Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
vinograd.png

V Kopru pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij

Datum: četrtek, 10. september, 2020

S koncem avgusta se končuje poletna kampanja deset tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper v jeseni pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij.

Mesto Koper z bogatim zelenim podeželjem, ki ga obdaja, je celoletna aktivna in zelena mediteranska destinacija, ki ponuja raznolika doživetja.

Ker se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper zavedajo, da je za raziskovanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti, potepanje po oljčnikih in vinogradih, odkrivanje nepozabnih razgledov, okušanje odlične lokalne kulinarike in druge aktivnosti teden dni premalo, so oblikovali namige za osem dni nepozabnih doživetij. Tako so oblikovali osem predlogov za aktivno preživljanje prostega časa, ki so zasnovani glede na geografsko območje, vsako doživetje pa poleg znamenitosti in lokalne ponudbe na poti ponuja tudi več možnosti za aktivne turiste in gurmane.

Tako je Potep po Ateninem ščitu osredotočen na ogled največjih mestnih kulturno-zgodovinskih znamenitosti, namig za doživetje Okusi dežele refoška obiskovalce zapelje do Marezig, Manžana, Loparja in Trušk, namig za doživetje V zavetju Šavrinskih gričev omogoča odkrivanje razgibane istrske pokrajine, Po poti najlepših razgledov obiskovalce vodi na raziskovanje krajev, kjer se stikata Istra in Kras, Čari zelene Istre nudijo oddih v naravi, Skrivnosti istrskega kamna in Zgodbe Istre pa pripovedujejo zgodovino in odkrivajo svetovno priznane znamenitosti, medtem ko doživetje Od oljčnikov do reke omogoča odmik v naravo le streljaj od mesta in spoznavanje enogastronomije Istre.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pojasnjujejo, da s kampanjo Osem dni doživetij niso želeli obiskovalcem ponuditi že vnaprej oblikovana in zaokrožena doživetja, temveč so tako obiskovalcem kot nenazadnje tudi tukajšnjim prebivalcem želeli ponuditi različne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Od njih samih pa bo odvisno, ali si bodo ogledali oziroma poskusili vse, kar posamezno doživetje ponuja, ali si bodo oblikovali doživetje po meri.    

Več informacij je na voljo v zloženki, ki jo bodo vsi zainteresirani lahko dobili v TIC Koper in na spletni strani www.visitkoper.si

Skoraj 150 dogodkov in prireditev v sklopu Zdaj je čas. Za poletje v Kopru

Letos poleti se je v destinaciji  Koper odvilo skoraj 150 različnih prireditev. Organizatorji prireditev so se vladnim ukrepom prilagodili z manjšimi dogodki in prireditvami. Ti vas bodo pospremili tudi v jesen.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Kreme za sončenje: cena ne odraža kakovosti

sonce.jpg
sreda, 28. julij 2021

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke: zaščita dobra, vodoodpornost vprašljiva

Zabavne igre za dolge vožnje z otroki

otroci.jpg
ponedeljek, 26. julij 2021

Daljše vožnje z otroki lahko popestrite z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Spodaj nekaj predlogov.

Letališče Ljubljana potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

letalski_potniki.jpg
torek, 20. julij 2021

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

Na zvočno kopel z gongi v Terme Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 19. julij 2021

V Termah Snovik se zavedajo, kako pomembna je vrednota zdravja, še toliko bolj v zadnjem obdobju epidemije. Tako je razvoj novih produktov v eko svetu termalnih užitkov usmerjen v storitve, katerih glavni cilj je sproščanje, dobro počutje, krepitev zdravja in imunskega sistema. Goste želijo izobraziti o pomembnosti skrbi za zdravje in pozitivnih učinkov preko Kneippovih stebrov za zdrav način življenja.  Z mesecem junijem bodo razširili peti Kneippov steber »življenjsko ravnovesje« s sprostitvenimi tehnikami za popolno harmonijo telesa in duha. Pričenjajo z izvajanjem zvočne kopeli z gongi.  

Nova platforma UNWTO Jobs Factory

turist.JPG
petek, 16. julij 2021

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je z namenom pomoči turističnemu gospodarstvu lansirala novo spletno platformo UNWTO Jobs Factory.

Legendarne Plečnikove vizije

plečnik
četrtek, 8. julij 2021

Turizem Ljubljana predstavlja novo igrificirano doživetje Plečnikove vizije, ki s pomočjo mobilne aplikacije Nexto uporabnika popelje na sprehod po neuresničenih delih Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Nova krožna turnokolesarska pot Juliana Bike

Kranjska Gora
ponedeljek, 5. julij 2021

Pretekli teden je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani potekala uradna otvoritev nove krožne turnokolesarske poti Juliana Bike. Pot sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

logarska.jpg
petek, 2. julij 2021

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica so skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočajo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino.

Pestro poletno dogajanje v Zeliščarskem centru JV Slovenije

Zelišča
četrtek, 1. julij 2021

v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan se obeta pestro poletno dogajanje.

Občina Krško podpisala Zeleno zavezo

avtodom
sreda, 30. junij 2021

Občina Krško je bogatejša za novo postajališče za avtodome v bližini stadiona Matije Gubca z dvanajstimi parkirnimi mesti s popolno oskrbo. Župan je podpisal tudi Zeleno zavezo slovenskega turizma, s katero se Občina Krško zavezuje trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije