Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Kranj

Kranjska tovarna vodnih športov

Datum: sreda, 11. julij, 2012

Ne glede na dopustniške dni, so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v julijskem oglašanju na radijskih valovih predstavili prijetno osvežitev ter aktivnosti, ki jih na Letnem kopališču v Kranju res ne manjka. Da povedano res drži, so potrdili tudi sogovorniki pred mikrofonom. Če ste oglašanja zamudili, potem lahko povedano v nadaljevanju preberete.

Največji za vodne športe

Za odrasle stane dnevna vstopnica 5 evrov, za otroke pa 3. Obstaja tudi možnost nakupa družinske vstopnice s tremi člani, in sicer po ceni 9 evrov.

Kranjsko letno kopališče in pokriti olimpijski bazen veljata za največji slovenski bazenski kompleks za vodne športe. Za poletne užitke je na voljo velik plavalni bazen velikosti 50 x 25 metrov, »družbo« pa mu delata še dva otroška bazena. Športni objekt je sicer namenjen šolski športni vzgoji, plavalnim tekmovanjem, vaterpolu, vodni košarki in hokeju pod vodo, rekreativnemu plavanju, potapljaškim tečajem, šolam plavanja in treningom vrhunskih plavalcev ter vaterpolistom. Letni obisk tako presega 300.000 obiskovalcev. Dober obisk je zagotovo povezan tudi s cenovno ugodnimi vstopnicami. Za odrasle stane dnevna vstopnica 5, za otroke pa 3 evre. Obstaja tudi možnost nakupa družinske vstopnice s tremi člani, in sicer po ceni 9 evrov. Junija, julija in avgusta Letno kopališče Kranj obratuje od 9. do 22. ure.

Več na www.zsport-kranj.si!

Aktivne počitnice

Sredi poletnih počitnic smo. Te so sicer super in fajn, a po drugi strani lahko kar postanejo dolgočasne. Da se to ne zgodi, v Kranju poskrbijo v Akademiji za gibanje Migimal.

Za otroke od 4. do 12. leta imajo organizirane različne športne aktivnosti. Šola plavanja, šola trampolina, bejzbola, šola tenisa – to je le nekaj športnih programov polnih gibanja in zabave. Potem so tu še tedenski počitniški programi.

»Za otroke od 4. do 12. leta imamo organizirane različne športne aktivnosti. Šola plavanja, šola trampolina, bejzbola, šola tenisa – to je le nekaj športnih programov polnih gibanja in zabave. Potem so tu še tedenske počitniški programi: teden cirkuških vragolij, teden čarovniških trikov, Kekčeve ukane, Gusarske pustolovščine,« je povedala Urša Mihalič iz Akademije za gibanje Migimal ter dodala, da čeprav gre za tedenske programe (vsak dan potekajo od 7.30 do 15.30 ure), se jim je mogoče pridružiti tudi za samo dan ali dva.

Tri plavalke na OI v Londonu

Plavalni klub Triglav Kranj je najštevilčnejši plavalni klub v državi. V njem trenutno trenira okrog 230 plavalcev vseh starostnih skupin. Da gre za tovarno najboljših slovenskih plavalcev, potrjujejo številne medalje, ki so jih člani kluba že osvojili na največjih evropskih in svetovnih tekmovanjih, tudi na Olimpijskih igrah.

Kranjska tovarna vrhunskih športnikov ne »proizvaja« le vrhunskih plavalcev, ampak tudi odlične vaterpoliste. Po petih letih se letos znova veselijo naslova državnega prvaka.

»Na olimpijskih igrah v Londonu bomo letos imeli tri svoje plavalke, in sicer Anjo Čarman, Uršo Bežan in Tanjo Šmid. Cilj je uvrstitev v finale. To bo velik uspeh, saj bo konkurenca izredno močna,« je o potnicah v olimpijski London povedal Andraž Jekovec iz plavalnega kluba Triglav Kranj. Dodal je še, da je prioriteta njihovega dela plavalna šola. Ta je namreč prvi korak, kjer otroke navdušijo za plavanje in kjer že opazijo plavalne talente. Dobri rezultati na svetovnem nivoju so tako plod dolgoročnega dela, dobro usposobljenega strokovnega kadra in pravilno začrtanega dela. »Strokovnosti, zagnanosti in volje nam ne manjka,« še pravi Jekovec. Tečaji plavanja in izpopolnjevanje tehnike plavanja niso namenjeni samo otrokom in vrhunskim športnikom, ampak tudi rekreativcem, ki se lahko izpopolnjevanja lotijo individualno ali v skupini. Tehnika plavanja je osnova za dobre rezultate, pravilne gibe in vsesplošno varno plavanje brez skrbi.

Kranjski vaterpolisti državni prvaki

Kranjska tovarna vrhunskih športnikov ne »proizvaja« le vrhunskih plavalcev, ampak tudi odlične vaterpoliste. »Po petih letih se letos znova veselimo naslova državnega prvaka. V Kranju imamo odlične pogoje za treninge,« se je pohvalil Aleš Komel iz akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj in podobno kot plavalci izpostavil, da je bistveno delo z mladimi, katerim je treba vaterpolo najprej predstaviti in jih na »prijazen« način tudi navdušiti. K popularizaciji vaterpola veliko prispevajo tudi mednarodni Tristar turnirji, ki jih v Kranju pripravljajo za vse generacije.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije