Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
tobogan.jpg

Celjsko morje na letnem kopališču Celje

Datum: torek, 3. julij, 2012

V iskanju hitre osvežitve, ki je praktično na dosegu nog v nekaj minutah od mestnega središča, ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” ni imela velikih težav. Eno takšnih kopališč, ki v vročih, poletnih dneh pridejo še kako prav tudi tistim, ki so v službi ali pa ne grejo na dopust, je brez dvoma Letno kopališče Celje. Ugodne cene vstopnic, ogrevana bazenska voda, počitniški programi za otroke, odbojka na mivki ... no, o vsem tem več v tokratni reportaži v okviru izbora “Naj kopališče 2012”.

Kopanje po lanskih cenah

V Celju se je letos mogoče kopati po lanskih cenah. To pomeni, da se lahko odrasli cel dan kopajo že od 5, otroci pa od 3,5 evrov dalje. Novost so paketne vstopnice (do 50 vstopov), ki nadomeščajo nekdanje sezonske vstopnice.

Letno kopališče Celje sodi med kopališča, ki so bila v izboru za »Naj kopališča« že večkrat nagrajena. Tudi letos že pridno zbirajo glasove, še bolj pridno pa vsak dan skrbijo za številne obiskovalce. Teh je v zadnjih dneh res veliko, saj temperature vsak dan vztrajno preskočijo mejo 30 stopinj celzija. Letno kopališče Celje je letos svoja vrata odprlo na začetku junija in vse od takrat so vrata na široko odprta. “Smo pravo mestno kopališče. Kot nalašč za tiste, ki si po službi zaželijo plavanja in uživanja v vodi, kot za tiste, ki tudi v najbolj vročih dneh ostanejo v mestu. Seveda so tu še mladi, počitnikarji. Mnogi so naši vsakodnevni gostje,” je o Letnem kopališču Celje povedala Maja Voglar iz zavoda ZPO, ki upravlja z omenjenim kopališčem. Glavna prednost kopališča je lokacija, nahaja se namreč nedaleč od mestnega jedra, ob zelo priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji. Poleg tega pa je zagotovo prednost tudi možnost brezplačnega parkiranja in ugodne cene vstopnic. “V Celju se je letos mogoče kopati po lanskih cenah. To pomeni, da se lahko odrasli cel dan kopajo že od 5, otroci pa od 3,5 evrov dalje. Letošnja novost so paketne vstopnice (do 50 vstopov), ki nadomeščajo nekdanje sezonske vstopnice,” je še dejala Voglarjeva.

Celjsko morje ima tudi 30 stopinj celzija

Temperatura vode v velikem bazenu je 27, v manjših bazenih pa 30 stopinj celzija. Tobogani, vodne drče in aquagan so na voljo brezplačno.

Upravnik Letnega kopališča Celje, Aleš Jašarevič se rad pošali, da ima knežje mesto svoje, celjsko morje. Bazenski kompleks ima bazene tako za odrasle, rekreativne plavalce, kot tudi otroško plažo z bazeni, manjšimi toboganimi in vodnimi atrakcijami. “Temperatura vode v velikem bazenu je 27, v manjših bazenih pa 30 stopinj celzija. Tobogani, vodne drče in aquagan so na voljo brezplačno. Športne aktivnosti so na voljo tudi izven bazena, in sicer na igrišču za odbojko na mivki ter igrišču za košarko,” je pojasnil Jašarevič ter hkrati povabil otroke na počitnice na bazenu. Že peto leto zapored so v Plavalni šoli Celje pripravili celodnevno varstvo otrok s šolo plavanja, ustvarjalnimi delavnicami in prehrano. Varstvo traja od zjutraj, 7.15 do 15. 30 ure. Ob vikendih so animacijskih programov z nagradnimi igrami deležni vsi obiskovalci kopališča. Slednje je od 1. julija vsak dan odprto od 9. do 19. oziroma 20. ure.

Pripravila:
Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije