Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
Knjige

Velika izmenjava knjig

Datum: četrtek, 8. junij, 2017

Ooooh, knjige iz druge roke... Dišijo po nostalgiji in ne škodujejo okolju. Kaj več bi si še lahko želeli? Izmenjave knjig rešujejo na miljone dreves.

Kdaj: To soboto, 10.6.2017 Kje: Mostovna, Solkan Vstop prost!

 Izmenjave knjig ohranjajo drevesa in rešujejo gozdove. To je le ena izmed mnogih okoljevarstvenih prednosti knjižnih izmenjav, dodamo pa še lahko:

- Zmanjševanje porabe papirja (predvsem strupene izdelave novega);

- Varčevanje z energijo, ki se porabi v procesu produkcije knjig; - Prihranimo z embalažo ter vso energijo in stroški, ki so povezani s tem;

- Prihranimo na gorivu, ki je potrebno za transport novih knjig: od tiskarne do skladišča, potem pa iz skladišča do trgovine itd.;

- Zmanjševanje porabe energije in denarja, ki so potrebni, da se knjig znebimo na odpadu;

- Varčujemo z denarjem

Poleg ekološke plati izmenjave je tu še tista romantična, posuta z nostalgijo in spomini.  Rabljene knjige imajo tisti čudovit vonj. Papir, črnilo in lepilo izpostavljeno svetlobi, toploti in vlagi: nič se ne more primerjati s tem vonjem.

Še nekaj namigov kako se izogniti nakupovanju novih knjig: Poleg izmenjave knjig, pojdite do najbližjega antikvariata z rabljenimi knjigami ali pobrskajte po spletnih straneh, ki ponujajo rabljene knjige:www.bukvarna.net | www.rabljene-knjige.si | www.bolha.com/knjige-revije-stripi ali facebook skupinah kot so: Rabljene Knjige - podarim, kupim, menjam! || RABLJENE KNJIGE { prodam, kupim, podarim } | RABLJENE KNJIGE ZA OTROKE IN ODRASLE || Rabljene-knjige.si in seveda ne pozabite na knjižnice in izposojo knjig!

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Nihalka na Veliko planino začne obratovati danes

velika_planina.jpg
petek, 15. maj 2020

15. maja bo ponovno začela obratovati nihalka na Veliko planino. Tega dne bodo obiskovalci deležni posebne ugodnosti.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

morski lev ZOO
torek, 28. april 2020

ZOO Ljubljana je včeraj ponovno odprl svoja vrata med 9. in 19. uro. Zaposleni in živali se veselijo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled so prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Zaradi državnega odloka, ki omejuje potovanja v druge občine, ga bodo sprva lahko obiskali le občani Mestne občine Ljubljana, vendar le na zunanjih površinah.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

V predprodaji cenejše vozovnice za nihalko na Veliko planino

velika_planina.jpg
ponedeljek, 30. marec 2020

Še nekaj mesecev nas loči do poletne sezone, ko bo planina ponovno zaživela. V družbi Velika planina, d. o. o. so se odločili, da vsem obiskovalcem Velike planine ponudijo možnost nakupa povratnih vozovnic po ugodnejši ceni. Cena vozovnice v preprodaji je le 10 EUR.

Novo družinsko doživetje: Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu

druzina.jpg
četrtek, 26. marec 2020

Med Vrhniko in Logatcem, kjer se proti Zaplani vije najdaljši rimski spomenik v Sloveniji, Ajdovski zid, je Zavod Škrateljc ustvaril novo družinsko doživetje: Smaragdno dogodivščino ob Ajdovskem zidu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije