Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
grajsko-kopalisce-2.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopališče z najlepšim razgledom

Datum: četrtek, 23. julij, 2015

Temperature so se preteklo soboto dvignile krepko nad 35 stopinj C in odločitev, da se ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravi v prijetno senco košatih kostanjev Grajskega kopališča Bled je bila več kot prava.

V osrčju narave

Grajsko kopališče, ki leži na severnem delu Blejskega jezera velja za eno izmed najlepših panoramskih kopališč, ki jih najdemo v Sloveniji. Nahaja se neposredno pod gajsko skalo oziroma Blejskim gradom ter nudi pogled tako na Blejski otok kot tudi okoliške hribe s Triglavom na čelu.  Je največje popolnoma naravno in obenem infrastrukturno urejeno kopališče ob jezeru z urejeno plažo, sanitarijami, tuši in garderobami, poleg tega je omogočen dostop za invalide. Za varnost je dobro poskrbljeno, saj so na kopališču ves čas prisotni reševalci. Kopališče se razteza na več kot 500 metrih obale in lahko sprejme preko 1000 obiskovalcev, na njem pa najdejo kotiček zase tako najmlajši kot tudi starejši.

Kopališče za vse generacije

Gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudijo tudi izposojo kajakov, letos pa so uredili še novo skakalno desko.

Poleg kopanja v več bazenih se najmlajši lahko spuščajo po toboganih ali zabavajo na številnih igralih, starejši pa uživajo v mirnih kotičkih pod košatimi kostanji ali senčniki. Poskrbljeno je tudi za gostinsko ponudbo, saj sta na kopališču dva lokala kjer se gostje lahko okrepčajo. Kot nam je povedal Uroš Ambrožič, ki na Infrastrukturi Bled skrbi za turistični in programski del, so obiskovalcem kopališča na razpolago še mnoge druge aktivnosti: »gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudimo tudi izposojo kajakov, letos pa smo uredili še novo skakalno desko«.

Že 14. modra zastava

Grajsko kopališče je letos  že štirinajstič prejelo modro zastavo, ki jo prejmejo le kopališča z neoporečno vodo ter primerno urejeno okolico.  Janez Resman, direktor Infrastrukture Bled je s pričetkom sezone zadovoljen, saj se je ta pričela že v začetku meseca maja, pričakujejo pa, da bo ta trajala vsaj do sredine septembra. Kot je poudaril se gostom ves čas trudijo zagotoviti prijetno kopanje, naravne danosti pa so v teh dneh ravno pravšnje, saj je temperatura vode okrog 25 stopinj C ravno pravšnja za ohladitev v teh vročih dneh.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije