Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
turisticno_zavarovanje_majhne_zavar_vsote2.jpg

Turistično zavarovanje: Majhne zavarovalne vsote ostajajo v Sloveniji tradicija

Datum: torek, 22. julij, 2014

Cene turističnih zavarovanj so na prvi pogled dokaj ugodne, sklenitev pa je enostavna – zavarujete se lahko le z nekaj kliki na spletu ali celo s SMS-sporočilom tik preden greste na pot. A splača se preveriti, kaj vam turistično zavarovanje sploh zagotavlja in kakšne so omejitve, poudarjajo na ZPS.

Le z izbiro zavarovanja po meri vaših aktivnosti in počitniške destinacije, boste v primeru težav ustrezno zavarovani.

Turistična zavarovanja ponudniki prodajajo v paketih, kar  pomeni, da se z enim produktom zavarujete za primer bolezni, poškodb in drugih zdravstvenih težav v tujini, hkrati pa lahko paket vključuje tudi zavarovanje prtljage, nezgodno zavarovanje, zavarovanje odgovornosti, zavarovanje pravne zaščite in podobno. Široko kritje se zdi na prvi pogled smiselno, pa je takšno tudi potem, ko preverimo dejansko vsebino ponudbe? "Na ZPS že leta opozarjajo na majhne zavarovalne vsote, ki v primeru takšnih in drugačnih nevšečnosti med počitnicami v tujini ne zagotavljajo zadostnega kritja. Dodatna težava je togost paketov, saj je skoraj nemogoče najti ponudbo, ki vključuje le kritja, ki jih želimo," izpostavlja Mojca Štrucl iz ZPS. 

Tudi dražja zavarovanja ne zagotavljajo dovolj

Turistično zavarovanje za tedenske počitnice v evropskih državah lahko v Sloveniji lahko sklenete že za nekaj manj kot 10 evrov. Ti paketi običajno vključujejo zdravstveno zavarovanje z zavarovalnimi vsotami od 10.000 evrov do 25.000 evrov, nujne zobozdravstvene storitve do 100 evrov in le malo ali sploh nič drugega. Za zavarovanje, pri katerem je zavarovalna vsota za zdravstvene storitve bistveno višja (od 100.000 do 250.000 evrov), boste morali odšteti 20 evrov ali več. Če želite še dodatna zavarovanja (prtljaga, nezgodna, odgovornost, pravna zaščita ...), vam nekateri paketi, ki pa so bistveno dražji (30 evrov in več za tedenske počitnice v evropskih državah), to omogočajo ali pa sploh ne. Tudi najdražji paketi vsebujejo številne omejitve glede zavarovalnih vsot – npr. nujne zobozdravstvene storitve do 300 evrov ali prtljaga do 200 evrov, poudarjajo na ZPS.

Več informacij >>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Z znanjem in izkušnjami v gore pozimi

gore
četrtek, 16. januar 2020

Zimskemu obisku gora dajejo pečat nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče in specifične snežne razmere, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.

V prvih enajstih mesecih 15 milijonov turističnih prenočitev

diagram rasti
sreda, 15. januar 2020

Po začasnih podatkih SURS je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2019 v Sloveniji zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov in 15 milijonov prenočitev turistov, kar je 5,3 % več prihodov in 1,3 % več prenočitev kot v istem obdobju prejšnjega leta.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Aktivne novoletne počitnice v Atlantisu

122_atlantis.jpg
sreda, 18. december 2019

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vse štiri dni, priznajo 5% popust.

Na Bledu v prazničnem decembru vozi brezplačni eRudolf

bled_praznicni_sejem.jpg
ponedeljek, 16. december 2019

ERudolf, je električni dostavnik, ki bo med 13. decembom in 5. januarjem brezplačno prevažal potnike na Bledu. Občina Bled s tem projektom vzpodbuja elektromobilnost in sodi med najbolj zelena in trajnostno usmerjena območja v Sloveniji.

Obvestilo o nedelovanju nihalke na Veliko planino

Velika planina
torek, 10. december 2019

Iz Velike planine obveščajo, da bo nihalka do sredine januarja prihodnjega leta zaradi menjave nosilnik vrvi zaprta.

Otvoritev odgovorne trgovine Natura

ecology
torek, 3. december 2019

Združenje Socialna ekonomija Slovenije je odprlo prvo naravno trgovino pod blagovno znamko Kupujem odgovorno v Ljubljani. Zero waste trgovina brez plastične embalaže Natura je vrata odprla 27. novembra.

Otvoritev nove stalne razstave o Francetu Prešernu v Prešernovi rojstni hiši v Vrbi

preseren_celje.jpg
ponedeljek, 2. december 2019

V Gorenjskem muzeju pred obletnico Prešernovega rojstnega dneva odpirajo novo stalno razstavo o Francetu Prešernu.

Dobrodelni SILA bazar

sila.jpg
četrtek, 28. november 2019

Slovensko Mednarodno združenje žensk Ljubljana SILA IWCL letos organizira 26. mednarodni dobrodelni bazar Sila, ki bo ponovno potekal v središču Ljubljane, tokrat 1. decembra v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije