Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
tobogan.JPG

Letno kopališče Celje – kopališče s tradicijo

Datum: sreda, 20. julij, 2011
Med vsakoletne poletne cilje ekipe Dobro jutro, Slovenija sodi tudi Letno kopališče Celje, ki ima že več kot petdeset letno tradicijo. Je kopališče namenjeno meščankam in meščanom, okoličanom pa tudi vsem obiskovalcem Celja, ki bi si, po dopoldanskem ogledu knežjega mesta ali obisku katere izmed celjskih znamenitosti ter poletnega utripa, radi privoščili počitek in rekreacijo v zavetju sence mogočnih dreves, saj je letno kopališče Celje oddaljeno le deset minut hoda iz starega mestnega jedra. Za vse, ki se pripeljejo na na celodnevno kopanje, pa je v neposredni bližini zagotovljenega dovolj parkirnega prostora ter mest za kolesa.

Mestno kopališče, ki ima vse, kar imajo veliki

Letno kopališče obsega olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani. Imajo tudi igrišča za odbojko na mivki in košarko ter mize za namizni tenis.

Letno kopališče Celje se lahko pohvali s številnimi osvojenimi priznanji akcije Naj kopališče v kategoriji bazenskih kopališč. Eden izmed razlogov je zagotovo 1.700 m2 vodnih površin ter urejena okolica in dodatne aktivnosti tako za najmajše, kot tudi starejše. Zagotovo pomembno vlogo igrajo tudi izredno ugodne cene, urejenost in čistoča kopališča ter celostna gostinska ponudba.
 

Tatjana Hren, vodja investicij in vzdrževanja: "Naše letno kopališče slovi po tem, da imamo res veliko vodnih površin. Imamo olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani. Za vse tiste pa, ki imajo radi še več aktivnosti, imamo na voljo dve igrišči za odbojko na mivki ter igrišče za košarko, katera so do 17.00 ure na voljo brezplačno, prav tako pa so možne tudi izposoje miz za namizni tenis. Na dveh hektarih zemljišča je zagotovljenih tudi več, kot dovolj travnatih površin ter sence."

Na družinsko celodnevno kopanje že za 10 €

Plavalna šola Celje že četrto leto organizira tudi počitniške programe, ki so sestavljeni iz organziranega varstva otrok, plavalnih tečajev in ustvarjalnih delavnic.

Posebno pozornost so tudi na Letnem kopališču Celje letos namenili družinam. Dnevno kopanje za družino z dvema odraslima in enim otrokom znaša med tednom le 10 €, med vikendom 12 €. Posamezna celodnevna vikend vstopnica je za otroke 4 €, za odrasle 6 €. Prav tako so na voljo brezplačni ležalniki in senčniki. V zadnjih letih so zelo aktualni tudi počitniški programi.

Aleš Jašarovič, upravljalec kopališča: "Plavalna šola Celje že četrto leto organizira počitniške programe, ki potekajo v času šolskih letnih počitnic, vse do konca meseca avgusta. Program je namenjen otrokom od 4. do 13. leta, predvsem iz širše celjske regije. Počitniški programi so sestavljeni iz organziranega varstva otrok, plavalnih tečajev in ustvarjalnih delavnic."

Da so programi zares kakovostni zagotovo pove podatek, da je se jih udeležuje od 150 do 170 otrok iz celotne celjske regije. Prav tako za dobro počutje in kvalitetno vodo poskrbijo s pravo temperaturo vode, saj se le-ta giblje med prijetnih 24 - 26 stopinj, kar zagotavlja tudi večjo kakovost vode. Poskrbeli pa so tudi za dodatno ponudbo aktivnosti v vodi, saj se tam lahko obiskovalci udeležijo tudi vodne aerobike. Kopališče obratuje od 9.00 do 19.00 ure, med vikendi do 20.00 ure, za lačne in žejne pa so na voljo trije gostinski lokali s celovito ponudbo  prigrizkov, pijač in sladoleda. Poskrbljeno je tudi za dobro glasbo.

Podrobnosti na www.zpo.si!

 

Pripravila:

Barbara Boh

Dogodki in novice iz Savinjske regije>

Poišči Kopališče Celje na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije