Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
feel_309835.jpg

Predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo in prijavo 5-zvezdičnih doživetij

Datum: sreda, 27. januar, 2021

Slovenska turistična organizacija vabi na predstavitev pozivov za leto 2021. Pozivi bodo predstavljeni v četrtek, 28. januarja ob 10. uri preko spletnega orodja Zoom. Predstavitev boste lahko spremljali preko naslednje povezave.

Predstavitev pozivov bo potekala po naslednjem programu: 

10.00 – 10.15: Uvod in napoved novosti, Barbara Zmrzlikar, STO
10.15 – 10.30
: Predstavitev Zelene sheme in postopka vključitve, Maša Klemenčič, STO
10.30 – 11.00
: Predstavitev znakov za ponudnike, Tina H. Zakonjšek, Zavod Tovarna trajnostnega turizma
11.00 – 11:20
: Poziv za 5-zvezdična doživetja, Morana Polovič, STO
11.20 – 12:00
: Primeri doživetij iz zbirke SUE

Za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZZST) se v letu 2021 obeta kar nekaj novosti: novi mednarodni certifikati, na podlagi katerih se bodo lahko pridružili ponudniki, nekaj sprememb na platformi, predvsem pa vključitev področja gastronomije, ki je letos krovna promocijska tematika STO. To področje bomo vključili tako za destinacije kot za ponudnike: prvim bo na voljo nov, neobvezen modul na platformi Slovenia Green, za druge pa velja povabilo k pridobitvi novega znaka Slovenia Green Cuisine. Vključitev gastronomije v nacionalni program za razvoj trajnostnega turizma bo tudi eden glavnih doprinosov projekta Evropska gastronomska regija 2021.

Predstavitvi novega poziva ZSST, ki zajema področje trajnosti, bo ob 11.00 uri sledila še predstavitev poziva za prijavo 5-zvezdičnih doživetij za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences (SUE) ter predstavitev edinstvenih doživetij Slovenije iz zbirke SUE.

STO je v letošnjem letu prenovila in združila obstoječe pozive za 5-zvezdična doživetja in poziva inovativnosti - Snovalec in Sejalec - v en poziv. S prenovljenim pozivom za 5-zvezdična doživetja želimo doseči večjo osredotočenost na visoko kakovostna doživetja z močnim tržnim potencialom ter z načrtovano digitalizacijo doživetij in prodajnih poti, kar predstavlja temeljne usmeritve pri okrevanju in ponovni rasti slovenskega turizma.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 28. januarja, od 10.00 do 12.00 ure.

Povezava do dogodka

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

60. Pokal Vitranc bo dobrodelen

vitranc.jpg
sreda, 3. marec 2021

Eden najlegendarnejših športnih dogodkov na svetu, Pokal Vitranc, letos praznuje okroglih 60 let. Po vitranški strmini se bodo 13. in 14. marca 2021 spustili najboljši smučarji sveta. Športni navdušenci si vrhunskih predstav žal ne bodo mogli ogledati v živo, bodo pa navijači lahko pomagali tistim mladim športnikom, ki so se znašli v stiski.

Gradnja Južne razbremenilne ceste na Bledu že jeseni

bled_pomlad.jpg
ponedeljek, 1. marec 2021

Na Občini Bled so se razveselili odločitve Vlade RS, ki je sledila predlogu Občine in projekt Južna razbremenilna cesta potrdila kot prostorsko ureditev državnega pomena. Projekt Južna razbremenilna cesta na Bledu je prostorska ureditev državnega pomena, so še zapisali. 

Sejem Alpe-Adria letos junija

Alpe-Adria (14).jpg
sreda, 24. februar 2021

32. sejem Alpe-Adria – sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning bo izveden na Gospodarskem razstavišču v terminu od 3. do 6. junija 2021. 

WiFree Ljubljana

ljubljana_kolesarja.jpeg
petek, 19. februar 2021

Brezžično internetno omrežje WiFree Ljubljana vam omogoča 60 minut brezplačnega dostopa do interneta na dan v ožjem središču mesta. S Turistično kartico Ljubljane lahko prek omrežja WiFree Ljubljana dostopate do interneta za 24 ur.

Borza ITB Berlin letos v digitalni obliki

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
četrtek, 18. februar 2021

Zaradi svetovne epidemije in vseh ukrepov, ki jih države v zvezi z epidemijo sprejemajo, se je ena od največjih svetovnih borz, ITB Berlin, odločila za povsem digitalni format letošnjega dogodka. Digitalna oblika borze, ITB Berlin Now, bo potekala od 9. do 12. marca 2021.

BBC Travel predstavlja zgodbo o Ani Roš

ana_roš
sreda, 17. februar 2021

Eden najbolj vplivnih britanskih medijev BBC je pripravil obširno zgodbo o Ani Roš, od njenih začetkov, naziva najboljše kuharske mojstrice na svetu, do prejema prestižnih Michelinovih zvezdic, opišejo pa tudi slovensko gastronomsko sceno in kulturo, ki premika meje.

Prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

izola_kolesarji.jpg
ponedeljek, 15. februar 2021

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 bo na aplikaciji Rouvy, ki je ena od vodilnih ponudnikov storitev za virtualno sobno kolesarjenje, potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem.

Sodelujte v kvizu in se potegujte za koledar Luke Dončića!

Doncic
petek, 12. februar 2021

Slovenska turistična organizacija tudi letos nadaljuje uspešno sodelovanje z vrhunskim mladim košarkarjem Luko Dončićem, ki ljubiteljem Slovenije in njegovih košarkarskih čarovnij poklanja 45 stenskih koledarjev.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
sreda, 10. februar 2021

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

V letu 2020 skupno 3 milijone prihodov in 9 milijonov prenočitev

Hotel Slon
ponedeljek, 1. februar 2021

V lanskem letu smo v Sloveniji zabeležili dobre 3 milijone turističnih prihodov in nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev; od tega so tuji gostje ustvarili 1,21 milijonov prihodov in 3,35 milijonov prenočitev, domači pa 1,85 milijonov prihodov in 5,85 milijonov turističnih prenočitev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije