Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
s_kuponom_do_cenejse_masaze_pocitnic2.jpg

S kuponom ceneje do masaže, poletnih počitnic?!

Datum: torek, 19. maj, 2015

Številni potrošniki so kupone prepoznali kot enostaven, hiter in pogosto (vsaj na prvi pogled) cenovno privlačen nakup. Danes, pet let kasneje, je ponudnikov kuponov manj, potrošniki pa se zanje še vedno zanimajo, a njihove izkušnje so zelo različne, dobre in slabe.

Tudi pri Slovencih je nakupovanje prek spleta priljubljeno. V obdobju od aprila 2013 do marca 2014 se je po podatkih SURS zanj odločilo 37 % oseb v starosti 16 do 74 let. Na spletu so v največ kupovali mladi v starostni skupini 16 do 24 let (65 odstotkov). Spletni portali za kolektivne nakupe so doživeli razcvet leta 2010.

"53 odstotkov popusta pri vašem naslednjem dopustu, 63-odstotni popust na masažo, 58,75 odstotka popusta pri montaži in centriranju kompleta pnevmatik, do 82-odstotni popust za spletni tečaj tujega jezika, 93-odstotni popust za mega paket za preoblikovanje telesa ..." Zveni znano? S takšnimi in podobnimi "super" ponudbami vas spodbujajo k nakupu ponudniki na svojih spletnih mestih in na Facebooku ter z generiranimi e-sporočili, na katere se lahko naročite. Obstajajo tudi spletna mesta, kjer naj bi bile zbrane ponudbe vseh ponudnikov skupinskega nakupovanja v Sloveniji.

Kljub manjši ponudbi kuponske prodaje pa se ne zmanjšuje število vprašanj potrošnikov, članov ZPS, povezanih s skupinskimi nakupi na spletu. Potrošniki namreč v primeru težav (ko izdelek sploh ni bil dostavljen oz. kupona ni bilo mogoče uporabiti, kakovost je bila slabša od oglaševane in podobo) pogosto ne vedo, kako ravnati, saj je spletni ponudnik kuponov le posrednik med ponudnikom izdelka/storitve in kupci.

Upoštevajoč izkušnje več kot 500 potrošnikov, ki so jih zbrali s pomočjo ankete na spletnem portalu www.zps.si, in na podlagi vprašanj potrošnikov, ki so jih naslovili na pravno pisarno, so se odločili, da bodo opisali pravice, ki jih imajo kupci kuponov v primeru različnih težav, pripravili pa so tudi nekaj nasvetov. Več >>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Z znanjem in izkušnjami v gore pozimi

gore
četrtek, 16. januar 2020

Zimskemu obisku gora dajejo pečat nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče in specifične snežne razmere, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.

V prvih enajstih mesecih 15 milijonov turističnih prenočitev

diagram rasti
sreda, 15. januar 2020

Po začasnih podatkih SURS je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2019 v Sloveniji zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov in 15 milijonov prenočitev turistov, kar je 5,3 % več prihodov in 1,3 % več prenočitev kot v istem obdobju prejšnjega leta.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
sreda, 18. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Na Bledu v prazničnem decembru vozi brezplačni eRudolf

bled_praznicni_sejem.jpg
ponedeljek, 16. december 2019

ERudolf, je električni dostavnik, ki bo med 13. decembom in 5. januarjem brezplačno prevažal potnike na Bledu. Občina Bled s tem projektom vzpodbuja elektromobilnost in sodi med najbolj zelena in trajnostno usmerjena območja v Sloveniji.

Obvestilo o nedelovanju nihalke na Veliko planino

Velika planina
torek, 10. december 2019

Iz Velike planine obveščajo, da bo nihalka do sredine januarja prihodnjega leta zaradi menjave nosilnik vrvi zaprta.

Otvoritev odgovorne trgovine Natura

ecology
torek, 3. december 2019

Združenje Socialna ekonomija Slovenije je odprlo prvo naravno trgovino pod blagovno znamko Kupujem odgovorno v Ljubljani. Zero waste trgovina brez plastične embalaže Natura je vrata odprla 27. novembra.

Otvoritev nove stalne razstave o Francetu Prešernu v Prešernovi rojstni hiši v Vrbi

preseren_celje.jpg
ponedeljek, 2. december 2019

V Gorenjskem muzeju pred obletnico Prešernovega rojstnega dneva odpirajo novo stalno razstavo o Francetu Prešernu.

Dobrodelni SILA bazar

sila.jpg
četrtek, 28. november 2019

Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana SILA IWCL letos organizira 26. mednarodni dobrodelni bazar Sila, ki bo ponovno potekal v središču Ljubljane, tokrat 1. decembra v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije