Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
bioterme_hotel_kompleks.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

Datum: torek, 14. junij, 2016

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,   in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Odlična termalna voda

Prlekija je znana po odlični vinski kapljici, klopotcih in prijaznih ljudeh. Obiskovalce prepriča tudi z neokrnjeno naravo in v njeni sredini se nahajajo Bioterme. Tam izvira visokokvalitetna termalna voda, ki se priporoča za ljudi z degenerativnimi spremembami hrbtenice, revmo, osteoporozo,…Njena posebnost je tudi ta, da je pitna in tako lajša tudi težave z želodcem, sečili in žolčnimi izvodili.

Termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin; devet zunanjih in pet notranjih bazenov, največja atrakcija pa je zagotovo hitra reka.

»Naš termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin. Imamo devet zunanjih in pet notranjih bazenov, največja atrakcija pa je zagotovo hitra reka. Temperatura vode je od 27 do 36 stopinj celzija. Ravno ta vikend smo odprli vse bazene, tako da lepo vabljeni na kopanje k nam. Uživali boste!« je zagotovila Maja Klemenčič iz Bioterm ter dodala, da cene ostajajo na lanskem nivoju.

 

Zdravo bivanje

Klemenčičeva seveda priporoča bivanje v njihovem hotelu, ki je prava posebnost. Zgrajen je po kriterijih eko marjetice, evropskega znaka za varovanje okolja. Energijo namreč pridobivajo na naraven način iz sončnih kolektorjev, ogrevajo se s toploto termalne vode, v hotelskih sobah ni sevanja in elektro smoga, pohištvo je iz naravnega lesa, na stenah je glina, ki oddaja pozitivne ione, stene prebarvane z ekološkimi barvami, vsaka soba ima tudi razgled na zeleno okolico. Posebnost sta tudi dva bazena, ki sta namenjena izključno  hotelskim gostom, ki se tako lahko umaknejo pred gnečo na termalnem delu kopališča. Cene so dostopne, več podrobnosti pa na www.bioterme.si.

 

Za poletne mesece obljubljajo pester animacijski program s koncerti, kinom na prostem, veliko kolesarsko dirko ipd.

Dolgčas vam ne bo

Poleg termalnega parka številne goste privlači čudovito naravno okolje in tako se pri njih oglasi veliko kolesarjev, pohodnikov in drugih rekreativnih pa tudi vrhunskih športnikov. Mala Nedelja, kjer se nahajajo Bioterme, je pravo izhodišče za številne izlete in spoznavanje Jeruzalemske vinske ceste, tako da bodo tudi ljubitelji vinske kapljice našli nekaj zase. Sicer pa za poletne mesece obljubljajo pester animacijski program s koncerti, kinom na prostem, veliko kolesarsko dirko ipd.

za poletne mesece obljubljajo pester animacijski program s koncerti, kinom na prostem, veliko kolesarsko dirko ipd.

Termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin; devet zunanjih in pet notranjih bazenov, največja atrakcija pa je zagotovo hitra reka. 

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije