Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Začetek izbora "Naj kamp 2011"

Datum: petek, 1. julij, 2011
S 1. julijem se pričenja izbor »Naj kamp 2011«, ki bo letos potekal prvič. Glasovanje bo potekalo vse do sredine septembra, najbolj priljubljeni kampi pa bodo priznanja prejeli na prvi dan sejma 9. Festival kamping, karavaning & outdoor, ki bo potekal od 22. do 25. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Radijska oddaja »Dobro jutro, Slovenija« in turistično informativni portal www.dj-slovenija.si sta z izbori »Naj« (kopališče, smučišče, wellness,…) stalnica slovenskega turizma že več kot dve desetletji. Glede na dejstvo, da smo Slovenci tudi eni najbolj navdušenih kampistov v Evropi,  so se v uredništvu povezali s strokovnjaki iz revije Avto-Dom in spletnim portalom www.avtokampi.si  ter zasnovali še akcijo »Naj kamp« in z njo prvič prestopili meje Slovenije.

Večina slovenskih kampistov namreč letuje na Hrvaškem, zato izbor »Naj kamp 2011« poleg domačih obsega tudi hrvaške kampe. Skupaj je 259 kampov iz obeh držav razdeljenih v devet kategorij, v katerih lahko obiskovalci izberejo po enega najljubšega. Slovenski kampi so razdeljeni na manjše in večje, mnogo številnejše hrvaške kampe pa najdemo v sedmih kategorijah. Posebej so nanizani nudistični kampi, manjši in večji kampi pa so razdeljeni na tri območja: Istra, Kvarner in Dalmacija.

Doslej so kampe iz Slovenije in Hrvaške ocenjevali predvsem vodilni evropski vodniki in strokovne institucije. Z izborom Naj kamp pa bodo do besede prišli še neposredni uporabniki iz Slovenije, ki v hrvaških kampih ustvarijo kar petino prenočitev in so za nemškimi gosti na drugem mestu. Tudi v slovenskih kampih, sploh termalnih, domači gostje predstavljajo vse bolj pomemben delež nočitev.

Z akcijo bodo upravljavci dobili neposredno oceno svojega dela in konkretne predloge za izboljšave, uporabniki pa obilico uporabnih informacij, kam jo mahniti na potep ali dopust.

Izbor najbolj priljubljenih slovenskih in hrvaških kampov za sezono 2011 se začenja 1. julija in bo potekal do sredine septembra. Na spletnem portalu www.dj-slovenija.si ga bodo spremljale predstavitve in novice iz posameznih kampov. »Naj kampe« v navedenih devetih kategorijah bodo izbrali obiskovalci, ki se bodo z glasovanjem vsak teden potegovali tudi za privlačne nagrade. Glavna nagrada ob koncu akcije bo enotedenski najem prestižnega integriranega avtodoma za krompirjeve počitnice 2011!Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Krmilo portoroške Turistice prevzela dr. Marijana Sikošek

Turistica
torek, 2. junij 2020

Fakulteta za turistične študije - Turistica, Univerze na Primorskem, ima od prvega junija dalje novo dekanjo, doc. dr. Marijano Sikošek. Dekanske časti in dolžnosti bo zaradi aktualnih razmer, povezanih z epidemijo, od dosedanjega dekana, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, prevzela v ožjem krogu vodstva univerze.

Ponovno odprtje Postojnske jame in Predjamskega gradu

postojnska.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

S 1. junijem se za obiskovalce ponovno odpira Predjamski grad, s 3. junijem Postojnska jama, v Parku Postojnska jama pa bodo v naslednjem tednu predstavili tudi zadnje investicije v prenovitev Promenade slavnih in B dela kultnega Hotela Jama.

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

feel_309835.jpg
petek, 29. maj 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
torek, 26. maj 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Air France bo junija ponovno letel iz Ljubljane

letalo.jpg
petek, 22. maj 2020

Letalska družba Air France z zadnjim tednom junija načrtuje ponovno vzpostavitev letov z ljubljanskega letališča. V Pariz bo z Letališča Jožeta Pučnika dvakrat na teden letelo letalo Embraer 190. Pri Air France varnost potnikov in letalskega osebja postavljajo na prvo mesto, zato bodo zanjo poskrbeli s sprejetimi strogimi zaščitnimi ukrepi.

Trio kraških znamenitosti z novimi ugodnostmi za obiskovalce

skocjanske_jame.jpg
sreda, 20. maj 2020

Turistični ponudniki s kraškega območja; Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine bodo svoje sodelovanje pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti v kriznem obdobju še nadgradili.

Nihalka na Veliko planino začne obratovati danes

velika_planina.jpg
petek, 15. maj 2020

15. maja bo ponovno začela obratovati nihalka na Veliko planino. Tega dne bodo obiskovalci deležni posebne ugodnosti.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

morski lev ZOO
torek, 28. april 2020

ZOO Ljubljana je včeraj ponovno odprl svoja vrata med 9. in 19. uro. Zaposleni in živali se veselijo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled so prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Zaradi državnega odloka, ki omejuje potovanja v druge občine, ga bodo sprva lahko obiskali le občani Mestne občine Ljubljana, vendar le na zunanjih površinah.

Odpoved Slovenske turistične borze 2020

siw_kg.jpg
ponedeljek, 6. april 2020

Glede na trenutno situacijo v svetu in v Evropi je izvedba letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu od 14. do 16. maj 2020, odpovedana.

V predprodaji cenejše vozovnice za nihalko na Veliko planino

velika_planina.jpg
ponedeljek, 30. marec 2020

Še nekaj mesecev nas loči do poletne sezone, ko bo planina ponovno zaživela. V družbi Velika planina, d. o. o. so se odločili, da vsem obiskovalcem Velike planine ponudijo možnost nakupa povratnih vozovnic po ugodnejši ceni. Cena vozovnice v preprodaji je le 10 EUR.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije