Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
s_kuponom_do_cenejse_masaze_pocitnic2.jpg

S kuponom ceneje do masaže, poletnih počitnic?!

Datum: torek, 19. maj, 2015

Številni potrošniki so kupone prepoznali kot enostaven, hiter in pogosto (vsaj na prvi pogled) cenovno privlačen nakup. Danes, pet let kasneje, je ponudnikov kuponov manj, potrošniki pa se zanje še vedno zanimajo, a njihove izkušnje so zelo različne, dobre in slabe.

Tudi pri Slovencih je nakupovanje prek spleta priljubljeno. V obdobju od aprila 2013 do marca 2014 se je po podatkih SURS zanj odločilo 37 % oseb v starosti 16 do 74 let. Na spletu so v največ kupovali mladi v starostni skupini 16 do 24 let (65 odstotkov). Spletni portali za kolektivne nakupe so doživeli razcvet leta 2010.

"53 odstotkov popusta pri vašem naslednjem dopustu, 63-odstotni popust na masažo, 58,75 odstotka popusta pri montaži in centriranju kompleta pnevmatik, do 82-odstotni popust za spletni tečaj tujega jezika, 93-odstotni popust za mega paket za preoblikovanje telesa ..." Zveni znano? S takšnimi in podobnimi "super" ponudbami vas spodbujajo k nakupu ponudniki na svojih spletnih mestih in na Facebooku ter z generiranimi e-sporočili, na katere se lahko naročite. Obstajajo tudi spletna mesta, kjer naj bi bile zbrane ponudbe vseh ponudnikov skupinskega nakupovanja v Sloveniji.

Kljub manjši ponudbi kuponske prodaje pa se ne zmanjšuje število vprašanj potrošnikov, članov ZPS, povezanih s skupinskimi nakupi na spletu. Potrošniki namreč v primeru težav (ko izdelek sploh ni bil dostavljen oz. kupona ni bilo mogoče uporabiti, kakovost je bila slabša od oglaševane in podobo) pogosto ne vedo, kako ravnati, saj je spletni ponudnik kuponov le posrednik med ponudnikom izdelka/storitve in kupci.

Upoštevajoč izkušnje več kot 500 potrošnikov, ki so jih zbrali s pomočjo ankete na spletnem portalu www.zps.si, in na podlagi vprašanj potrošnikov, ki so jih naslovili na pravno pisarno, so se odločili, da bodo opisali pravice, ki jih imajo kupci kuponov v primeru različnih težav, pripravili pa so tudi nekaj nasvetov. Več >>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

STO pričela s pošiljanjem posebnega gastronomskega novičnika

kulinarika-2.jpg
petek, 7. avgust 2020

Pretekli teden je bil naročnikom poslan prvi tematski novičnik, poln okusnih vsebin. Z novičnikom, ki je bil poslan v slovenskem in angleškem jeziku, STO segmentirano nagovarja ciljne skupine, katerih primarni motiv za obisk destinacije je gastronomija.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
petek, 7. avgust 2020

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Nagradna igra Na lepše - Povej mi skrivnost

Soča
četrtek, 6. avgust 2020

V turistični oddaji Na lepše ter na njihovih spletnih omrežjih Instagram in Facebook se je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pričela nagradna igra v kateri se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

naj_kmetija.jpg
četrtek, 6. avgust 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju kmetije in nosilce podeželskih projektov, da se prijavijo k skupnemu nastopu na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij, ki bodo potekali med 22. in 30. avgustom 2020.

Nova spletna platforma kolesarskih povezav

izola_kolesarji.jpg
torek, 4. avgust 2020

Objavljena je nova spletna platforma bike-alpeadria.eu, ki prikazuje daljinske in nekatere lokalne kolesarske povezave v zahodni Sloveniji.

Dan odprtih vrat v Slovenskem etnografskem muzeju

slovenski etnografski muzej
četrtek, 30. julij 2020

V Slovenskem etnografskem muzeju vsako prvo nedeljo v mesecu vabijo obiskovalce na brezplačne oglede razstav Slovenskega etnografskega muzeja. Preživite dan v zakladnici kulture, sprehodite se po naših zbirkah in se naužijte kulture.

Brezplačen voden ogled Radovljice

Radovljica
ponedeljek, 27. julij 2020

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

V poletnem času ne pozabite na varnost

tat
petek, 24. julij 2020

Julij in avgust sta običajno meseca odhoda na zaslužen dopust in potovanja. Občutek varnosti je subjektivne narave in ga vsak posameznik doživlja na podlagi lastnih izkušenj. Prav vsak posameznik pa lahko tudi največ stori za lastno varnost, in sicer z oblikami samozaščitnega ravnanja, s katerimi zmanjša možnost, da postane žrtev kaznivega dejanja.

Kljub trudu največjega sejemskega dogodka, 53. MOS-a, letos ne bo

MOS
sreda, 22. julij 2020

MOS bi letos zabeležil svojo 53. obletnico delovanja. Največjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije, 53. MOS, so letos zaradi nepremostljivih ovir, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami primorani dokončno odpovedati.

Mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož

ptuj.jpg
petek, 17. julij 2020

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je v okviru projekta City Cooperation II s pomočjo partnerskih turističnih destinacij in zunanjega izvajalca razvilo tri mobilne aplikacije: Visit Ptuj, Visit Lenart in Visit Ormož. Na aplikacijah so turistične aplikacije teh treh krajev z okolico, ponujajo pa interaktivno sodelovanje ponudnikov in uporabnikov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije