Koroška

Dogodki:

lolipop

Festival Lolipop 2017

Datum: ponedeljek, 21. avgust, 2017

Tradicionalni mednarodni poletni glasbeno-kulturno-športni festival Lolipop, namenjen vsem mladim in mladim po srcu bo potekal med 25. in 27. avgustom 2017 v Radljah ob Dravi.

 

Festival Lolipop bo v športnem parku v Radljah ob Dravi združil številne o obiskovalce iz Slovenije in tujine, ki bodo preživelo nekaj dni ob glasbi, z bogatim kulturnim programom, številnimi športnimi aktivnostmi in delavnicami na temo progresivnih tem, aktivnega državljanstva ter javnega nastopanja. Nastopili bosta tudi glasbeni skupini Rolling Train in Dej še'n litro.

V soboto, 26. avgusta, bodo mlade obiskovalce pozdravili tudi predsednik SD in podpredsednik vlade, Dejan Židan in ministrici Anja Kopač Mrak in Andreja Katič ter podpredsednica SD in evropska poslanka S&D Tanja Fajon, ki bodo Festival Lolipop obiskali ob 17. uri, kjer bodo z obiskovalci spregovorili tudi o trenutni politični situaciji v Sloveniji, pomembnosti politične participacije mladih in o prihodnosti progresivnih političnih organizacij.

Predsednik Mladega foruma SD Žiga Štajnbaher pred festival v svojem vabilu obiskovalcev poudarja, da je politična participacija je za mlajšo generacijo izjemno pomembna. ''Politična participacija ni zgolj obisk volitev temveč tudi kritična debata s prijatelji in tovariši, izražanje in sporočanje političnih mnenj in osvajanje novih znanj. S Festivalom Lolipop v Mladem forumu dokazujemo, da je politična participacija lahko tudi zabavna,'' sporoča Štajnbaher.

Dogajanje v zvezi s Festivalom Lolipop 2017 lahko spremljate tudi preko Facebook strani www.facebook.com/Lolipop2017, kjer je objavljen podrobnejši program dogajanja.

Prijave so možne preko spletnega obrazca dostopnega na http://skrci.me/y153P.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije