Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
kranj.jpg

Aktivne počitnice na Letnem kopališču Kranj

Datum: torek, 2. julij, 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto odpravila raziskat ponudbo Letnega kopališča Kranj, ki je v privih poletnih dneh na široko odprl svoja vrata. Omenjeno kopališče je idealno za treninge najboljših slovenskih plavalcev, pa tudi za rekreativce, mlade in najmlajše. 

Rekreacija za vse okuse

Letno kopališče Kranj sodi med nadvse prijetne kraje, kjer so dobrodošli obiskovalci z različnimi interesi. Na kranjskem kopališču pač vsi najdejo nekaj zase. Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj. Kot je ekipi povedal Matija Bežek, vodja športnih programov na Zavodu za šport Kranj, dnevno skrbijo za različne animacije.

Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj.

»Spremljevalni program je na sporedu vsak dan od 16 do 18 ure, vabljeni pa so udeleženci vseh starosti in spretnosti. Izbor iger namreč prilagajamo prijavljenim udeležencem,« je pojasnil in dodal, da je poskrbljeno tudi za rekreativce, ki si želijo resnejšega plavanja. Ti pridejo na svoj račun proti večeru, ko se živ-žav malo poleže in v bazenu je več prostora za plavalce. Tudi za lačne in žejne na kopališču dobro poskrbijo, saj sta na voljo dva lokala, kjer s prigrizki, sladoledi in pestro ponudbo pijač zadovoljijo vse okuse.

Cene kopanja so sorazmerno ugodne, saj že vrsto let ostajajo nespremenjene. Cena dnevne vstopnice je 5 evrov, otroške 3, družinske pa 9 evrov.

Aktivne počitnice na 101 način

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti. »Naš dan se začne z zajtrkom, sledi šola trampolina, nato ohladitev v bazenu, šola plavanja, kosilo in za tem ustvarjalne delavnice. Slednje so tematsko obarvane in so v znamenju gusarjev, indijancev, cirkuških vragolij. Glavna novost letošnje sezone bo teden taborniških veščin, kjer se bodo otroci naučili poslušati naravo in živeti z njo,« je dejala Urša Mihelič, predsednica Športnega društva Migimal.

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti.

Tadej Peranovič, trener vaterpolo kluba Triglav Kranj, pa je ekipi zaupal, da se je med počitnicami možno naučiti tudi igranja vaterpola. »Na bazen vabimo vse mlade, da se priključijo vadbi na kranjskem bazenu. Ta poteka od 9 do 11ih. V juliju imamo pripravljene posebne programe za mlade vaterpoliste, ki jo bomo popestrili z vsebinami izven bazena in s tem poskrbeli, da jim bodo počitnice ostale v nepozabnem spominu. Vadba se bo nadaljevala tudi v avgustu, ko bomo organizirali tudi tekmovanja za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili v veščinah vaterpola na manjših igriščih s prilagojenimi pravili,« je povedal Peranovič.

Ob bazenu je ekipa naletela tudi na Emila Tahiroviča, izvrstnega plavalca, ki je zagotovil, da njegovih rezultatov ne bi bilo, če ne bi bilo tako dobrih pogojev za trening, kot jih ponuja kopališče Kranj. »Danes sem v vlogi učitelja pri Pepetu, kjer organiziramo Počitnice s Pepetom. Tu nudimo otrokom učenje plavanja, imajo pa možnost tudi tematskih delavnic in športnih dejavnosti. Letos je novost preživljanje časa z znanimi vrhunskimi športniki; npr. Jakov Fak, Peter Prevc, Robert Kranjec,…kar je za otroke zelo zanimivo,« je še povedal Tahirovič.

Vse informacije najdete na spletni strani www.sola-pepe.si.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije