Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
moravske_panorama.jpeg

Edinstvenost črnega zlata v Termah 3000

Datum: četrtek, 9. junij, 2011
Vikend je kot nalašč za to, da poležavanje pred televizorjem zamenjamo za prijeten, sproščujoč izlet in rekreacijo. Vse to v izobilju nudijo Terme 3000 v Moravskih Toplicah, zato je to še enkrat znova preverila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Prijetno so združili s koristnim in poklepetali s sogovorniki pred mikrofonom.

Moravsko črno zlato

Naravnost po cesti za Mursko Soboto in nato prvi izvoz z avtoceste za Moravske Toplice. Še nekaj metrov po običajni cesti in prispeli boste do Moravskih Toplic – Term 3000.

Piko na i predstavlja velik termalni bazenski kompleks z enajstimi zunanjimi in notranjimi bazeni, posebnimi bazeni za otroke, skakalnim in plavalnim bazenom, bazenom z brzicami, gejziri, slapovi, rečnim tokom in vodo toplo od 28 do 37 stopinj celzija.

Tu se nahajata dva hotela, Ajda in Termal s štirimi zvezdicami, hotel Livada Prestige s petimi zvezdicami in apartmajsko ter turistično naselje,« je dejala Vesna Maučec, direktorica hotelov Ajda in Termal. Piko na i vsega naštetega pa predstavlja velik termalni bazenski kompleks z enajstimi zunanjimi in notranjimi bazeni, posebnimi bazeni za otroke, skakalnim in plavalnim bazenom, bazenom z brzicami, gejziri, slapovi, rečnim tokom in vodo toplo od 28 do 37 stopinj celzija. Na najbolj pogumne pa čakajo štirje tobogani, in sicer 170 ter 130 metrski tobogan, prosti pad in aqualoop, kjer se s približno 65 km/h spustite po 90 metrov dolgem toboganu. Po slabih desetih sekundah pa pristanete v črni termomineralni vodi. Slednja je znana tudi kot moravsko črno zlato. Zakaj, je pojasnila Barbara Stopinšek iz Term 3000:»Naša termalna voda je naravno zdravilno sredstvo že od prejšnjega stoletja. Izvira približno 1.500 metrov globoko in ima 72 stopinj celzija. Je motna, slana in rahlo diši po nafti. Edinstvena ni le v Evropi, ampak tudi v svetu.« Kopanje v omenjeni vodi ugodno vpliva na organizem, saj ga pomiri in osveži, izboljša prekrvavitev, zmanjšuje bolečine in živčno napetost. Pomaga tudi, da koža na soncu hitreje porjavi.

Doživetij poln vsakdan

Ko se gostje nastanijo v hotelih, apartmajih ali kampu term 3000 se njihova doživetja šele zares začnejo. Med drugim tudi zaradi številnih dogodkov. 18. junija denimo pripravljajo 2. Festival prekmurske gibanice in šunke. Na enem mestu bo namreč zbrana bogata kulinarika in vinarsto ter prikazana tradicija rokodelstva ter drugih prekmurskih obrti. 2. julija bo v Termah 3000 potekal izbor Miss bikini, teden dni kasneje pa Stilski vikend. Sledil bo 2. festival v jadralnem padalstvu, 29. julija pa druženje z Nodijem in štrkom Vikijem. Pripravili bodo tudi tradicionalno poletno noč, odprto prvenstvo v hitrostnem spustu po aqualoopu ter 13. avgusta brazilski dan z vročimi brazilskimi ritmi. Ob koncu poletja se bo zgodil še finalni izbor Miss bikini ter 3. žarijada – tekmovanje v peki na žaru na oglje.

Novost v Termah 3000 je celodnevni družinski kolesarski izlet po novi poti užitka do Murske Sobote, dobro obiskana pa je tudi tržnica »Pridelano doma«.

Moravske Toplice so idealne tudi za tiste, ki radi pogledajo izven hotelskih »meja«. Pohodništvo, sprehodi in kolesarski potepi s spoznavanjem bogate kulturne dediščine so top tri aktivnosti številnih gostov. Še kako prav jim pride 11 urejenih pohodnih in 10 kolesarskih poti. Vseh skupaj jih je v Pomurju okrog 1000 kilometrov. Novost v Termah 3000 je celodnevni družinski kolesarski izlet po novi poti užitka do Murske Sobote. Zelo obiskana pa je tudi tržnica »Pridelano doma«, ki v termah zaživi vsako sredo in četrtek.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/moravske!

Odlično tudi za vrhunske športnike

Znano je, da so slovenske terme priljubljene tudi med vrhunskimi športniki. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je ob svojem obisku Term 3000 srečala najboljšega nogometaša prve slovenske lige, Marcosa Tavaresa, sicer člana Nogometnega kluba Maribor. Tavares si je po dolgi in naporni sezoni vzel čas zase in družino. Za Terme 3000 je dejal, da so pravi kraj za zabavo otrok, za sprostitev, počitek in polnjenje baterij.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme 3000 na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije