Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

Aqua Roma - vodni užitki v oazi neokrnjene narave

Datum: četrtek, 15. julij, 2010

Vroči poletni dnevi so kot nalašč za uživanje ob kakšnem bazenu, ki v teh dneh ponuja idealno rešitev za osvežitev in prijeten dan. Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je minulo soboto odpravila na kopališče Aqua Roma v Rimskih Toplicah, kjer je uživala v neokrnjeni naravi in naravni termalni vodi.

Kopanje s tradicijo

V tamkajšnjih toplicah so iskali zdravje že v času Rimljanov, blagodejnost in zdravilnost termalne vode, ki izvira pod Stražnikom, pa vse do danes tja privablja številne goste od blizu in daleč.

Kot je naši ekipi povedal Gregor Zavšek, vodja kopališča, lahko kopalci pri njih uživajo v treh zunanjih termalnih bazenih; bazen z vodnimi efekti in igrali je namenjen najmlajšim, rekreacijski bazen z dvema toboganoma in velik plavalni bazen, pa sta namenjena tako mlajšim kot tudi starejšim plavalcem. »Poleg kopanja v naravni termalni vodi, ki ima temperaturo 32 stopinj, ponujamo tudi zabavo za najmlajše na trampolinih, igranje odbojke na mivki, rusko kegljanje in balinanje. Po kopanju pa se naši gostje lahko odpravijo na sprehod ali kolesarski izlet do okoliških hribov Lisce, Šmohorja, Stražnika, Kopitnika ali Mrzlice. Poleg tega pa je v neposredni bližini, v Senožetah, na ogled tudi Aškerčeva domačija - v muzej preurejena rojstna hiša Antona Aškerca« je še dodal Zavšek.

Nov, sodoben hotel

V Aqua Romi pa se ne kopajo le domačini. »Gostje k nam prihajajo tudi iz tujine. Privabimo jih s posebno dobro ponudbo, s katero  so zadovoljni in zato se radi vračajo. Kraj je odmaknjen od industrije in hrupa, urejene sprehajalne poti pa vabijo k aktivnemu počitku in sprostitvi,« je ekipi zaupal Zavšek in dodal da so letos ponudbo še razširili, saj so zgradili hotel s tremi zvezdicami v katerem je 21 sodobno opremljenih klimatiziranih sob.

Podrobnosti na www.aquaroma.si !


Pripravila:
Darja LegatKako do Aqua Rome? Zemljevid    


Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije