Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
catez.jpg

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

Datum: sreda, 22. maj, 2013

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Vodni raj za staro in mlado

Na voljo je več kot 10 000 m2 termalnih vodnih površin z mnogimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic številni animatorji poskrbijo še za dodatno zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja.

Iz vročih čateških vrelcev, odkritih konec 18. stoletja so se Terme Čatež razvile v največje slovensko naravno zdravilišče. Danes so ne glede na vreme in letni čas pravi termalni raj. Raj za lenarjenje, za adrenalinska vodna doživetja ali za preprosto celodnevno uživanje. Kot je ekipi povedala Nataša Mihajlovič, omogočajo nastanitev na kar štirih lokacijah; v Čatežu, na Mokricah, v Kopru in v Portorožu. »Gostom ponujamo možnost počitnikovanja v šestih hotelih, prijetnih počitniških apartmajih, kot tudi v kampu, ki je po mnenju ADACa najboljši kamp v Sloveniji,« je pojasnila.

»V Termah Čatež eden naših glavnih adutov ostaja Poletna Termalna Riviera, ki je zagotovo glavni razlog za obisk v poletnih počitnicah, saj je pravi vodni raj za staro in mlado. Na voljo je namreč več kot 10 000 m2 termalnih vodnih površin z mnogimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic številni animatorji poskrbijo še za dodatno zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja. Tudi letos nadaljujemo z vodno tekmo na Termalni formuli, ki je namenjena vsem generacijam. Pravo dirkaško vzdušje bo prisotno celotno poletje, ob koncu sezone pa najboljše čaka velika nagrada Term Čatež,« je še dodala.

Gusarji, kavbojci, indijanci

Indijancem so se v lanskem letu pridružili tudi kavbojci. Ti so v neposredni bližini Indijancev postavili svoj kavbojski voz, ki v senci dreves in neposredni bližini Termalne Riviere omogoča prenočitev za pet oseb.

Poleg klasičnih možnosti nastanitve v Termah Čatež ponujajo tudi različne možnosti dogodivščin. »S prihodom pomladi smo pri nas ponovno postavili 25 šotorov, ki sestavljajo indijansko vas,« je ekipi zaupala Nevenka Petan in dodala, da je zgodba vasi povezana z naravo ter z zgodovino, ki jo gostje lahko tudi občutijo. Vsem, ki želite doživeti indijansko pustolovščino tako predlaga počitnice v tipiju.

Indijancem so se v lanskem letu pridružili tudi kavbojci. Ti so v neposredni bližini Indijancev postavili svoj kavbojski voz, ki v senci dreves in neposredni bližini Termalne Riviere omogoča prenočitev za pet oseb. Na jezeru pa je možno prenočiti tudi v Gusarskem zalivu; naselju plavajočih hišk, ki so z lesenim mostom povezane s kopnim. V plavajoči hiški goste pričakuje opremljen kuhinjski kotiček z mini hladilnikom, jedilni kot, zakonsko posteljo in pa mansardno ležišče za dve osebi. »Cene vseh omenjenih nastanitev so ugodne, hkrati pa vključujejo tudi vstopnice za kopanje. Vse informacije so na voljo na www.terme-catez.si,« še dodaja Petanova.

Letos bo živahno tudi v Aquaparku Žusterna, kjer se bodo jutra pričenjala z Zumbo, Jogo, Pilatesom, dan pa bo poln športnih iger. Večere na terasi bodo popestrili Salsa večeri, trebušna plesalka in čarodej.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije