Koroška

Dogodki:

kulinarika.jpeg

Teden restavracij bo v juniju

Kdaj: petek, 12. junij 2020 - nedelja, 21. junij 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Letošnji poudarek Tedna restavracij je povezovanje preteklosti in sodobnosti. Vsako leto Teden restavracij poudari nov element, ki je pomemben za vrhunsko doživetje kulinarike v gostinstvu, a ohranja vse dosedanje. S tem Teden restavracij dviguje kakovostno raven v najboljših slovenskih restavracijah in gostilnah.

Pomladni Teden restavracij 2020 se bo odvijal med 12. in 21. junijem, rezervacije za Teden restavracij  bomo možne od 1. junija. Cena menijev bo ostala 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije (3 in 4 srčki), kjer bo cena posebnega menija 25 evrov.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni - 19 oziroma 25 evrov. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. V letu 2019 je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo že več kot 90 tisoč gostov.

Spremljajte tudi uradno spletno stran na povezavi.

Vir: vivi.si

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije