Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
bled_mail.jpg

Grajsko kopališče Bled - kopanje z razgledom

Datum: sreda, 21. julij, 2010

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je v vročem sobotnem jutru odpravila hladit na Gorenjsko. Grajsko kopališče Bled, ki ga je ekipa obiskala, je kopališče z dolgoletno tradicijo; njegovi začetki segajo že v davno leto 1930, ko je takratni lastnik Ivan Kenda pod mogočno skalo zgradil prvo poslopje in v njem uredil 366 betonskih kabin. Kaj vse kopališče ponuja danes, pa so člani ekipe Dobro jutro, Slovenija povprašali sogovornike pred mikrofonom.

Že vrsto let modra zastava

Grajsko kopališče je locirano na severni obali jezera pod grajsko skalo in nudi čudovit razgled na blejski otok in vrhove v okolici. Kopališče je veliko 6000 kvadratnih metrov in je zelo lepo urejeno. »Že vse od leta 2002 smo prejemniki mednarodnega ekološkega znaka modra zastava, ki dokazuje da je voda neoporečna, pa tudi okolica primerno urejena,« je ekipi oddaje Dobro jutro, Slovenija povedal Bojan Žerovec, vodja programa turistična infrastruktura pri Infrastrukturi Bled . »Vsako leto znova se trudimo in skušamo kopališče urediti tako, da bi bili obiskovalci kar najbolj zadovoljni. Letos je temperatura vode precej višja kot v prejšnjih letih, danes smo namerili prijetnih 25 stopinj, kar je seveda še dodatna prednost,« je še dodal.


Družinam prijazno kopališče

Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, je ekipi zaupal, da kopališče v večini obiskujejo domačini, v teh vročih poletnih dneh pa se jim pridružujejo tudi številni turisti. Dnevno naštejejo do 1000 kopalcev, kar je precej več kot v preteklih letih. »Na kopališču je dobro poskrbljeno za najmlajše, zato ga pogosto obiskujejo družine. Otroci se lahko zabavajo na toboganih, v bazenih, na številnih igralih ali v peskovniku, starši pa med tem poiščejo senco pod košatimi kostanji ali senčniki. Na kopališču sta tudi dva  gostinska lokala, kjer poskrbijo za žejne in lačne,« je še dejal Ulčar.

Več informacij o kopališču

Po kopanju Ulčar priporoča še adrenalinsko dogodivščino; obisk poletnega sankališča ali pustolovskega parka, ki je letošnja novost v turistični ponudbi Bleda.


Obetajo se Blejski dnevi

Na Bledu pa ni pestro samo čez dan, ampak tudi zvečer, saj se tam odvijajo številne poletne prireditve. »V teh dneh smo v na višku Festivala Bled, prihodnji teden pa se pričenja največja prireditev na Bledu - Blejski dnevi . V petek bomo tako gostili Tinkaro Kovač, po njenem koncertu sledi glasbeni ognjemet in laserska projekcija na grajsko skalo, v soboto pa bo nastopila rokerica Gwen Hughes. Njenemu nastopu sledijo znamenite lučke na jezeru in ognjemet. Vse tri dni pa bo pestro dogajanje tudi podnevi; poulično gledališče, nastopi godbe Gorje, animacije za otroke in sejem domače in umetnostne obrti,« je poletno dogajanje na Bledu na kratko povzela Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled .

Poleg tega vse do konca septembra vabijo na Pristavo na izredno zanimivo retrospektivno razstavo Maksima Gasparija, kjer bo na ogled 200 originalnih slik in 500 razglednic in različnih tiskov.

Za ohladitev v vročih poletnih dneh pa Štravs Podlogarjeva  priporoča tudi obisk Soteske Vintgar ali Pokljuke, kjer so temperature ravno pravšnje, naravne lepote pa navdušujoče. »Tudi Jama pod Babjim zobom nudi lepo doživetje, vendar pa zahteva malo več kondicijske pripravljenosti,« še dodaja Podlogarjeva.


Pripravila:
Darja LegatKako do Bleda?
Zemljevid


Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije