Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
kocevsko

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

Datum: sreda, 21. avgust, 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Na prenovljeni spletni strani www.kocevsko.com je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije: od aktivnosti, ki jih ponujamo, različnih dogodkov, ki se odvijajo v naši okolici, do številnih idej za kratke ali malo daljše kolesarske ali pohodniške izlete v naravo, nastanitev ter praktičnih informacij, ki pomagajo pri načrtovanju obiska naše zelene destinacije, ki obsega občine Kočevje, Kostel in Osilnico.

Pri prenovi vsebin so veliko pozornost namenili vizualni podobi strani in v ta namen v sodelovanju z agencijo Nea Culpa in fotografom Joštom Gantarjem posneli režirane fotografije na različnih lokacijah po destinaciji Kočevsko, na strani pa sta od sedaj možna tudi rezervacija in plačilo različnih programskih paketov in doživetij.

Za vse ljubitelje narave je na spletni strani veliko preglednih vsebin o skrivnostnem gozdu, ki obdaja destinacijo Kočevsko, podstran z informacijami o divjih živalih, ki jih lahko srečamo v naših gozdovih ter tudi bogati kulturni dediščini, ki jo lahko obiskovalci ob obisku odkrivajo. Vsebine na strani so na voljo v štirih jezikih, poleg slovenščine in angleščine še v nemščini in italijanščini, saj se na teh trgih nahajajo ključne ciljne skupine obiskovalcev destinacije.

Pri prenovi spletnega mesta je Zavod Kočevsko sodeloval s podjetjem Innovatif, ki je pred leti zasnoval tudi blagovno znamko Kočevsko. Prenovo spletnega mesta je v okviru projekta za izboljšanje digitalne predstavitve vodilnih destinacij v Sloveniji sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vabljeni, da divjo, a prijazno naravo destinacije raziščete na povezavi.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Novo zvočno interaktivno doživetje Maribora

maribor_vodenje.jpg
sreda, 18. september 2019

Lutkovno gledališče Maribor v sodelovanju s CONA zavodom za procesiranje sodobne umetnosti predstavlja večmedijski performans oz. zvočni sprehod, ki so ga poimenovali Potepini. Program je na voljo tudi v angleškem in nemškem jeziku in je odlična kulturna popestritev v mestu.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli kmalu odprta za obiskovalce

pot med krošnjami
ponedeljek, 16. september 2019

Pot med krošnjami Pohorje, ki se odpira 20. septembra, je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Projekt je eden izmed treh finalistov Snovalca 2019.

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
četrtek, 5. september 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

V ZOO Ljubljana so obnovili bazen za morske leve

morski lev ZOO
sreda, 4. september 2019

Dolgoletna prebivalca Živalskega vrta Ljubljana, morska leva Kalle in Jip, sta konec avgusta ponovno zaplavala v obnovljenem bazenu.

Zaradi blejskega strateškega foruma bo v začetku naslednjega tedna ponekod občasno oviran promet

bled_otok.jpg
petek, 30. avgust 2019

Med 2. in 3. septembrom 2019 bo na Bledu potekal 14. Strateški forum Bled, mednarodno srečanje predstavnikov več držav članic in nečlanic Evropske
unije, zaradi česar bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan promet.

STO in Zlati boben s tekmovanjem za najbolj kreativni plakat

voda_330633.jpg
torek, 27. avgust 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) in Zlati boben vabita kreativce, mlajše od 30 let iz 57 držav, da sodelujejo v tekmovanju za najbolj kreativni plakat na temo Slovenija, dežela čistih in zdravih voda.

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 21. avgust 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Učna pot po Veliki planini

velika_planina.jpg
petek, 16. avgust 2019

Na Veliki planini so predstavili učno pot imenovano Po stopinjah pastirjev. Krožna učna pot je sestavljena iz 11-ih tabel, kjer vsaka predstavlja eno od znamenitosti ali posebnosti Velike planine. Table so razporejene po celotnem območju Velike planine v krožni poti, za obisk celotne poti pa obiskovalec potrebuje približno 2 uri in 15 minut.

Tik ob blejskem jezeru odprl vrata Bled Rose hotel

BledRose
sreda, 14. avgust 2019

Nekdanji propadajoči blejski hotel Jelovica tik ob blejskem jezeru je pred kratkim zaživel v novi podobi kot Bled Rose hotel. Gre za novo kakovostno nastanitveno pridobitev Bleda.

Varneje v gore poleti

na_lepse_gore.jpg
torek, 13. avgust 2019

Slovenski alpski svet je zahteven in zahteva odlično pripravljenega posameznika z izkušnjami in znanjem uporabe opreme. Zato je Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravila dvojezično zgibanko z napotki za varnejši obisk gora poleti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije