Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Letno koaplisce celje6.JPG

Letno kopališče Celje: na kopanje v knežje mesto

Datum: sreda, 16. julij, 2014

Kljub temu, da vremenska napoved ni bila ravno idealna, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova podala na pot, da bi bolje spoznala eno od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili na Letno kopališče Celje, ki ponuja osvežitev za staro in mlado v neposredni bližini mestnega jedra.

Kopanje po dostopnih cenah

Na kopališču, ki se nahaja ob obrežju reke Savinje, se Celjani namakajo že preko petdeset let. V zadnjih nekaj letih so kopališče temeljito obnovili, kopalce pa privabljajo tudi z bogatim animacijskim programom. Kot je ekipi povedala Maja Voglar iz ZPO Celje kopališče obratuje vsak dan od 9. do 20. ure, če je vročina, delovni čas še podaljšajo. Cene so ostale enake kot lani, poleg dnevnih so na voljo tudi urne vstopnice, ki so dostopne praktično vsakomur. »Na kopališče se vsako leto vrača več družin, saj imamo super otroški bazen z vodnimi igrali in tobogančki, kjer lahko sprostijo svojo otroško navihanost. Za tiste malo večje pa poleg kopanja

Že vrsto let organizirajo počitniško varstvo za otroke, ki je zelo priljubljeno, saj poskrbijo za varstvo, prehrano ter športne in druge animacijske aktivnosti.

Kopalce se vsak dan trudijo animirati z vodno aerobiko  in drugimi animacijami, pripravljajo pa tudi številne  prireditve; za športne navdušence so tu turnirji v vaterpolu in vodni košarki, za ljubitelje zabave pa Štrbunk v poletje.  »26. 7. prihaja k nam skupina Djomlaks v okviru prireditve Vsi na bazen. Vse informacije o dogodkih so zbrane na www.zpo.si, pa tudi na FB profilu,« je ekipi še zaupala Voglarjeva.

Veliko vodnih površin

Letno kopališče Celje je iz leta v leto bolj priljubljeno tako pri Celjanih, kot pri naključnih obiskovalcih. Eden izmed razlogov je zagotovo ta, da se dnevno trudijo za urejeno okolico in kvaliteto kopalne vode. »Naše letno kopališče slovi po tem, da imamo res veliko vodnih površin. Imamo olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani. Na dveh hektarih zemljišča je zagotovljenih tudi več kot dovolj travnatih površin ter sence. Zavedamo se, da je kvaliteta vode izjemno pomembna, zato vodo dogrevamo, kadar je to potrebno,« je ekipi povedal Aleš Jašarevič, upravnik kopališča in dodal, da že vrsto let organizirajo tudi počitniško varstvo za otroke, ki je zelo priljubljeno, saj poskrbijo za varstvo, prehrano ter športne in druge animacijske aktivnosti.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije