 2021

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pričelo z evalvacijo oz. ovrednotenjem rezultatov »Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021«. K sodelovanju vabi deležnike slovenskega turizma.  

S seminarjem o sodobnih tržnih pristopih se zaključuje Management akademija

feel_309835.jpg
ponedeljek, 11. januar 2021

Jutri, 12. januarja, bo potekal zadnji spletni seminar drugega izobraževalnega modula Akademije za trženje v turizmu - Management akademije, z naslovom "Sodobni tržni pristopi". 

Spletna predstava Paloma

paloma
petek, 8. januar 2021

V Slovenskem mladinskem gledališču začenjajo z neposrednimi spletnimi prenosi predstav.

Liške maske vpisane v Register nesnovne kulturne dediščine

liske maske
ponedeljek, 4. januar 2021

Liške maske, ki izvirajo iz Liga na Kanalskem Kolovratu, je Ministrstvo za kulturo dodalo v Register nesnovne kulturne dediščine. 

Nomago nadaljuje z vključevanjem električnih vozil v mestni potniški promet

nomago
četrtek, 31. december 2020

Nomago nadaljuje z implementacijo električnih vozil v javni potniški promet. V mestni potniški promet Nove Gorice je tako vključen eden izmed najnaprednejših električnih avtobusov proizvajalca MAN.

Turistična gencija Hike & Bike najnovejša članica Zelene sheme slovenskega turizma

avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg
sreda, 30. december 2020

Agencija Hike & Bike je postala že peta slovenska turistična agencija, ki nosi znak Slovenia Green Travel Agency.

Natečaj za izbor kreativne zasnove nagrade Zlata čebela

čebela
torek, 29. december 2020

Objavljen je javni natečaj za izbor kreativne zasnove, po kateri bo izdelana simbolna nagrada Zlata čebela.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije