Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
catez_poletje.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Terme Čatež – Vodni raj za staro in mlado

Datum: torek, 7. junij, 2016

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodne užitke. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež, ki so pravi termalni raj za staro in mlado. Glavna atrakcija za prihajajoče poletne dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Štiri lokacije

Kot je ekipi povedala Alenka Mokrovič Pogačar, podjetje Terme Čatež omogoča nastanitev na kar štirih lokacijah po Sloveniji; v Čatežu, na Mokricah, v Kopru in v Portorožu. Terme Čatež same ležijo tik ob avtocesti Ljubljana – Zagreb in so zato lahko dostopne z vseh smeri. Pri gostih so iz leta v leto bolj priljubljena destinacija, saj poleg klasičnih nastanitev ponujajo tudi doživljajske počitnice v slogu

Tenis, košarka, rokomet, odbojka na mivki, tek po savskem nasipu, vožnja s kanuji po jezeru, spust po reki Krki, ribarjenje v Savi in Krki, vzpon na Sveti Vid, igranje golfa na bližnjih Mokricah, kolesarjenje... vse to in še več ponujajo Terme Čatež in okolica.

gusarjev ali indijancev, ki še posebej navdušujejo družine. »Gostom poleg tega ponujamo možnost počitnikovanja v šestih hotelih, prijetnih počitniških apartmajih, kot tudi v kampu, ki je po mnenju ADACa najboljši kamp v Sloveniji,« je pojasnila.

Tudi okolica ponuja številne možnosti preživljanja prostega časa, tako da tudi tisti, ki niso ljubitelji vode najdejo zabavo zase. Tenis, košarka, rokomet, odbojka na mivki, tek po savskem nasipu, vožnja s kanuji po jezeru, spust po reki Krki, ribarjenje v Savi in Krki, vzpon na Sveti Vid, igranje golfa na bližnjih Mokricah, kolesarjenje... vse to in še več ponujajo Terme Čatež in okolica.

 

Blagodejni učinki termalne vode

Iz čateških vrelcev, odkritih konec 18. stol. so se Terme Čatež razvile v največje slovensko naravno zdravilišče. Danes so ne glede na vreme in letni čas pravi termalni raj. Raj za lenarjenje, za adrenalinska vodna doživetja ali za preprosto celodnevno uživanje. »Naša voda je odlična za težave s športnimi poškodbami, okrevanje po operacijah in ima blagodejne učinke na splošno počutje. Temperatura vode je med 29 in 36 stopinj celzija

 

Počitnice pred vrati

Na voljo je več kot 12 000 m2 termalnih vodnih površin z mnogimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic številni animatorji poskrbijo še za dodatno zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja.

Težko pričakovane počitnice so skoraj pred vrati in v Termah Čatež so nanje dobro pripravljeni. »V Termah Čatež eden naših glavnih adutov ostaja Poletna Termalna Riviera, ki je zagotovo glavni razlog za obisk v poletnih počitnicah, saj je pravi vodni raj za staro in mlado. Na voljo je namreč več kot 12 000 m2 termalnih vodnih površin z mnogimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic številni animatorji poskrbijo še za dodatno zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja. Tudi letos bomo, že peto leto zapored, priredili Grand prix Term Čatež - vodno tekmo na Termalni formuli, ki je namenjena vsem generacijam. Pravo dirkaško vzdušje bo prisotno celotno poletje, ob koncu sezone pa najboljše čaka velika nagrada Term Čatež,« je ekipi še razkrila Mokrovič Pogačarjeva in dodala, da kot vsako leto tudi letos pripravljajo nekaj novosti, ki pa so trenutno še skrivnost.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije