Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
GH Primus, Ptuj

Naj kopališče: Kopanje z rimskim pridihom

Datum: torek, 21. junij, 2016

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija že dober mesec pridno obiskuje slovenska kopališča in za vas preverja njihovo ponudbo. Še pred prvim poletnim dnem si je zaželela adrenalinskih vodnih užitkov, zato so se tokrat odpravili v Terme Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Duh Rimljanov

Kot je znano, je Ptuj najstarejše slovensko mesto. Blagodejne učinke tamkajšnje termalne vode so poznali že stari Rimljani in njihov duh je tam še vedno zelo prisoten. Že sam izgled termalnega parka nas popelje v tiste čase, v sodelovanju z društvom za rimsko zgodovino in kulturo POETOVIO LXIX, pa zadnje dni avgusta poskrbijo za pravi časovni stroj. »Pred nekaj leti smo začeli z rimskimi igrami v termah

Rdeča nit naše poletne ponudbe je animacija za družine. Poskrbimo tako za aktivnosti v vodi, kot tudi ob njej.

Ptuj, zdaj pa se je zgodba preselila na novo lokacijo v neposredni bližini Ptuja. Ravno prejšnji konec tedna se je odprl Rimski kamp Petovio v Štukih, na severnem pragu mesta Ptuja in že letošnje rimske igre, ki bodo od 18. do 21. avgusta se bodo preselile v ta kamp,« je ekipi zaupala Vilma Angel iz Term Ptuj.

Poleg termalne vode, so Rimljani oboževali tudi dobro hrano in tudi na tem področju Terme Ptuj nič ne zaostajajo za konkurenco. Za kopalce so na voljo različna kosila ali malice na hitro, za tiste malo bolj zahtevne pa prave kulinarične poslastice.

 

Vreme ni ovira

Ob letošnjih vremenskih razmerah ni zanemarljiv podatek, da so vodni užitki v Termah Ptuj zagotovljeni ob vsakem vremenu, saj imajo kar 2 vodna parka; Termalni park, ki ima zunanji in notranji del ter v vsakem po 6 bazenov različnih velikosti ter manjši vodni park v GH Primus, ki ponuja malce mirnejši ambient  ter čudovite savne.

Ob tem ponujajo različne možnosti namestitve za vse okuse; od klasične hotelske namestitve v enem od najlepših wellness hotelov v Sloveniji, do apartmajskega naselja in kampa. Njihova posebnost pa so glamping nočitve v vinskih sodih, ki so pri gostih še posebej priljubljeni.  

 

Poleg termalne vode, so Rimljani oboževali tudi dobro hrano in tudi na tem področju Terme Ptuj nič ne zaostajajo za konkurenco.

Vedno zabavno

Že vrsto let gostje niso več zadovoljni samo z ležalnikom in bazenom. Za njihovo dobro počutje je potrebno vložiti veliko truda. »Rdeča nit naše poletne ponudbe je animacija za družine. Poskrbimo tako za aktivnosti v vodi, kot tudi ob njej. Na voljo je fitnes na prostem, igrišče za odbojko, mini golf, košarka, zorb žoge in še marsikaj. Sodelujemo tudi z lokalnim radiem, ki nam posodi animatorja oz. DJ-ja, tako da je še bolj zabavno,« je še povedala Vilma Angel in povabila na prihajajoče dogodke; že konec tedna prihaja »Schools out«, dogodek za osnovnošolce in dijake, nato »Bazeni energije« za študente 2. Julija, v avgustu pa prihajajo ekološke delavnice.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije