Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
turisticno_zavarovanje_majhne_zavar_vsote2.jpg

Turistično zavarovanje: Majhne zavarovalne vsote ostajajo v Sloveniji tradicija

Datum: torek, 22. julij, 2014

Cene turističnih zavarovanj so na prvi pogled dokaj ugodne, sklenitev pa je enostavna – zavarujete se lahko le z nekaj kliki na spletu ali celo s SMS-sporočilom tik preden greste na pot. A splača se preveriti, kaj vam turistično zavarovanje sploh zagotavlja in kakšne so omejitve, poudarjajo na ZPS.

Le z izbiro zavarovanja po meri vaših aktivnosti in počitniške destinacije, boste v primeru težav ustrezno zavarovani.

Turistična zavarovanja ponudniki prodajajo v paketih, kar  pomeni, da se z enim produktom zavarujete za primer bolezni, poškodb in drugih zdravstvenih težav v tujini, hkrati pa lahko paket vključuje tudi zavarovanje prtljage, nezgodno zavarovanje, zavarovanje odgovornosti, zavarovanje pravne zaščite in podobno. Široko kritje se zdi na prvi pogled smiselno, pa je takšno tudi potem, ko preverimo dejansko vsebino ponudbe? "Na ZPS že leta opozarjajo na majhne zavarovalne vsote, ki v primeru takšnih in drugačnih nevšečnosti med počitnicami v tujini ne zagotavljajo zadostnega kritja. Dodatna težava je togost paketov, saj je skoraj nemogoče najti ponudbo, ki vključuje le kritja, ki jih želimo," izpostavlja Mojca Štrucl iz ZPS. 

Tudi dražja zavarovanja ne zagotavljajo dovolj

Turistično zavarovanje za tedenske počitnice v evropskih državah lahko v Sloveniji lahko sklenete že za nekaj manj kot 10 evrov. Ti paketi običajno vključujejo zdravstveno zavarovanje z zavarovalnimi vsotami od 10.000 evrov do 25.000 evrov, nujne zobozdravstvene storitve do 100 evrov in le malo ali sploh nič drugega. Za zavarovanje, pri katerem je zavarovalna vsota za zdravstvene storitve bistveno višja (od 100.000 do 250.000 evrov), boste morali odšteti 20 evrov ali več. Če želite še dodatna zavarovanja (prtljaga, nezgodna, odgovornost, pravna zaščita ...), vam nekateri paketi, ki pa so bistveno dražji (30 evrov in več za tedenske počitnice v evropskih državah), to omogočajo ali pa sploh ne. Tudi najdražji paketi vsebujejo številne omejitve glede zavarovalnih vsot – npr. nujne zobozdravstvene storitve do 300 evrov ali prtljaga do 200 evrov, poudarjajo na ZPS.

Več informacij >>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Novo zvočno interaktivno doživetje Maribora

maribor_vodenje.jpg
sreda, 18. september 2019

Lutkovno gledališče Maribor v sodelovanju s CONA zavodom za procesiranje sodobne umetnosti predstavlja večmedijski performans oz. zvočni sprehod, ki so ga poimenovali Potepini. Program je na voljo tudi v angleškem in nemškem jeziku in je odlična kulturna popestritev v mestu.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli kmalu odprta za obiskovalce

pot med krošnjami
ponedeljek, 16. september 2019

Pot med krošnjami Pohorje, ki se odpira 20. septembra, je prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Projekt je eden izmed treh finalistov Snovalca 2019.

Posebno vrtinčenje v Atlantisu

Wellness Atlantis
četrtek, 5. september 2019

V nedeljo, 8. septembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trs.

V ZOO Ljubljana so obnovili bazen za morske leve

morski lev ZOO
sreda, 4. september 2019

Dolgoletna prebivalca Živalskega vrta Ljubljana, morska leva Kalle in Jip, sta konec avgusta ponovno zaplavala v obnovljenem bazenu.

Zaradi blejskega strateškega foruma bo v začetku naslednjega tedna ponekod občasno oviran promet

bled_otok.jpg
petek, 30. avgust 2019

Med 2. in 3. septembrom 2019 bo na Bledu potekal 14. Strateški forum Bled, mednarodno srečanje predstavnikov več držav članic in nečlanic Evropske
unije, zaradi česar bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan promet.

STO in Zlati boben s tekmovanjem za najbolj kreativni plakat

voda_330633.jpg
torek, 27. avgust 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) in Zlati boben vabita kreativce, mlajše od 30 let iz 57 držav, da sodelujejo v tekmovanju za najbolj kreativni plakat na temo Slovenija, dežela čistih in zdravih voda.

Prenovljena stran destinacije Kočevsko

kocevsko
sreda, 21. avgust 2019

Zavod Kočevsko je lansiral prenovljeno spletno stran destinacije Kočevsko: »Divje. A prijazno«, na kateri je vsem obiskovalcem na voljo množica informacij o ponudbi destinacije.

Učna pot po Veliki planini

velika_planina.jpg
petek, 16. avgust 2019

Na Veliki planini so predstavili učno pot imenovano Po stopinjah pastirjev. Krožna učna pot je sestavljena iz 11-ih tabel, kjer vsaka predstavlja eno od znamenitosti ali posebnosti Velike planine. Table so razporejene po celotnem območju Velike planine v krožni poti, za obisk celotne poti pa obiskovalec potrebuje približno 2 uri in 15 minut.

Tik ob blejskem jezeru odprl vrata Bled Rose hotel

BledRose
sreda, 14. avgust 2019

Nekdanji propadajoči blejski hotel Jelovica tik ob blejskem jezeru je pred kratkim zaživel v novi podobi kot Bled Rose hotel. Gre za novo kakovostno nastanitveno pridobitev Bleda.

Varneje v gore poleti

na_lepse_gore.jpg
torek, 13. avgust 2019

Slovenski alpski svet je zahteven in zahteva odlično pripravljenega posameznika z izkušnjami in znanjem uporabe opreme. Zato je Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravila dvojezično zgibanko z napotki za varnejši obisk gora poleti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije