Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
bioterme_hotel_kompleks.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopanje v osrčju Prlekije

Datum: petek, 5. junij, 2015

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je pot tokrat vodila vse do Prlekije. Namenili so se namreč v Bioterme, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Tam se v zdravilni termalni vodi kopajo že od sedemdesetih let, danes pa je tam sodoben, okolju prijazen hotel, ki privablja goste od blizu in daleč.

Hotel z Eko marjetico

Prlekija je znana po odlični vinski kapljici, klopotcih in prijaznih ljudeh. Obiskovalce prepriča tudi z neokrnjeno naravo in v njeni sredini se nahajajo Bioterme. Tam izvira visokokvalitetna termalna voda, ki se priporoča za ljudi z degenerativnimi spremembami hrbtenice, revmo, osteoporozo, … Njena posebnost je tudi ta, da je pitna in tako lajša tudi težave z želodcem, sečili in žolčnimi izvodili.

V Biotermah lahko izbirate med različnimi paketi za lajšanje bolečin (npr. v vratu, križu, …), paketi za lepoto, za romantično razvajanje v dvoje ali za družine.

»Naš termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin. Imamo devet zunanjih in pet notranjih bazenov. Temperatura vode je od 27 do 38 stopinj celzija. Poleg tega še wellness s petimi različnimi savnami,« je o Biotermah povedala Maja Klemenčič ter dodala, da so v teh dneh najbolj ponosni na povsem nov štirizvezdični hotel. Po besedah Klemenčičeve je hotel prava posebnost. Zgrajen je namreč po kriterijih Eko marjetice, evropskega znaka za varovanje okolja. Energijo namreč pridobivajo na naraven način iz sončnih kolektorjev, ogrevajo se s toploto termalne vode, v hotelskih sobah ni sevanja in elektro smoga, pohištvo je iz naravnega lesa, na stenah je glina, ki oddaja pozitivne ione, stene sp prebarvane z ekološkimi barvami, vsaka soba ima tudi razgled na zeleno okolico. Letošnjo pomlad so odprli tudi dva nova bazena za hotelske goste.

Paketi za vse okuse

Struktura gostov v Biotermah je pestra in tako so pestri tudi paketi, ki jih ponujajo. Izbirate lahko med različnimi paketi za lajšanje bolečin (npr. v vratu, križu, …), paketi za lepoto, za romantično razvajanje v dvoje ali za družine. Cene so dostopne, podrobnosti pa najdete na www.bioterme.si.

Na potep po vinski cesti

Prav okolica Bioterm je tisto, kar poleg termalnega parka privlači številne goste, od kolesarjev, pohodnikov do drugih rekreativnih pa tudi vrhunskih športnikov. Mala Nedelja, kjer se nahajajo Bioterme, je pravo izhodišče za številne izlete in spoznavanje Jeruzalemske vinske ceste. V hotelu si lahko izposodite tudi nordijske palice in se z njimi odpravite na potep.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije