Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
Atlantis, 29.7_2.JPG

Vodna aerobika v Atlantisu

Datum: sreda, 16. september, 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Privoščite si drugačno vadbo. Skoraj v celoti potopite svoje telo v vodo in v njej, lažje kot kjerkoli drugje, poskrbite za krepitev mišic celega telesa, izboljšajte delovanje srca, ožilja in dihal, popravite telesno držo, omilite bolečine v sklepih, razvijajte ravnotežje in koordinacijo, povečajte vzdržljivost, odpravljajte stres in napetost ter ohranjajte lepo, vitalno telo. Ne glede na vašo starost in športne izkušnje, vodna aerobika, ki jo v Vodnem mestu Atlantis izvajajo strokovno usposobljeni inštruktorji, je zagotovo najboljša vadba za vas in vaše telo.

Vodena vadba v Atlantisu je razdeljena v dve smeri. Aerobna in anaerobna oblika vadbe. Pri obeh sledimo gibalnim zakonitostim gibanja v vodi. Vsaka vadbena enota je sestavljena iz

  • uvoda – postopno dinamično ogrevanje, pripravljanje telesa na nadaljnje višje intenzivnostne napore;
  • glavnega dela – intenzivnejša vadba usmerjena v aerobne ali krepilne (fitness) oblike gibanja;
  • zaključka – postopnega spuščanja srčnega pulza, raztezanja, sproščanja in umirjanja telesa.

Aerobna vadba

Aerobna oblika vadbe ohranja in povečuje vzdržljivostne sposobnosti človeka, ugodno vpliva na kardiovaskularni in dihalni sistem, preprečuje nastajanje bolezni, ki so značilne za hiter in stresni ritem življenja in bolezni, ki se pojavljajo s staranjem.

Vodna aerobika, nekoliko daljša vadbena enota kot klasična vodna aerobika, predstavlja 80–90 minut konstantnega gibanja v 1,35 m globoki vodi. Vključuje se čim večji del celotnega gibalnega aparata, trup, roke, noge. Glasba je vodilo in motivator vadbene enote. Gibanje se izvaja po ritmu glasbe. Prvi del je ponavadi brez vadbenih pripomočkov, po 5-minutni pavzi pa nadaljujemo krepilni del s pripomočki.

Anaerobna vadba

Anaerobna oblika vadbe je namenjena krepitvi posameznih delov telesa (noge, roke, mišice kolčnega predela in ramenskega obroča, hrbet, trebušni del ...) in povečevanju vzdržljivosti v moči. To pomeni, da so ciklizacije dela, gibanja krajše in večkrat ponovljene, vmesni del pa so neaktivne ali aktivne krajše pavze. Podobna je fitnes vadbi, le da je prenesena v vodo. Upor vode in hitrost gibanja določata obremenitev mišic. Za še dodatno obremenjevanje gibanja pa dodajamo najrazličnejše, namensko izbrane vadbene pripomočke.

Več informacij>>

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi Slovenskega Turizma (DST) 2020

dst_fijet.jpg
petek, 18. september 2020

12. in 13. oktobra bodo potekali deveti Dnevi slovenskega turizma. Prilagojeno situaciji bodo načrt turizma v času Covid-19 in po njem gradili tako v živo, kot preko spleta.

Vodna aerobika v Atlantisu

Atlantis, 29.7_2.JPG
sreda, 16. september 2020

Namesto na suhem lahko svoje telo razgibate, oblikujete in sprostite v vodi ob vodni aerobiki. Izvajanje gimnastičnih vaj je prilagojeno zakonitostim vode in gibanja v njej, učinki ter cilji pa so hitreje dosegljivi kot pri identični vadbi na suhem.

Juliana Trail jeseni z novimi etapami

soča
torek, 15. september 2020

V mesecu oktobru bodo uradno odprte štiri nove etape daljinske pohodniške poti Juliana Trail. Na voljo je mobilna aplikacija Juliana Trail.

Razstava ob jezeru: Bled nekoč

bled.jpg
četrtek, 10. september 2020

Ob blejskem jezeru bo vse do 15. septembra postavljena na ogled fotografska razstava Bled nekoč. Niko Mučič iz podjetja CUT Bled in župan Janez Fajfar sta v sodelovanju s Turizmom Bled predstavila podobo Bleda od druge polovice 19. stoletja do 80. let prejšnjega na starodobnih fotografijah.

V Kopru pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij

vinograd.png
četrtek, 10. september 2020

S koncem avgusta se končuje poletna kampanja deset tednov doživetij v Kopru. V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper pa so za odkrivanje lepot in vsebin destinacije Koper v jeseni pripravili namige za osem dni nepozabnih doživetij.

Hotel Grof Vransko – nova zelena nastanitev v dolini zelenega zlata

hotel grof
sreda, 9. september 2020

Ob lokalno in mednarodno prepoznavnem gostišču v Savinjski dolini se je v mesecu juliju odprl nov 4* hotel Grof. Z zavezanostjo trajnostnemu razvoju je hotel pridobil trajnostni certifikat Zeleni ključ.

STO vabi k prijavi za nove informatorje slovenskega turizma

Logo STO
torek, 8. september 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) išče nove informatorje slovenskega turizma za predstavitev v tujini na sejmih, borzah in drugih predstavitvah. Rok prijave le še do 14. septembra.

Barvita jesen v Termah Snovik

snovik_pomlad.jpg
ponedeljek, 7. september 2020

Že od 51 € naprej na osebo na dan z vključeno klasično masažo. Številna termalna in aktivna jesenska doživetja v Tuhinjski dolini.

Fotografska razstava Pohodne poti v Ljubljani in Regiji Osrednja Slovenija

pohod_lokve.jpg
torek, 1. september 2020

Ljubljana, očarljiva in živahna slovenska prestolnica, je eno najbolj zelenih mest na svetu. Mreža pohodnih poti se začenja razpredati že v mestnem središču in postaja čedalje gosteje prepredena, ko se pomikamo na njegov rob in dlje, v razgibano zaledje mesta, v »zeleni objem« Ljubljane, regijo Osrednja Slovenija.

15. Blejski strateški forum o izzivih in priložnostih po Covid-19

bled1.jpeg
ponedeljek, 31. avgust 2020

Danes bo Bled prizorišče tradicionalnega dogodka, ki bo tokrat potekal v luči vpliva pandemije koronavirusa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije