Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Začetek izbora "Naj kamp 2011"

Datum: petek, 1. julij, 2011
S 1. julijem se pričenja izbor »Naj kamp 2011«, ki bo letos potekal prvič. Glasovanje bo potekalo vse do sredine septembra, najbolj priljubljeni kampi pa bodo priznanja prejeli na prvi dan sejma 9. Festival kamping, karavaning & outdoor, ki bo potekal od 22. do 25. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Radijska oddaja »Dobro jutro, Slovenija« in turistično informativni portal www.dj-slovenija.si sta z izbori »Naj« (kopališče, smučišče, wellness,…) stalnica slovenskega turizma že več kot dve desetletji. Glede na dejstvo, da smo Slovenci tudi eni najbolj navdušenih kampistov v Evropi,  so se v uredništvu povezali s strokovnjaki iz revije Avto-Dom in spletnim portalom www.avtokampi.si  ter zasnovali še akcijo »Naj kamp« in z njo prvič prestopili meje Slovenije.

Večina slovenskih kampistov namreč letuje na Hrvaškem, zato izbor »Naj kamp 2011« poleg domačih obsega tudi hrvaške kampe. Skupaj je 259 kampov iz obeh držav razdeljenih v devet kategorij, v katerih lahko obiskovalci izberejo po enega najljubšega. Slovenski kampi so razdeljeni na manjše in večje, mnogo številnejše hrvaške kampe pa najdemo v sedmih kategorijah. Posebej so nanizani nudistični kampi, manjši in večji kampi pa so razdeljeni na tri območja: Istra, Kvarner in Dalmacija.

Doslej so kampe iz Slovenije in Hrvaške ocenjevali predvsem vodilni evropski vodniki in strokovne institucije. Z izborom Naj kamp pa bodo do besede prišli še neposredni uporabniki iz Slovenije, ki v hrvaških kampih ustvarijo kar petino prenočitev in so za nemškimi gosti na drugem mestu. Tudi v slovenskih kampih, sploh termalnih, domači gostje predstavljajo vse bolj pomemben delež nočitev.

Z akcijo bodo upravljavci dobili neposredno oceno svojega dela in konkretne predloge za izboljšave, uporabniki pa obilico uporabnih informacij, kam jo mahniti na potep ali dopust.

Izbor najbolj priljubljenih slovenskih in hrvaških kampov za sezono 2011 se začenja 1. julija in bo potekal do sredine septembra. Na spletnem portalu www.dj-slovenija.si ga bodo spremljale predstavitve in novice iz posameznih kampov. »Naj kampe« v navedenih devetih kategorijah bodo izbrali obiskovalci, ki se bodo z glasovanjem vsak teden potegovali tudi za privlačne nagrade. Glavna nagrada ob koncu akcije bo enotedenski najem prestižnega integriranega avtodoma za krompirjeve počitnice 2011!Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Spremenjen delovni čas v Atlantisu

Wellness Atlantis
sreda, 21. oktober 2020

Zaradi uvedbe policijske ure, bo do nadaljnega Vodno mesto Atlantis obratoval do 20. ure.

Spletna stran visitcelje.eu nominirana za prestižno nagrado

Celje VR
torek, 20. oktober 2020

Spletna stran Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje visitcelje.eu je nominirana za eno najbolj prestižnih nagrad na svetu na področju spletnih mest – Awwwards.

Dnevi slovenskega turizma letos decembra

DST2013.jpg
petek, 16. oktober 2020

Znan je novi datum Dnevov slovenskega turizma, plenarni del bo potekal 8. decembra, 67. Gostinsko turistični zbor pa 7. in 8. decembra. V razmeram prilagojenem hibridnem formatu se bomo soočili z izzivi, ki jih je prineslo leto 2020.

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov

koncert.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

Nova Knjiga Slovenija, 1000 razlogov za dopust doma

kranjska_gora_krompirjeve.jpg
torek, 13. oktober 2020

Pri mednarodni založbi The Slovenia so pripravili prav posebno izdajo knjige The Slovenia Book, posvečeno slovenskemu turizmu v obdobju med epidemijo koronavirusa in po njej. Knjiga je namenjena domačim slovenskim gostom in bo tako prvič na voljo v slovenščini.

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

ruska_kapelica.JPG
sreda, 7. oktober 2020

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Dežela savn VM Atlantis se vrača z otvoritveno akcijo 1=2!

Wellness Atlantis
sreda, 7. oktober 2020

Savne za dva po ceni za enega! Atlantisova dežela savn se vrača z otvoritveno akcijo 1=2! Dežela savn v Vodnem mestu Atlantis ponovno odpira svoja vrata 10. oktobra! Ob ponovnem odprtju so pripravili vročo ponudbo - kot naročeno za prihajajoče hladnejše dneve: Savne za dva po ceni za enega!

Začasna preusmeritev prometa na ljubljanskem letališču

letalski_potniki.jpg
ponedeljek, 5. oktober 2020

Od ponedeljka, 5. oktobra, bo začasno spremenjen dostop do potniškega terminala in ostalih spremljajočih objektov na ljubljanskem letališču. Prometna ureditev je del gradnje novega potniškega terminala, ki je v polnem teku.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Ana Roš na 18. mestu najboljših chefov v letu 2020

ana_roš
četrtek, 1. oktober 2020

Letos je razglasitev 100 najboljših chefov na svetu potekala virtualno. Ana Roš, dobitnica kar dveh Michelinovih zvezdic, je na prestižnem seznamu The Best Chef Awards 2020 zasedla 18. mesto.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije