Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
vinograd.png

V Kopru pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij

Datum: četrtek, 10. september, 2020

S koncem avgusta se končuje poletna kampanja deset tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper v jeseni pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij.

Mesto Koper z bogatim zelenim podeželjem, ki ga obdaja, je celoletna aktivna in zelena mediteranska destinacija, ki ponuja raznolika doživetja.

Ker se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper zavedajo, da je za raziskovanje kulturno-zgodovinskih znamenitosti, potepanje po oljčnikih in vinogradih, odkrivanje nepozabnih razgledov, okušanje odlične lokalne kulinarike in druge aktivnosti teden dni premalo, so oblikovali namige za osem dni nepozabnih doživetij. Tako so oblikovali osem predlogov za aktivno preživljanje prostega časa, ki so zasnovani glede na geografsko območje, vsako doživetje pa poleg znamenitosti in lokalne ponudbe na poti ponuja tudi več možnosti za aktivne turiste in gurmane.

Tako je Potep po Ateninem ščitu osredotočen na ogled največjih mestnih kulturno-zgodovinskih znamenitosti, namig za doživetje Okusi dežele refoška obiskovalce zapelje do Marezig, Manžana, Loparja in Trušk, namig za doživetje V zavetju Šavrinskih gričev omogoča odkrivanje razgibane istrske pokrajine, Po poti najlepših razgledov obiskovalce vodi na raziskovanje krajev, kjer se stikata Istra in Kras, Čari zelene Istre nudijo oddih v naravi, Skrivnosti istrskega kamna in Zgodbe Istre pa pripovedujejo zgodovino in odkrivajo svetovno priznane znamenitosti, medtem ko doživetje Od oljčnikov do reke omogoča odmik v naravo le streljaj od mesta in spoznavanje enogastronomije Istre.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pojasnjujejo, da s kampanjo Osem dni doživetij niso želeli obiskovalcem ponuditi že vnaprej oblikovana in zaokrožena doživetja, temveč so tako obiskovalcem kot nenazadnje tudi tukajšnjim prebivalcem želeli ponuditi različne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Od njih samih pa bo odvisno, ali si bodo ogledali oziroma poskusili vse, kar posamezno doživetje ponuja, ali si bodo oblikovali doživetje po meri.    

Več informacij je na voljo v zloženki, ki jo bodo vsi zainteresirani lahko dobili v TIC Koper in na spletni strani www.visitkoper.si

Skoraj 150 dogodkov in prireditev v sklopu Zdaj je čas. Za poletje v Kopru

Letos poleti se je v destinaciji  Koper odvilo skoraj 150 različnih prireditev. Organizatorji prireditev so se vladnim ukrepom prilagodili z manjšimi dogodki in prireditvami. Ti vas bodo pospremili tudi v jesen.

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Juliana Trail jeseni z novimi etapami

soča
torek, 15. september 2020

V mesecu oktobru bodo uradno odprte štiri nove etape daljinske pohodniške poti Juliana Trail. Na voljo je mobilna aplikacija Juliana Trail.

Razstava ob jezeru: Bled nekoč

bled.jpg
četrtek, 10. september 2020

Ob blejskem jezeru bo vse do 15. septembra postavljena na ogled fotografska razstava Bled nekoč. Niko Mučič iz podjetja CUT Bled in župan Janez Fajfar sta v sodelovanju s Turizmom Bled predstavila podobo Bleda od druge polovice 19. stoletja do 80. let prejšnjega na starodobnih fotografijah.

V Kopru pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij

vinograd.png
četrtek, 10. september 2020

S koncem avgusta se končuje poletna kampanja deset tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper v jeseni pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij.

Hotel Grof Vransko – nova zelena nastanitev v dolini zelenega zlata

hotel grof
sreda, 9. september 2020

Ob lokalno in mednarodno prepoznavnem gostišču v Savinjski dolini se je v mesecu juliju odprl nov 4* hotel Grof. Z zavezanostjo trajnostnemu razvoju je hotel pridobil trajnostni certifikat Zeleni ključ.

STO vabi k prijavi za nove informatorje slovenskega turizma

Logo STO
torek, 8. september 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) išče nove informatorje slovenskega turizma za predstavitev v tujini na sejmih, borzah in drugih predstavitvah. Rok prijave le še do 14. septembra.

Barvita jesen v Termah Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 7. september 2020

Že od 51 € naprej na osebo na dan z vključeno klasično masažo. Številna termalna in aktivna jesenska doživetja v Tuhinjski dolini.

Fotografska razstava Pohodne poti v Ljubljani in Regiji Osrednja Slovenija

pohod_lokve.jpg
torek, 1. september 2020

Ljubljana, očarljiva in živahna slovenska prestolnica, je eno najbolj zelenih mest na svetu. Mreža pohodnih poti se začenja razpredati že v mestnem središču in postaja čedalje gosteje prepredena, ko se pomikamo na njegov rob in dlje, v razgibano zaledje mesta, v »zeleni objem« Ljubljane, regijo Osrednja Slovenija.

15. Blejski strateški forum o izzivih in priložnostih po Covid-19

bled1.jpeg
ponedeljek, 31. avgust 2020

Danes bo Bled prizorišče tradicionalnega dogodka, ki bo tokrat potekal v luči vpliva pandemije koronavirusa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije