Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
aqualuna_panorama.jpg

Festival družin v Termah Olimia

Datum: torek, 10. maj, 2011
Na prvo majsko soboto je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova sedla v Seatovega lepotca družbe Porsche Slovenije in si za svoj cilj izbrala Terme Olimia. Tokrat so torej na cilj prišli z avtomobilom, 22. maja in še kdaj drugič pa bodo zagotovo izbrali vlak Slovenskih železnic. 22. maja bo v Terme Olimia vozil poseben vlak, kjer se bo odvijal festival družin, kakšen drug vikend pa se bodo v Terme Olimia prišli osvežit z zdraviliškim vlakom.

Idilično okolje Term Olimia

Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

S soncem obsijane Terme Olimia so enkraten izbor za enodnevni izlet ali večdnevne počitnice. So kraj, kjer se je ob koncu tedna mogoče sprehoditi po sejmu s stojnicami izdelkov lokalnih ponudnikov, se odpraviti na izlet v okoliške kraje, se popeljati po vinski cesti, obiskati čokoladnico, Jelenji greben in se seveda tudi razvajati v bazenih in savnah Term Olimia.

»Wellness Orhidelia je res prava paša za oči. Je tudi edinstveno okolje, kjer lahko veliko naredite zase in kakovostno preživite čas namenjen le vam,« je povedal Boštjan Misja iz Term Olimia. Dodal je še, da poleg bazenskega kompleksa Termalija že obratuje tudi Aqualuna. V njej si najbolj pogumni že lahko privoščijo vragolije, na vse obiskovalce pa že čaka tudi povsem novo, živalsko vzdušje. Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

Več na www.terme-olimia.com!

Festival družin bo 22. maja

V Termah Olimia se vsi skupaj že veselijo posebnega dogodka. To bo brezplačen Festival družin, ki se bo zgodil 22. maja.

veseli_vlak.jpg»Že zjutraj bo iz Kranja proti Olimju krenil poseben, veseli vlak. Okrog 9. ure bo v Celju, nato pa kmalu tudi v Termah Olimia. Tam bodo za zabavo poskrbeli: Manca Špik, Ribič Pepe, potekale bodo ustvarjalne delavnice, skakanje na trampolinu, hoja po vrveh, kuharije, pustolovščine z Robinom Hoodom. Vozovnice za veseli vlak bodo ugodnejše, in sicer za otroke do 6. leta bodo brezplačne, za odrasle 30 odstotkov cenejše in za družine 40 odstotkov ugodnejše. Na ta dan bo skok v bazene v termah po polovični ceni,« je povedala Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic.

Več o festivalu družin

Naj se potovanje začne na vlaku

Z vlakom se lahko pripeljete do Jesenic in potem peš na Golico ali do Trbovelj in potem na Kum. Vabijo pa seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica.

Sončni žarki nas vabijo na prosto in zvabijo na popotovanja blizu in daleč. In zakaj se potovanje ne bi začelo na vlaku? Pri Slovenskih železnicah priporočajo izlet z vlakom v terme ali denimo v hribe. »Z vlakom do Jesenic in potem peš na Golico ali pa z vlakom do Trbovelj in potem na Kum. Vabi seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica,« je priporočala Alenka Babič iz Slovenskih železnic. Povabila je tudi na koncerte. V info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju je mogoče kupiti vstopnice za koncerte iz sistema Eventim, hkrati pa ob tem dobiti 50 odstotni popust za nakup vozovnic za vlak za dve osebi ne glede na dan v roku enega leta. Polovična cena vozovnice velja tudi za obisk Festivala Ljubljana, koncerta Stinga v ljubljanskih Stožicah in Bon Jovija v Zagrebu.

»Skupaj z društvom Planet Zemlja pa smo pripravili projekt »Eko glasbeni vlaki«. Gre za varne in zabavne vožnje z vlaki. 19. maja bo iz Maribora v Ljubljano odpeljal vlak na koncert skupine Elvis Jackson, 28. maja pa bo iz Ljubljane in Maribora v Celje peljal vlak na zabavo z Big Foot Mamo in drugimi glasbeniki,« je še razkrila Babičeva.

Na Slovenskih železnicah ob tem še izpostavljajo, da ponujajo številne druge ugodnosti. Med drugim s karticami ugodnosti. Senior kartica za upokojence in starejše od 60. let prinaša 30 odstotni popust med tednom in 50 odstotni popust ob vikendih ter praznikih. Mladim do 26. leta je namenjena kartica SŽ Ej s 30 odstotkov nižjimi cenami za potovanja po Sloveniji. Z družinsko kartico pa brezplačno potujejo otroci do 12. leta, odraslim je priznan popust v višini 40 odstotkov. Turist vikend kartica prinaša 30 odstotni popust ter gratis vožnjo za otroke do 6. leta v spremstvu staršev.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije