Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Thermana

Pestro poletje v Laškem

Datum: sreda, 26. junij, 2013

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat ustavila v Laškem. Ta kraj ob Savinji ni znan le po pivovarni, po zdravilišču in termalni vodi, temveč tudi eni največjih turističnih prireditev pri nas. Pivo in cvetje - prireditev, ki letos praznuje Abrahama bo letos postregla s številnimi novostmi.

Poletne počitnice v Thermani

Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev je bila poznana že starim Rimljanom, danes pa je Thermana s svojo bogato tradicijo eno pomembnejših slovenskih zdravilišč in turistični center, ki v svoji ponudbi uveljavlja kakovost bivanja, kulturo zdravega načina življenja in je posebej namenjeno ljudem, ki imajo težave z gibanjem ali bi se tem težavam želeli izogniti. Vse več poudarka dajejo tudi programom za družine in tako tudi za letos obljubljajo nepozabne počitnice. Kot je ekipi zagotovila Mojca Korpar iz marketinga, si lahko družine v času počitnic izberejo paket po svoji meri. Ti namreč  prinašajo kar 15% popust, popuste  za otroke ter veliko animacije za goste. »Ob plavanju, spuščanju po toboganih in čofotanju, se obetajo tudi različne zabave ob bazenu. Obiskovalce bomo učili Vodomčkov ples, jim pripravili preizkušnje v potapljanju, jogo na bazenu, družinske igrarije, pivofest in še marsikaj zanimivega,« je ekipi še zaupala Korparjeva.

EDEN destinacija 2013

V Laškem so urejene pohodne poti, planinske poti,  kolesarske poti. Na njihovo raziskovanje se lahko odpravite s pomočjo zloženke, ki jo lahko dobite na TIC-u. Tega od letos najdete na novi lokaciji, v nekdanjem hotelu Savinja.

Destinacija Laško – sotočje dobrega se je letos pridružila mednarodni mreži EDEN destinacij, evropskih destinacij odličnosti, ki jo sestavlja še 22 drugih evropskih krajin. »Evropska komisija, ki nagrado podeljuje, je letos razpisala izbor na temo dostopnega turizma. Ta omogoča ljudem z različnimi fizičnimi in psihičnimi posebnimi potrebami neodvisno in dostojanstveno uporabo turističnih storitev,« je ekipi pojasnila Tina Bele iz STIKa Laško in dodala, da so EDEN destinacije usmerjene k trajnostnemu turizmu in razvijajo zdravo, aktivno in zeleno ponudbo.
V Laškem so urejene pohodne poti, planinske poti,  kolesarske poti. Na njihovo raziskovanje se lahko odpravite s pomočjo zloženke, ki jo lahko dobite na TIC-u. Tega od letos najdete na novi lokaciji, v nekdanjem hotelu Savinja.

50. Pivo in cvetje

Prireditev Pivo in cvetje letos praznuje že svojo petdesetletnico. Prične se v četrtek, 11. julija in bo trajala vse do nedelje, 14. julija.

Zagotovo je tudi vaša prva asociacija, ko pomislite na Laško – pivo, ter seveda tudi prireditev Pivo in cvetje, ki letos praznuje že svojo petdesetletnico. Termin tudi letos ostaja v znanih okvirih - prične se v četrtek, 11. julija in bo trajala vse do nedelje, 14. julija. Kot je ekipi povedal Matej Oset iz pivovarne Laško, so letos skušali prireditvi vdahniti bolj festivalski  značaj. »Oder Bandidos smo preimenovali v našo krovno blagovno znamko Zlatorog in ga premestili na lokacijo Jagoče, kjer bomo po novem poskrbeli tudi za kampiste, ki bodo lahko tik ob prizorišču kampirali brezplačno,« je dejal.
V  času prireditve se bodo v Laškem zvrstili številni glasbeni nastopi za vse okuse. Na novi oder tako prihajata npr. Ana Popovič, vzhajajoča zvezda blues-rocka in skupina Big Foot Mama.Večje množice bodo verjetno privabili Tabu, Jan Plestenjak, Kingston, in DJ party, ki se bo odvil v petek. Ključna prireditev bo na odru na Aškerčevem trgu, kjer bomo gostili Modrijane, Natalijo Verboten, Victory, poleg tega pa se bodo tam odvijali tudi številne športno-zabavne prireditve.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije