Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
gorenjska_plaza2.jpg

Fletno poletno kopanje na Gorenjski plaži

Datum: torek, 29. julij, 2014

Tudi preteklo soboto je ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija želja po osvežitvi vodila na Gorenjsko. Tam so namreč v petek uradno odprli kopališče Gorenjska plaža, sodoben bazensko-kulturni kompleks, ki je zrasel na temeljih starega in dotrajanega Letnega kopališča Tržič. Za pestro dogajanje na kopališču bodo poskrbeli tudi s številnimi koncerti in drugimi prireditvami, zato upajo, da bo postal priljubljeno poletno zbirališče.

Turistično rekreativni kulturni kompleks

Prvi bazeni je bil v Tržiču kopalcem na voljo že leta 1961 in ko je bil stari objekt dotrajan so se odločili povsem na novo urediti območje bazena, kar jim je, s pomočjo evropskih sredstev, letos tudi uspelo. Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je na voljo cca. 1000 m2 vodnih površin, kopališče pa sprejme do 500 ljudi. »Bazenski kompleks je sestavljen iz več sklopov. Gre za plavalni bazen dolžine 50 metrov, manjši bazen, otroški bazen, imamo tudi divjo reko, otroško igrišče … za vsakogar nekaj torej. Voda ima do 26 stopinj tako da je kopanje res prijetno,« je ekipi povedala Mateja Dolžan iz TICa Tržič in dodala, da so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča, saj je bilo parkiranje v preteklosti problematično.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi nočno kopanje v soju luči. Možno je tudi rekreacijsko plavanje v jutranjih urah; med 7:00 in 8:00 uro.

V avgustu bodo pripravili tudi razne delavnice, plavalne tečaje, ipd.

Pestro dogajanje ob bazenu

Da bo na kopališču poskrbljeno tudi za pestro kulturno dogajanje je dala slutiti že petkova otvoritev kompleksa, ki je poskrbela za zabavo do jutranjih ur. Nastopala so domača kulturna društva, plesne skupine, ansambel  Live, za zaključek pa še »Znani obrazi«, Tomaž Ahačič – Vogl, Daša Gradišek in Vlado Pilja. Do konca poletja si bo možno ogledati tudi različne gledališče predstave; kulturno društvo Kruh bo v avgustu pripravilo tridnevni vikend smeha.

V prihodnje bodo poskrbeli tudi za gostinsko ponudbo, trenutno še iščejo ustreznega ponudnika. Ja pa na voljo premični objekt, kjer si lahko privoščite kakšno pijačo in manjši prigrizek.


31 7.  med 13. in 17. uro vabijo vse otroke med 6. in 12. letom starosti na Gorenjsko plažo. Zakaj?

Zavod Montessori bo tam namreč izvajal program HOP!, kjer bodo otroci lahko preizkusili in razvijali svoje sposobnosti na mobilni skakalnici, s katere se bodo spuščali s preprostimi smučmi. Aktivnost bo potekala pod strokovnim vodstvom, z vami bodo namreč Franci Petek, Mitja Oranič, Igor Cuznar in Vid Petek. Priporočeno je, da otroci na skakalnico pristopijo s stabilno obutvijo.

Zakaj pa ne bi stopili na smuči tudi sredi poletja, in to na Gorenjski plaži?


Foto: Luka Rener, www.trzic.net

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije