Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
naprave.jpg

Terapevtski center za hrbtenico v Termah Čatež

Datum: petek, 16. junij, 2017

Dandanes se z bolečinami v predelu hrbtenice srečuje že vsaka druga odrasla oseba. Vzrok je največkrat premalo gibanja, kar vodi do degeneracije globokih notranjih mišic. Te se nahajajo tik ob hrbtenici in pri obremenitvi niso več sposobne stabilizirati posameznih segmentov hrbtenice, kar vodi k njeni destabilizaciji.

Učinkovit terapevtski pristop...

Za pravilno postavitev hrbtenice skrbijo globoko ležeče trebušne in hrbtne mišice (segmentalni stabilizatorji), ki jo stabilizirajo in ščitijo. V Terapevtskem centru za hrbtenico TERME ČATEŽ lahko z individualno vodenim treningom točno teh mišic pozitivno vplivamo na vaše težave. Tovrstna vadba predstavlja vaje z majhnimi obremenitvami, skoraj brez gibanja v sklepih hrbtenice ter pod nadzorom strokovno usposobljenega terapevta.

Krepitev globoko ležečih stabilizacijskih mišic s splošnim treningom ni učinkovita. Ravno nasprotno – z vadbo, pri kateri se aktivirajo (trenirajo) izključno navzven vidne površinske mišice – se vzroki za težave z bolečinami v hrbtenici lahko še povečajo.

... podprt z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji

Najnovejše raziskave rehabilitacije hrbtenice potrjujejo, da mora segmentalna stabilizacija obvezno potekati PRED katero koli drugo obliko vadbe. Za učinkovito odpravo bolečin v hrbtenici poskrbi skrbno pripravljen terapevtski načrt, ki ga individualno sestavlja za to usposobljen terapevt.

TERAPEVTSKI CENTER ZA HRBTENICO v Termah Čatež ponuja najsodobnejšo pomoč za odpravo bolečin v različnih predelih hrbtenice. Ob redni vadbi je rezultat boljšega počutja dolgotrajen.

Več informacij>>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Sejem Alpe-Adria letos junija

Alpe-Adria (14).jpg
sreda, 24. februar 2021

32. sejem Alpe-Adria – sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning bo izveden na Gospodarskem razstavišču v terminu od 3. do 6. junija 2021. 

WiFree Ljubljana

ljubljana_kolesarja.jpeg
petek, 19. februar 2021

Brezžično internetno omrežje WiFree Ljubljana vam omogoča 60 minut brezplačnega dostopa do interneta na dan v ožjem središču mesta. S Turistično kartico Ljubljane lahko prek omrežja WiFree Ljubljana dostopate do interneta za 24 ur.

Borza ITB Berlin letos v digitalni obliki

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
četrtek, 18. februar 2021

Zaradi svetovne epidemije in vseh ukrepov, ki jih države v zvezi z epidemijo sprejemajo, se je ena od največjih svetovnih borz, ITB Berlin, odločila za povsem digitalni format letošnjega dogodka. Digitalna oblika borze, ITB Berlin Now, bo potekala od 9. do 12. marca 2021.

BBC Travel predstavlja zgodbo o Ani Roš

ana_roš
sreda, 17. februar 2021

Eden najbolj vplivnih britanskih medijev BBC je pripravil obširno zgodbo o Ani Roš, od njenih začetkov, naziva najboljše kuharske mojstrice na svetu, do prejema prestižnih Michelinovih zvezdic, opišejo pa tudi slovensko gastronomsko sceno in kulturo, ki premika meje.

Prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

izola_kolesarji.jpg
ponedeljek, 15. februar 2021

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 bo na aplikaciji Rouvy, ki je ena od vodilnih ponudnikov storitev za virtualno sobno kolesarjenje, potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem.

Sodelujte v kvizu in se potegujte za koledar Luke Dončića!

Doncic
petek, 12. februar 2021

Slovenska turistična organizacija tudi letos nadaljuje uspešno sodelovanje z vrhunskim mladim košarkarjem Luko Dončićem, ki ljubiteljem Slovenije in njegovih košarkarskih čarovnij poklanja 45 stenskih koledarjev.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
sreda, 10. februar 2021

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

V letu 2020 skupno 3 milijone prihodov in 9 milijonov prenočitev

Hotel Slon
ponedeljek, 1. februar 2021

V lanskem letu smo v Sloveniji zabeležili dobre 3 milijone turističnih prihodov in nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev; od tega so tuji gostje ustvarili 1,21 milijonov prihodov in 3,35 milijonov prenočitev, domači pa 1,85 milijonov prihodov in 5,85 milijonov turističnih prenočitev.

Sejma IMTM Tel Aviv in ATM Dubai letos v hibridni obliki

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
petek, 29. januar 2021

STO je na poslovnih straneh objavila prijavnici za sejma IMTM Tel Aviv 2021 in ATM Dubai 2021, ki bosta v letošnjem letu potekala tako v živo kot tudi preko spleta.

Predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo in prijavo 5-zvezdičnih doživetij

feel_309835.jpg
sreda, 27. januar 2021

Slovenska turistična organizacija vabi na predstavitev pozivov za leto 2021. Pozivi bodo predstavljeni v četrtek, 28. januarja ob 10. uri preko spletnega orodja Zoom. Predstavitev boste lahko spremljali preko naslednje povezave.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije