Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Letno koaplisce celje6.JPG

NAJ KOPALIŠČE: Letno kopališče Celje – mestno kopališče s pestro ponudbo

Datum: ponedeljek, 18. julij, 2016

Kljub temu, da vremenska napoved ni bila ravno idealna, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v soboto znova podala na pot, da bi bolje spoznala eno od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili na Letno kopališče Celje, ki ponuja osvežitev za staro in mlado v neposredni bližini mestnega jedra.

Kopanje v mestu

Mestna kopališča nudijo osvežitev tako za počitnikarje kot tudi tiste, ki hodijo v službo, pa se jim popoldan zahoče plavanja in ohladitve v

Imamo olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani.

bazenih. Kot je ekipi oddaje Dobro jutro, Slovenija povedala Maja Voglar, vodja gospodarjenja na ZPO Celje, celjsko kopališče odlikuje njegova lega ob robu mesta, saj je lahko dostopno tako po cesti, kot tudi po sprehajalni poti ob Savinji. Kopališče nudi velik plavalni bazen in manjši bazenček namenjen otrokom opremljen z nekaj otroškimi tobogani zanimivih oblik. S toboganom je poskrbljeno tudi za večje in malo bolj adrenalina željne, saj je v velikem bazenu tudi adrenalinska drča.  

Zabavno tudi ob bazenu 

»Na kopališče se vsako leto vrača več družin, saj imamo super otroški bazen z vodnimi igrali in tobogančki, kjer lahko sprostijo svojo otroško navihanost. Za tiste malo večje pa poleg kopanja ponujamo  tudi možnost igranja odbojke na mivki, košarke in malega nogometa. Vsak

Vsak vikend pripravljamo tudi različne animacije, ki se jih z veseljem udeležujejo tako veliki kot majhni.

vikend pripravljamo tudi različne animacije, ki se jih z veseljem udeležujejo tako veliki kot majhni,« je še dodala Voglarjeva. Cene so zelo ugodne, poleg dnevnih so na voljo tudi urne vstopnice, ki so res dostopne praktično vsakomur.

Čistoča na prvem mestu

Letno kopališče Celje je iz leta v leto bolj priljubljeno tako pri Celjanih, kot pri naključnih obiskovalcih. Eden izmed razlogov. Poleg ugodnih cen vstopnic,  je zagotovo ta, da nudi možnosti za različne tipe rekreacije in pa seveda čisto kopalno vodo. »Naše letno kopališče slovi po tem, da se zelo trudimo za čistočo vode, za čistočo kopališča samega in seveda za dobro počutje kopalcev. Tudi za varnost dobro skrbimo, posebej ob gneči je treba še posebej skrbeti za red in disciplino. Zavedamo se, da je kvaliteta vode izjemno pomembna, zato vodo dogrevamo, kadar je to potrebno,« je ekipi povedal Aleš Jašarevič, upravnik LK Celje in dodal, da že vrsto let organizirajo tudi počitniško varstvo za otroke skupaj s plavalno šolo Celje, ki je zelo priljubljeno, saj poskrbijo za varstvo, prehrano ter športne in druge animacijske aktivnosti.

 

 

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije