Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
tobogan.jpg

Letno kopališče Celje - priljubljeno družinsko kopališče

Datum: ponedeljek, 19. julij, 2010

Ekipa »Dobro jutro, Slovenija« se je prejšnji teden odločila preveriti kako se v tej pasji vročini hladijo v knežjem mestu. Odpravila se je na Letno kopališče Celje, kjer se Celjani namakajo že preko petdeset let. V zadnjih nekaj letih so kopališče temeljito obnovili in dodali številna igrala za otroke, zato je kopališče izredno priljubljeno predvsem pri družinah.

Ponudba za vse okuse

Kot je ekipi povedala Tatjana Hren, vodja investicij in razvoja na ZPO Celje je Letno kopališče leta 1957 zasnoval inženir Bloudek, nato pa so vsi upravljavci dopolnjevali njegovo podobo, tako da je danes to kompleks, ki zajema 1700 kvadratnih metrov vodnih površin: olimpijski bazen, bazen za neplavalce in otroški bazen, vodno drčo in tobogan. »V bližnji senčki je lepo urejeno tudi otroško igrišče, za žejne in lačne poskrbimo v treh gostinskih lokalih, za športne navdušence pa sta na voljo igrišči za odbojko na mivki in košarko,« je še dodala Hrenova.

Gostinska ponudba na kopališču je pestra, postrežba pa prijazna. Jure Cvetko, ki na celjskem kopališču skrbi za gostinsko ponudbo, v času vročinskega vala priporoča predvsem pitje vode, saj s tem največ naredimo za svoje zdravje. Občasno pa se priležejo tudi cocktaili, ki jih zmešajo v Tropic baru ali Hawaii baru.

Čistoča je na prvem mestu

V teh vročih dneh je na kopališču veliko kopalcev, kljub temu pa je bazenska voda dobre kakovosti in prijetne temperature. »Vsakodnevno se trudimo za čistočo in urejenost kopališča. To opazijo tudi obiskovalci, ki so s ponudbo zelo zadovoljni. To se kaže tudi v akciji Naj kopališče, saj se v zadnjih letih naše kopališče uvršča med tri najboljša bazenska v Sloveniji. Letos seveda ciljamo na sam vrh,« je ekipi z nasmehom zaupal Aleš Jašarovič, vodja kopališča, ter dodal, da je kopališče odprto vsak dan od devete do devetnajste ure, za vikend pa je obratovalni čas še uro daljši. Cene vstopnic so zelo ugodne, saj se lahko tričlanska družina namaka že za deset evrov.


Plavanje za vse

Na kopališču izvajajo tudi različne plavalne tečaje. Matej Čretnik, iz plavalnega kluba Neptun je ekipi povedal, da je plavalna pismenost na celjskem je iz leta v leto boljša, saj se v številnih osnovnih šolah odločajo za tečaje plavanja. »Poleg tega pa je vedno več tudi odraslih, ki se odločijo za šolo plavanja, tako da mislim, da smo na dobri poti da izkoreninimo neplavalce na celjskem,« je še dodal.

Več informacij na www.zpo.si !


 

Pripravila:
Darja Legat


Kako do Letnega kopališča Celje? Zemljevid     

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije