Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
mladi.jpg

STO in Zlati boben odprla Tekmovanje za mlade kreativce

Datum: četrtek, 3. junij, 2021

Slovenska turistična organizacija in Zlati boben vabita kreativce, mlajše od 30 let s celega sveta, da sodelujejo v tekmovanju za najbolj kreativne kratke videe na temo Slovenija, dežela aktivnih počitnic.

 

Zlati Boben, mednarodni festival kreativnosti, že dolgo podpira mlade talente na njihovi poti do uspešne kariere tako s predajanjem znanja, kot tudi organizacijo mednarodnega tekmovanja »Mladih bobnarjev«. Prav zato vabi mlade do 30. leta starosti, da izzovejo svojo kreativnost, prijavijo dela in se letos prvič pomerijo s kolegi s celega sveta. Namen tekmovanja je povečati zavedanje o Sloveniji kot zeleni destinaciji z naravnimi lepotami, ki ponujajo aktivna in unikatna doživetja na prostem. Tekmovalci naj imajo v mislih, da bodo kreativne rešitve uporabljene na kanalih družbenih medijev Feel Slovenia za doseganje specifičnih ciljnih skupin. Končna dela se pričakujejo v obliki kratkega videoposnetka ali serije kratkih videoposnetkov, kar je letošnja novost.

Avtor najboljšega video posnetka ali serije video posnetkov bo prejel nagrado v višini 1.000 EUR ter priložnost za predstavitve zmagovalne ideje na virtualnem odru letošnjega festivala, in sicer v sklopu »Kreativnega pospeševalnika«, ki bo potekal 13. oktobra 2021 in bo v celoti namenjen mladim. Nagrado pa bo prejel na virtualni zaključni prireditvi v petek, 15. oktobra 2021.

Prijavljena dela bo ocenjevala petčlanska mednarodna žirija, ki jo bo vodila Suvi Lähde, izvršna kreativna direktorica pri SEK | del mreže GREY iz Finske. Pridružili se ji bodo Aleksandr Dobrokotov, kreativni direktor pri DADA Agency ter družbeni aktivist iz Rusije, Ana Savšek, vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing pri Slovenski turistični organizaciji, Sergio Spaccavento, glavni kreativni direktor in partner pri agenciji Conversion E3 iz Italije in Barbara Zmrzlikar, vodja sektorja za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte pri Slovenski turistični organizaciji.

Prijave so odprte vse do 1. septembra 2021, prijavnina pa znaša le 25 EUR (brez DDV).

Preberite več o tekmovanju za Mlade Bobnarje.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nova direktorica KUS je Tadeja Pivc Coudyser

nov-kongresni-center-_1.png
sreda, 1. september 2021

S tem tednom ima Kongresni urad Slovenije novo direktorico, Tadejo Pivc Coudyser.

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
torek, 17. avgust 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
sreda, 28. julij 2021

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

letalski_potniki.jpg
torek, 20. julij 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 19. julij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Nova platforma UNWTO Jobs Factory

turist.JPG
petek, 16. julij 2021

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je z namenom pomoči turističnemu gospodarstvu lansirala novo spletno platformo UNWTO Jobs Factory.

Legendarne Plečnikove vizije

plečnik
četrtek, 8. julij 2021

Turizem Ljubljana predstavlja novo igrificirano doživetje Plečnikove vizije, ki s pomočjo mobilne aplikacije Nexto uporabnika popelje na sprehod po neuresničenih delih Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Nova krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Kranjska Gora
ponedeljek, 5. julij 2021

Pretekli teden je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani potekala uradna otvoritev nove krožne turnokolesarske poti Juliana Bike. Pot sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

logarska.jpg
petek, 2. julij 2021

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Pestro poletno dogajanje v Zeliščarskem centru JV Slovenije

Zelišča
četrtek, 1. julij 2021

v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan se obeta pestro poletno dogajanje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije