Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
simonov-zaliv-panorama-1.JPG

NAJ KOPALIŠČE: Pestro dogajanje v Simonovem zalivu

Datum: četrtek, 30. julij, 2015

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je letos obiskala že precej kopališč, na morju pa še ni bila, zato se je tja odpravila preteklo soboto. Odpeljali so se v Izolo, kjer je duh Mediterana mogoče občutiti na vsakem koraku. Mesto samo je s svojim zaledjem prava zakladnica zgodovine in arhitekturne dediščine, a na vroče sobotno dopoldne so ekipo bolj zanimale razmere na plaži San Simon.

Varnost je na prvem mestu

Kopališče San Simon se nahaja v neokrnjenem kotičku slovenske obale, kjer morje in bujno mediteransko zelenje v teh vročih dneh privabita številne obiskovalce. Kot je ekipi povedal Dejan Sandič, vodja kopališča, plaža sprejme preko 3000 ljudi, tako da je za vikende navadno zelo pestro.  Pa vendar je prostora dovolj in tudi naravne sence je veliko, tako da vsak najde kotiček zase. Velik poudarek dajejo na varnost kopalcev, zato imajo poleg reševalcev iz vode zaposlenega tudi varnostnika.

Plaža je zelo primerna za družine, predvsem zaradi dostopa do morja (mivka) in ogromno naravne sence.

Plaža je zelo primerna za družine, predvsem zaradi dostopa do morja (mivka) in ogromno naravne sence. Družine se za kopanje v San Simonu odločajo tudi zaradi animacije, saj je vsak trenutek dneva poskrbljeno za pestro dogajanje v vodi in ob njej. »Naši animatorji se res trudijo in skrbijo  za dobro počutje vseh gostov, ne samo otrok. Tako goste vabimo na vodno aerobiko, odbojko na mivki, igranje nogometa, vožnjo z vodnimi skuterji in še marsikaj. Imamo pa tudi največji tobogan na obali,« je še dodal Sandič.

Zabavno podnevi in ponoči

Za urejenost kopališča v poletnih mesecih je potrebnih kar nekaj predpriprav. Kot je ekipi razkril Robert Staničić, direktor San Simon Resorta, so se na sezono pričeli pripravljati že v aprilu, saj so uredili nova otroška igrala, posodobili gostinske lokale in dobavili novo plažno opremo. V prvih poletnih dneh je tako plaža prve goste pričakala v novem sijaju. Sicer pa za dobro počutje gostov na plaži skrbijo tudi po sončnem zahodu. »Ob večerih poskrbimo za bogat animacijski program, ki je sicer namenjen predvsem hotelskim gostom, a se lahko pridružijo tudi zunanji obiskovalci. Prirejamo tematske večere kot npr. Salsa dance show, Magic show, Eurosong competition in podobno,« je še dodal.

Čeprav se sezona ni še niti zaključila, že kujejo načrte za prihodnost. »Vsako leto se potrudimo ponuditi nekaj novega in prihodnje leto si želimo del plaže urediti v Havajskem stilu, preuredili pa bomo tudi športna igrišča,« je ekipi še zaupal Robert Staničić.

 

Foto: www.bernardingroup.si

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije