Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

Na barki Portorož praznovali 20. rojstni dan

Datum: četrtek, 12. avgust, 2010

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v takšni in drugačni postavi že 20 let obiskuje slovenska kopališča in jih predstavlja poslušalkam ter poslušalcem. Tokrat so si, skupaj z gosti, med katerimi so bili tudi predstavniki Aquapark hotela Žusterna in Ekološke kmetije Rodica, na krovu barke Portorož, privoščili morsko dogodivščino leta in si, tako so prepričani, vsi skupaj obogatili svojo zakladnico lepih spominov.

Novosti iz Žusterne

Aquapark hotel Žusterna je del sistema Terme Čatež. V minulih mesecih so pošteno zavihali rokave in celoten kompleks v Žusterni obnovili. Kot je povedal Benjamin Konec (na sliki) iz Aquaparka hotel Žusterna, so obnovili bazenski kompleks, savna park, teraso, zgradili apartmajsko naselje Lavanda, nov center tajskih masaž ter mini casino. Za najmlajše goste pa so obogatili animacijske programe s klovnom Bernijem. Ta se z njimi zabava vsak dan od 12. ure dalje, zvečer pa petkrat tedensko z glasbo v živo in različnimi igrami pridejo na svoj račun tudi starši.

Sicer pa ima Aquapark hotel Žusterna poleg naštetega še druge prednosti. Slovenskim ter drugim gostom je dovolj blizu, do njega vozijo dobre cestne povezave, poseben čar pa daje zaledje slovenske Istre. Slednja narekujejo tudi kulinarično ponudbo. »Danes smo za naše goste pripravili polnjene bučke s sirom in pršutom, domačo gobovo juho, za glavno jed sestavljeno solato s filejem brancina, za sladico pa pana coto z gozdnimi sadeži,« je razkril Iztok Pukšič ter dodal, da dajejo velik poudarek sveži in zdravo pripravljeni zelenjavi ter primorskim posebnostim, kot so denimo girice ali kruh, ki se ga namaka v olivno olje.


Eko kmetija Rodica

V osrčju slovenske Istre, v zaledju Kopra, v vasici Truške, se nahaja ekološka kmetija Rodica . Okolico krasijo vinogradi in na njih vinska trta, ki ob skrbni negi gospodarja Marinka Rodice (na sliki) in vseh ostalih daje odlično žlahtno kapljico. »Imamo skoraj 16 hektarjev vinogradov, v njih pa skušamo vino pridelati po čim bolj naravni poti. Stavimo na manjši pridelek po trti za boljšo kakovost vina. Lani smo, po 5-letni kontroli, prvič prejeli ekološki certifikat in jeseni bomo imeli vino iz povsem ekološko pridelanega grozdja,« je dejal Matic Rodica iz Ekološke kmetije Rodica. Povedal je še, da je med primorskimi sortami kralj še vedno refošk, vse bolj se uveljavlja malvazija, trendovska sorta pa je shiraz. Na omenjeni ekološki kmetiji jim načrtov ne manjka. V prihodnje naj bi razširili klet ter obiskovalcem ponudili tudi prenočitve v apartmajih.


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ



Oglejte si tudi fotoreportažo z barke!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije