Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
feel_309835.jpg

Že 200.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram @feelslovenia

Datum: petek, 29. maj, 2020

Instagram profil @feelslovenia, ki je bil kreiran v letu 2012je v maju 2020 presegel zavidljivo mejo: sledi nam že več kot 200.000 uporabnikov. 

Profil IG Feel Slovenija pričara občutke; Slovenijo ves čas pristno predstavlja kot zeleno, raznoliko, kulturno bogato ter geografsko edinstveno. Vsebine podajamo v skladu z vsemi tehničnimi možnostmi platforme ter sodobnimi trendi na področju digitalnega komuniciranja v turizmu in tudi v splošnem pogledu. Oblike STO komuniciranja na Instagramu vključujejo objave na t.i. “feedu” - objave na mreži, Story segmentu (ki se zbirajo pod rubriko highlights), videoposnetke v živo ter Instagram TV - IGTV.

S konsistentnimi objavami, avtentičnimi vsebinami in emocionalno noto ter uporabo visoko-kakovostnih foto in video vsebin so naši ključni cilji povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije pod znamko I Feel Slovenia, trajnostna rast s krepitvijo prihodov in prenočitev čez vse leto, inspiracija za obisk manj znanih krajev Slovenije, geografska razpršitev tokov turistov po vsej Sloveniji ter krepitev dvosmerne komunikacije med uporabniki družbenih omrežij in znamko.

Z zgodbami ustvarjamo vizualno dovršeno, unikatno ter osebno pripoved; pred uporabnika postavljamo dogajanje v prostoru, kot bi ga doživljal sam. S tem spodbudimo gledalčevo pozornost do te mere, da se aktivneje vključi v zgodbo in odreagira. 

Najštevilčnejša skupina sledilcev prihaja iz Slovenije, sledijo Italija, ZDA, Nemčija in Madžarska.

Instagram z vizualno privlačno vsebino prikazuje najboljše, kar Slovenija nudi. S sliko, kot tudi z besedo. Spodbujamo kreativnost in pozivamo k deljenju fotografij uporabnikov individualnih izkušenj z obiska po vsej Sloveniji, preko hashtaga #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija.

Nfestivalu The Golden City Gate, ki že 20. leto podeljuje nagrade za odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih orodij v turizmu smo v letu 2020 s strani mednarodne žirije prejeli srebrno priznanje  za Instagram profil feelslovenia, v letu 2019 pa zlato priznanje za komunikacijo Instagram Stories na istem profilu. 

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Ponovno vzpostavljena letalska povezava Turkish Airlines med Ljubljano in Istanbulom

letalo.jpg
torek, 7. julij 2020

Turkish Airlines je s 1. julijem, po več kot treh mesecih, ponovno začel z operacijami letenja na Letališče Jožeta Pučnika v Ljubljani. Na začetku, predvidoma v juliju in avgustu, bo Ljubljano in Slovenijo povezoval s štirimi leti tedensko.

1 vstopnica za 11 muzejev in galerij

Narodna galerija
sreda, 1. julij 2020

Zdaj je čas za svetovne znamenitosti doma! Mednarodni grafični likovni center, Moderna galerija, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej in Slovenski šolski muzej so iz svojih zbirk izpostavili po enega glavnega protagonista svetovnega slovesa. Letošnje poletje si jih vse lahko ogledate za enotno, cenovno dostopno ceno 8,00 evrov za individualno ter 16,00 evrov za družinsko vstopnico. Akcija velja od 1. julija do 30. avgusta.

Active Koper znova odpira vrata

active koper
sreda, 1. julij 2020

Od danes dalje bo ljubiteljem morja in aktivnega preživljanja prostega časa v Žusterni ponovno na voljo pestra izbira vodnih športov in ostalih aktivnosti v sklopu parka vodnih športov Active Koper.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Uspešna doselitev barjanskega okarčka, ene najbolj ogroženih vrst metuljev v Evropi

okarček
torek, 30. junij 2020

V okviru projekta PoLJUBA, katerega osrednji cilj je obnovitev in ohranjanje mokrotnih travnikov na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje, je dr. Tatjani Čelik iz Biološkega inštituta Jovana Hadžija ZRC SAZU uspel izreden dosežek – uspešna gojitev in prenos več kot 120 osebkov barjanskega okarčka v Naravni rezervat Iški morost, kjer vesta zadnjih deset let ni bila več opažena.

Kopalne vode na Blejskem jezeru so že vrsto let odlične

sprehod_bled.jpg
ponedeljek, 29. junij 2020

Monitoring kopalnih vooda je namenjen predvsem zdravstveni zaščiti kopalcev v času kopalne sezone. Kopalne vode se na Bledu že vrsto let uvrščajo med odlične, kar pomeni da na nobeni od lokacij tudi v času največjih obremenitev ni prisotnih bakterij, ki so edini pokazatelj onesnaženja s fekalijami.

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni prestavljeno na 2022

baloni_ptuj.jpg
petek, 26. junij 2020

Organizacijski odbor Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni je sprejel odločitev, da se zaradi trenutnih razmer svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, predvideno za letošnji september, prestavi na leto 2022.

Poletna kartica Julijske Alpe: Bled

bled1.jpeg
ponedeljek, 22. junij 2020

Turizem Bled je tudi v letošnjem poletju izdal kartico gosta Julijske Alpe: Bled, katera je letos osredotočena na ugodnosti, ki jih gost dobi, če je na Bledu vsaj dve noči.

Izmenjevalnica športne opreme v Slovenskem planinskem muzeju

Planinski muzej
petek, 19. junij 2020

Zgodovinska oprema sodi v muzej, nepoškodovana in čista pa na izmenjevalnico! Vabimo vas, da podarite ali zamenjate športno opremo, ki je ne potrebujete več.

Modre zastave letos 13 naravnim kopališčem in marinam

Modra zastava
četrtek, 18. junij 2020

Okoljski znak modra zastava je letos prejelo 13 naravnih kopališč in marin. Ta okoljski znak, ki je v Sloveniji prisoten 26 let, je odslej vključen v Zeleno shemo slovenskega turizma kot trajnostni znak, ki je osnova za pridobitev znaka Green Beach.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije